0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: shania στις Αύγουστος 14, 2008, 02:29:43 μμ Παιδιά θέλω κι εγώ να ρωτήσω κάτι γιατί αυτά τα θέματα στο μυαλόμου βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση... Ας πούμε ότι ένας νεοδιόριστος διορίζεται π.χ. στο γυμνάσιο Δονούσας(δυσπρόσιτο) κι ένας άλλος στη γ'Κυκλάδων.Γνωρίζω ότι ο πρώτος είναι υποχρεωμένος να κάτσει 2 χρόνια πριν μετατεθεί ενώ ο 2ος μπορεί από τον επόμενο χρόνο.Το ερώτημά μου είναι:ο πρώτος με το πέρας των 2 χρόνων θεωρείται πως έχει υπηρετήσει την οργανική του ενώ ο 2ος όχι??Δηλαδή ο 2ος ακόμη κι αν πάρει μετάθεση θα εκκρεμεί η υποχρέωσή του να υπηρετήσει την όποια οργανική του δοθεί? Και κάτι τελευταίο:υπάρχει κάποιο "όφελος" αν κάποιος αποκτήσει αμέσως οργανική?Ας πούμε στο παράδειγμα που ανέφερα ο πρώτος έχει κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με το 2ο ή είναι ακριβώς το ίδιο?Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα. Ο από την αρχή διορισθείς σε δυσπρόσιτο αυτομάτως αποκτά και την οργανική εκεί. Πρέπει να παραμείνει δύο χρόνια υποχρεωτικά. Όταν την δεύτερη χρονιά το Νοέμβρη θα κάνει αίτηση για μετάθεση και την πάρει δεν θα έχει πλέον άλλη υποχρέωση με το δυσπρόσιτο.Ο απλά τοποθετημένος στο δυσπρόσιτο δεν αποκτά οργανική, μπορεί να κάνει αίτηση μετάθεσης από την πρώτη χρονιά και αν την πάρει ούτε κι αυτός δεν θα έχει άλλη υποχρέωση στο δυσπρόσιτο, αφού δεν είχε καν οργανική αλλά κάλυπτε λειτουργικό κενό.Πλεονέκτημα η οργανική σε δυσπρόσιτο; Μπορεί να είναι πλεονέκτημα μόνο αν πάρει κανείς απόσπαση σε κάποιο φορέα ή στο Υπουργείο, οπότε και θα "τσιμπάει" τα μόρια του δυσπρόσιτου. Κλασσικό παραθυράκι! Φυσικά πρέπει πρώτα να κάνει την διετία... υποτίθεται!
Παιδιά θέλω κι εγώ να ρωτήσω κάτι γιατί αυτά τα θέματα στο μυαλόμου βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση... Ας πούμε ότι ένας νεοδιόριστος διορίζεται π.χ. στο γυμνάσιο Δονούσας(δυσπρόσιτο) κι ένας άλλος στη γ'Κυκλάδων.Γνωρίζω ότι ο πρώτος είναι υποχρεωμένος να κάτσει 2 χρόνια πριν μετατεθεί ενώ ο 2ος μπορεί από τον επόμενο χρόνο.Το ερώτημά μου είναι:ο πρώτος με το πέρας των 2 χρόνων θεωρείται πως έχει υπηρετήσει την οργανική του ενώ ο 2ος όχι??Δηλαδή ο 2ος ακόμη κι αν πάρει μετάθεση θα εκκρεμεί η υποχρέωσή του να υπηρετήσει την όποια οργανική του δοθεί? Και κάτι τελευταίο:υπάρχει κάποιο "όφελος" αν κάποιος αποκτήσει αμέσως οργανική?Ας πούμε στο παράδειγμα που ανέφερα ο πρώτος έχει κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με το 2ο ή είναι ακριβώς το ίδιο?Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα.
AnnaB,από τη στιγμή που φέτος θα υπηρετήσεις τη θέση που θα σε τοποθετήσουν,και δεν είσαι δυσπρόσιτη,κατευθείαν το Νοέμβρη έχεις δικαίωμα να κάνεις αίτηση μετάθεσης.Δε χρειάζεται να περάσουν 2 χρόνια.Μόνο όταν είσαι δυσπρόσιτος πρέπει να τελειώσουν τα 2 χρόνια και να κάνεις αίτηση.Όσον αφορά την απόσπαση,πάλι στον ένα χρόνο ζητάς.
Παιδιά υπάρχει περίπτωση κάποιος που διορίζεται σε Α΄περιοχή να τον τοποθετήσουν προσωρινά σε άλλη περιοχή; Β΄ή Γ΄; έχετε ακούσει τέτοια περίπτωση;
Sasouna,για την απόσπαση μετράει:αν είσαι παντρεμένος, αν έχεις παιδιά, αν υπάρχει συνυπηρέτηση με τον σύζυγο στην περιοχή που ζηυάς απόπσαση, η εντοπιότητα, οικονομικοί λόγοι,λόγοι υγείας.