0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε ποια ιδιωτική εταιρεία παίρνεις την ώρα 7 ευρώ καθαρά; Οι περισσότεροι που ξέρω σαν προγραμματιστές οι οποίοι δουλεύουν σε ιδιωτική εταιρεία παίρνουν 800-900 ευρώ. Αυτή η εκμετάλλευση είναι μεγαλύτερη από αυτήν την ωρομισθίας! Γιατί να τους κανω τη χάρη; Οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί δουλεύοντας το 1/3 των ωρών εβδομαδιαίως απ'τα ωράρια των εταιρειών, παίρνουν περισσότερα απ'το να δούλευαν σε εταιρεία, εκτός αν είχαν εμπειρία οπότε θα έπαιρναν λίγο περισσότερα.
Και όποιος βγαίνει και λέει οτι οι ωρομίσθιοι είναι ωρομίσθιοι επειδή βαριούνται να δουλέψουν...απλά απαξιώ!!!
Δεν είπαμε ότι γουστάρουμε που είμαστε ωρομίσθιοι.Απλά επενδύουμε για να διοριστούμε κάποια στιγμή. Άμα επενδύσουμε στον ιδιωτικό τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να πάρεις περισσότερα από έναν μόνιμο εκπαιδευτικό μπορεί όμως και τίποτα.Σωστά, η εκμετάλευση δε διαφέρει με αυτή του υπουργείου. Αλλά μέχρι σε ένα σημείο. Όταν γίνω μόνιμος, τότε θα φανεί η διαφορά με τον ιδιωτικό τομέα.
Δε λέω ότι οι μαθηματικοί ή οι φυσικοί ξέρουν παραπάνω παιδαγωγικά από τους πληροφορικούς, αλλά όταν επιλέγουν τη σχολή τους ξέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα απασχοληθούν στην εκπαίδευση. Αντιθέτως οι πληροφορικοί έχουν άλλο προσανατολισμό.
Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο να βρεις δουλειά σε μια εταιρία και να χτυπάς προκυρήξεις του δημοσίου ή να δίνεις ΑΣΕΠ όποτε έχεις ευκαιρία, παρά να είσαι μια ζωή όμηρος στις ορέξεις του κάθε υπουργού.
Το ότι είστε ωρομίσθιοι είναι επιλογή σας, δε σας ανάγκασε κανένας. Οι καθηγητές άλλων ειδικοτήτων δεν έχουν πολλές άλλες επιλογές. Οι πληροφορικοί όμως που έχουν και άλλες διεξόδους για να πηγαίνουν ωρομίσθιοι ξέρουν πολύ καλά τους κανόνες του παιχνιδιού. Δε μπορεί να κλαίγονται. Ούτε κανείς τους υποσχέθηκε ότι θα τους κάνει μόνιμους. Απλά ελπίζουν. Το δικό μου ερώτημα είναι αν τα επόμενα 5-6 χρόνια δεν πάρει μόνιμους όλοι εσείς που ποντάρετε στη μονιμότητα τι θα κάνετε? Θα έχετε φτάσει τα 30-35 και βάλε και θα είστε ακόμα ωρομίσθιοι? Αν τότε αποφασίσετε να βρείτε δουλειά σε κάποια εταιρία δεν θα σας παίρνει κανείς στην ηλικία που θα είστε χωρίς προυπηρεσία. Όταν ξεκινάς το ταξίδι της ωρομισθίας εγκλωβίζεσαι και οι επιλογές σου περιορίζονται δραστικά. Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο να βρεις δουλειά σε μια εταιρία και να χτυπάς προκυρήξεις του δημοσίου ή να δίνεις ΑΣΕΠ όποτε έχεις ευκαιρία, παρά να είσαι μια ζωή όμηρος στις ορέξεις του κάθε υπουργού. Άλλα όσο το υπουργείο έχει ωρομίσθιους που πηγαίνουν για να μπαλώσουν τα κενά του, και εσείς πηγαίνετε τότε θα αφήσει αυτή την κατάσταση γιατί έτσι τον συμφέρει οικονομικάΠαράθεση από: psych@ra στις Ιούλιος 24, 2008, 03:59:34 μμΔεν είπαμε ότι γουστάρουμε που είμαστε ωρομίσθιοι.Απλά επενδύουμε για να διοριστούμε κάποια στιγμή. Άμα επενδύσουμε στον ιδιωτικό τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να πάρεις περισσότερα από έναν μόνιμο εκπαιδευτικό μπορεί όμως και τίποτα.Σωστά, η εκμετάλευση δε διαφέρει με αυτή του υπουργείου. Αλλά μέχρι σε ένα σημείο. Όταν γίνω μόνιμος, τότε θα φανεί η διαφορά με τον ιδιωτικό τομέα.
Και δε μου λες jaffar! Εσύ τι ζόρι τραβάς?Θα απαντήσει κανείς στο αρχικό ποστ που καυτηριάζει την αδράνειά μας?Διαφωνείτε στα δίκια που έχουμε;Διαφωνείτε στα αιτήματα που προβάλλονται;Δε θέλουμε αξιοκρατία;..ή απλά δε θέλει κανείς να παλέψει για αυτά?
jaffar? Που κολλάει αυτό? μήπως είσαι σε σύγχυση? Δεν τραβάω κανένα ζόρι, απλά σχολιάζω καποια πράγματα που βλέπω, αν αυτό σε ενοχλεί τι να πω, από ότι θυμάμαι δημοκρατία έχουμε.
Άσε που οι μισοί απόφοιτοι πληροφορικής σήμερα δεν έχουν ιδέα από πληροφορική
πολλοι θα το θελαμε να ειμαστε σε καποια εταιρεια, αλλα ειναι πολυτελεια για κατοικο επαρχιακης πολης.κ οχι, δεν εχουν ολοι τη δυνατοτητα να μετακομισουν σε μεγαλα αστικα κεντρα.
Tο ζουζούνι ρε παιδιά! Δε φεύγει από την οθόνη! Μόνο εγώ το βλέπω ή κι εσείς?
Όσο για το αρχικό Post που λες να σου απαντήσω ότι αν το διαβάσει κάποιος θα σχηματίσει την άποψη ότι αυτός που το έγραψε σίγουρα δεν είναι επιστήμονας αλλά μάλλον τυχοδιώκτης της εκπαίδευσης.
Παράθεση από: quantum στις Ιούλιος 24, 2008, 07:15:25 μμΤο ότι είστε ωρομίσθιοι είναι επιλογή σας, δε σας ανάγκασε κανένας. Οι καθηγητές άλλων ειδικοτήτων δεν έχουν πολλές άλλες επιλογές. Οι πληροφορικοί όμως που έχουν και άλλες διεξόδους για να πηγαίνουν ωρομίσθιοι ξέρουν πολύ καλά τους κανόνες του παιχνιδιού. Δε μπορεί να κλαίγονται. Ούτε κανείς τους υποσχέθηκε ότι θα τους κάνει μόνιμους. Απλά ελπίζουν. Το δικό μου ερώτημα είναι αν τα επόμενα 5-6 χρόνια δεν πάρει μόνιμους όλοι εσείς που ποντάρετε στη μονιμότητα τι θα κάνετε? Θα έχετε φτάσει τα 30-35 και βάλε και θα είστε ακόμα ωρομίσθιοι? Αν τότε αποφασίσετε να βρείτε δουλειά σε κάποια εταιρία δεν θα σας παίρνει κανείς στην ηλικία που θα είστε χωρίς προυπηρεσία. Όταν ξεκινάς το ταξίδι της ωρομισθίας εγκλωβίζεσαι και οι επιλογές σου περιορίζονται δραστικά. Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο να βρεις δουλειά σε μια εταιρία και να χτυπάς προκυρήξεις του δημοσίου ή να δίνεις ΑΣΕΠ όποτε έχεις ευκαιρία, παρά να είσαι μια ζωή όμηρος στις ορέξεις του κάθε υπουργού. Άλλα όσο το υπουργείο έχει ωρομίσθιους που πηγαίνουν για να μπαλώσουν τα κενά του, και εσείς πηγαίνετε τότε θα αφήσει αυτή την κατάσταση γιατί έτσι τον συμφέρει οικονομικάΠαράθεση από: psych@ra στις Ιούλιος 24, 2008, 03:59:34 μμΔεν είπαμε ότι γουστάρουμε που είμαστε ωρομίσθιοι.Απλά επενδύουμε για να διοριστούμε κάποια στιγμή. Άμα επενδύσουμε στον ιδιωτικό τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να πάρεις περισσότερα από έναν μόνιμο εκπαιδευτικό μπορεί όμως και τίποτα.Σωστά, η εκμετάλευση δε διαφέρει με αυτή του υπουργείου. Αλλά μέχρι σε ένα σημείο. Όταν γίνω μόνιμος, τότε θα φανεί η διαφορά με τον ιδιωτικό τομέα.Και δε μου λες jaffar! Εσύ τι ζόρι τραβάς?Θα απαντήσει κανείς στο αρχικό ποστ που καυτηριάζει την αδράνειά μας?Διαφωνείτε στα δίκια που έχουμε;Διαφωνείτε στα αιτήματα που προβάλλονται;Δε θέλουμε αξιοκρατία;..ή απλά δε θέλει κανείς να παλέψει για αυτά?