0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
http://www.doe.gr/nomoi/adeies.pdf δες στο μέσο της 4ης σελίδας...
Γεια σας συναδέλφοι.Είμαι καινούριο μέλος.Ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα,και το λέω αυτό γιατί η ερώτησή μου συνδιάζει "ανατροφή τέκνου" και "άδεια άνευ αποδοχών".Και συγκεκριμένα : τι ισχύει (πλέον) για τις άδειες άνευ αποδοχών λόγω ανατροφής τέκνου.Μέχρι σχετικά πρόσφατα ήξερα ότι μπορούσε κανείς να αιτηθεί και να λάβει (σχετικά εύκολα) αυτή την άδεια έως δύο (2) έτη. Και ότι τα έτη αυτά υπολογίζονταν στα συντάξιμα.Πριν ένα μήνα,πηγαίνοντας να ρωτήσω σχετικά στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας όπου και ανήκω,μου είπαν -κάπως βιαστικά και στο πόδι-ότι αυτή η άδεια έχει καταργηθεί και ενσωματωθεί με τις άδειες άνευ αποδοχών.Αυτό, αν όντως ισχύει, σημαίνει ότι ο χρόνος αυτής της αδείας δεν υπολογίζεται στα συντάξιμα;
Καλησπέρα! Ξέρει κάποιος αν μπορώ να διακόψω τη άδεια ανατροφής πριν αυτή λήξει; Για να γίνω κατανοητή, η άδειά μου λήγει Αύγουστο, μια περίοδο που θα είμαι μακρυά απο την περιοχή της οργανικής μου. Μπορώ να ζητήσω να διακόψω την άδεια στο τέλος Ιουνίου για να κάνω αναφορά ανάληψης τότε (είμαι στην Αβαθμια) και να μην το έχω άγχος τον Αύγουστο; Αν ναι, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω;
Παράθεση από: giota.pat. στις Μαΐου 25, 2013, 11:12:46 pmΚαλησπέρα! Ξέρει κάποιος αν μπορώ να διακόψω τη άδεια ανατροφής πριν αυτή λήξει; Για να γίνω κατανοητή, η άδειά μου λήγει Αύγουστο, μια περίοδο που θα είμαι μακρυά απο την περιοχή της οργανικής μου. Μπορώ να ζητήσω να διακόψω την άδεια στο τέλος Ιουνίου για να κάνω αναφορά ανάληψης τότε (είμαι στην Αβαθμια) και να μην το έχω άγχος τον Αύγουστο; Αν ναι, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω;Με κάθε επιφύλαξη, γιατί να την διακόψεις; δεν μπορείς να αναλάβεις κανονικά το Σεπτέμβριο; αφού ο Αύγουστος είναι μήνας άδειας για τους εκπαιδευτικούς, πόσο μάλλον για την α/βάθμια που δεν υπάρχουν ούτε θερινές υπηρεσίες!
Παράθεση από: gio66 στις Μαΐου 25, 2013, 11:29:36 pmΠαράθεση από: giota.pat. στις Μαΐου 25, 2013, 11:12:46 pmΚαλησπέρα! Ξέρει κάποιος αν μπορώ να διακόψω τη άδεια ανατροφής πριν αυτή λήξει; Για να γίνω κατανοητή, η άδειά μου λήγει Αύγουστο, μια περίοδο που θα είμαι μακρυά απο την περιοχή της οργανικής μου. Μπορώ να ζητήσω να διακόψω την άδεια στο τέλος Ιουνίου για να κάνω αναφορά ανάληψης τότε (είμαι στην Αβαθμια) και να μην το έχω άγχος τον Αύγουστο; Αν ναι, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω;Με κάθε επιφύλαξη, γιατί να την διακόψεις; δεν μπορείς να αναλάβεις κανονικά το Σεπτέμβριο; αφού ο Αύγουστος είναι μήνας άδειας για τους εκπαιδευτικούς, πόσο μάλλον για την α/βάθμια που δεν υπάρχουν ούτε θερινές υπηρεσίες!Γιατι οταν η αδεια ληξει, υποχρεουται να εμφανιστει στη διευθυνση της πρωτοβαθμιας και προφανως για καποιο λογο δεν τη βολευει ο Αυγουστος.
Όταν θέλεις να πάρεις άδεια ανατροφής υποχρεούσαι να κάνεις ανάληψη υπηρεσίας αυτοπροσώπως ή μπορείς και μέσω φαξ για παράδειγμα; Γιατί τη ζητάνε στα δικαιολογητικά και εκτός αυτού χρειάζεται και στην αίτηση μεταθεσης