0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: karxarias29 στις Σεπτεμβρίου 11, 2012, 12:49:18 amΜία ερώτηση από συνάδελφο που γνώρισα σήμερα στα ΠΕΚ. Έχει διοριστεί εδώ και 3, νομίζω χρόνια, έχει κάνει 2 παιδιά και φέτος πρόκειται να πάρει άδεια ανατροφής, συνεπώς έχει πάει συνολικά περίπου 1 μήνα μόνο στο σχολείο. Της είπαν, λοιπόν, ότι, ακόμη και τώρα που περνάει ΠΕΚ δεν μπορεί να μονιμοποιηθεί, γιατί, δεν μπορεί να της κάνει την εισήγηση ο διευθυντής, λόγω του ότι δεν έχει κλείσει 6 μήνες στο σχολείο. Εγώ 1η φορά το ακούω, αλλά της είπα ότι θα το ψαξω. Μήπως ξέρει κανείς αν ισχύει κάτι τέτοιο;Ναι ισχύει. Θα μονιμοποιηθεί μόλις κλείσει 2 χρόνια παραμονής σε ενεργή υπηρεσία (γραφείο ή σχολείο δλδ).
Μία ερώτηση από συνάδελφο που γνώρισα σήμερα στα ΠΕΚ. Έχει διοριστεί εδώ και 3, νομίζω χρόνια, έχει κάνει 2 παιδιά και φέτος πρόκειται να πάρει άδεια ανατροφής, συνεπώς έχει πάει συνολικά περίπου 1 μήνα μόνο στο σχολείο. Της είπαν, λοιπόν, ότι, ακόμη και τώρα που περνάει ΠΕΚ δεν μπορεί να μονιμοποιηθεί, γιατί, δεν μπορεί να της κάνει την εισήγηση ο διευθυντής, λόγω του ότι δεν έχει κλείσει 6 μήνες στο σχολείο. Εγώ 1η φορά το ακούω, αλλά της είπα ότι θα το ψαξω. Μήπως ξέρει κανείς αν ισχύει κάτι τέτοιο;
Παράθεση από: happiness στις Σεπτεμβρίου 11, 2012, 01:05:18 pmΠαράθεση από: karxarias29 στις Σεπτεμβρίου 11, 2012, 12:49:18 amΜία ερώτηση από συνάδελφο που γνώρισα σήμερα στα ΠΕΚ. Έχει διοριστεί εδώ και 3, νομίζω χρόνια, έχει κάνει 2 παιδιά και φέτος πρόκειται να πάρει άδεια ανατροφής, συνεπώς έχει πάει συνολικά περίπου 1 μήνα μόνο στο σχολείο. Της είπαν, λοιπόν, ότι, ακόμη και τώρα που περνάει ΠΕΚ δεν μπορεί να μονιμοποιηθεί, γιατί, δεν μπορεί να της κάνει την εισήγηση ο διευθυντής, λόγω του ότι δεν έχει κλείσει 6 μήνες στο σχολείο. Εγώ 1η φορά το ακούω, αλλά της είπα ότι θα το ψαξω. Μήπως ξέρει κανείς αν ισχύει κάτι τέτοιο;Ναι ισχύει. Θα μονιμοποιηθεί μόλις κλείσει 2 χρόνια παραμονής σε ενεργή υπηρεσία (γραφείο ή σχολείο δλδ).Επαναφέρω το θέμα και ας απαντήσει όποιος γνωρίζει κάτι, βάσει εγκυκλίου. Για τη μονιμοποίηση χρειάζονται 2 χρόνια ενεργής υπηρεσίας ή αρκουν 6 μήνες σε περίπτωση εγκυμοσύνης και άδεια αντροφής τέκνου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ερώτηση: Η σύζυγος είναι άνεργη ο ο σύζυγος μόνιμος εκπαιδευτικός. Όταν το παιδί κλείσει 3 ετών και πάει για τον τέταρτο η σύζυγος βρίσκει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Ο σύζυγος τότε δικαιείται την άδεια ανατροφής ή όχι με το σκεπτικό ότι αφού η σύζυγος ήταν για τα πρώτα 3 χρόνια άνεργη ουσιαστικά έχει καλυφθεί η ανάγκη κάποιος από τους δύο να είναι με το παιδί?
................................................................................Αν όμως η σύζυγος εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης (π. χ ωρομίσθια εκπαιδευτικός Α/θμιας ή
ο ωρομίσθιος σε δημόσιο σχολείο δεν είναι σύμβαση ορισμένου χρόνου; δεν είναι το ίδιο;γιατί αν είναι ωρομίσθια σε δημόσιο ΙΕΚ δεν δικαιούμαι άδεια, ενώ αν είναι ωρομίσθια σε δημόσιο σχολείο τότε την δικαιούμαι; ποια η διαφορά δεν κατάλαβα;ο νόμος που παρατέθηκε παραπάνω λέει: "Αν όμως η σύζυγος εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης (π. χ ωρομίσθια εκπαιδευτικός"