*

Αποστολέας Θέμα: Απ: Δημόσια ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)  (Αναγνώστηκε 3140592 φορές)

0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pati

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Δημόσια ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
« Απάντηση #11606 στις: Ιουλίου 17, 2025, 01:19:53 pm »
Το έχω γράψει και σε άλλη θεματική ενότητα, το αναφέρω και εδώ, μήπως ταιριάζει καλύτερα. Σήμερα μιλούσα με συνάδελφο η οποία έχει μεγάλη προυπηρεσία σε ΣΑΕΚ (πρώην ΔΙΕΚ), και μου είπε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει δεν της αναγνωρίζει την διδακτική προυπηρεσία στα ΣΑΕΚ. Γνωρίζει κάποιος/α εάν ισχύει κάτι τέτοιο? Έχει βγει κάποια νομοθεσία ή εγκύκλιος που να το αναφέρει?
Δυστυχώς ισχύει. Ειδικά από το 2010 δεν αναγνωρίζεται ούτε μισθολογικά, γιατί οι συμβάσεις στα ΔΙΕΚ μετατράπηκαν σε συμβάσεις έργου, όχι εξαρτημένης εργασίας. Αυτά τα παραθυράκια βρίσκουν και μας πετάνε τις προϋπηρεσίες μας εκτός! Έχει βγει και νεότερη εγκύκλιος, νομίζω το 2022, που επαναλαμβάνει οτι η απασχόληση σε ΔΙΕΚ δεν αναγνωρίζεται για μοριοδότηση σε μεταθέσεις ή για μισθολογική κατάταξη με τη δικαιολογία πάλι ότι είναι συμβάσεις έργου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος lyxnari

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11607 στις: Ιουλίου 17, 2025, 03:14:24 pm »
Καλησπέρα σε όλες/όλους
Δυστυχώς, επιβεβαιώνω κι εγώ. Δεν μου αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία από τα ΣΑΕΚ.

Αποσυνδεδεμένος gemi

• Νέο μέλος
  • *
  • Μάθε παιδί μου γράμματα....
    • Προφίλ
« Απάντηση #11608 στις: Ιουλίου 17, 2025, 03:46:49 pm »
Τζάμπα τα χιλιόμετρα και οι εργατοώρες λοιπόν....

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11609 στις: Ιουλίου 17, 2025, 04:53:24 pm »
ως προς το αν υπολογιζεται ως διδακτική προυπηρεσία στα ΣΑΕΚ και κατα συνεπεια για μειωση ωραριου, καθως και για μισθολογικη εξελιξη νομιζω οτι υπαρχει (και στο δικο μου μυαλο) μια συγχυση.
Το 1994- 1996 εργαστηκα σε δημοσιο ιεκ ως εκπαιδευτης. Το 2001, που διοριστηκα, προσμετρηθηκε η προυπηρεσια αυτη και ως διδακτικη και ως μισθολογικη και μεχρι σημερα με βαση ΚΑΙ αυτην την υπηρεσια αλλαζω ΜΚ και ωραριο.
Μεχρι το 2006 ειναι βεβαιο οτι ισχυαν τα ιδια με βαση την
https://dide.kyk.sch.gr/wp-content/uploads/2015/11/a2314eg_proy_2006.pdf
Το 2010 βγαινει μια κεντρικη εγκυκλιος γι αυτα τα ζητηματα
Φ. 361.23/12/ 123995 /Γ1 που λεει οτι δεν αναγνωριζεται  για μειωση ωραριου η υπηρεσια σε ΙΕΚ (χωρις να κανει αναφορα σε δημοσια ή ιδιωτικα) και την οποια συνεχιζει να αποδεχεται -ως προς τη μειωση ωραριου τουλαχιστον- το 2021 η εγκυκλιος 141076/Ε3/04-11-2021. Και απο δω και κατω ειναι που αρχιζουν  οι δικες μου αμφιβολιες-απορίες γιατι:
o 3547/2018 στο αρ 2 λεει οτι αναγνωριζεται ως διδακτικη υπηρεσια η άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) .
Ομως στην εγκυκλιο μεταθεσεων 2024 γραφει οτι ο χρονος υπηρεσιας σε διεκ αναγνωριζεται ως πραγματικη εκπαιδευτικη υπηρεσια εφοσον ομως λαμβανεται υποψη για μισθολογικη εξελιξη, γεγονος που θολωνει το (δικο μου)τοπιο

(..)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 17, 2025, 05:15:47 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Theta._

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω εκπαίδευση , Παναιτωλικό & Επανάσταση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11610 στις: Ιουλίου 17, 2025, 05:40:49 pm »

Είναι γνωστό ότι η προϋπηρεσία στα (πρώην) Ι.ε.κ. - Σ.α.ε.κ. ΔΕΝ αναγνωρίζεται και ΔΕΝ μοριοδοτείται στις διαδικασίες πρόσληψης Α' βάθμιας και Β' βάθμιας εκπαίδευσης.
(αγνοούσα ότι παλαιότερα προσμετρούσε, όπως μόλις, παραπάνω, ανέφερε από προσωπική του εμπειρία Συνάδελφος).

Η ανάρτησή μου για την ξαφνική τομή και προσμέτρηση στην προϋπηρεσία "τυπικής" στο αναμορφωμένο μητρώο Σ.Δ.Ε. - ΙΝΕΔΙΒΙΜ, προφανώς αφορά μόνο αυτό τη Δομή.

ΔΕΝ την "ερμήνευσα" ότι και καλά μεταφέρεται στους πίνακες ΑΣΕΠ Α' Β' βάθμιας.. Αλοίμονο...

Τονίζω όμως ότι συγκροτεί και Διοικητικό και Νομικό δεδομένο  - "προηγούμενο", που δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους , αλλά με συνδικαλιστικές (ΚΑΙ) Νομικές προσπάθειες να αξιοποιηθούν οι "χαμένες" προϋπηρεσίες μας σε ι.ε.κ. - Σ.α.ε.κ.

Θ._

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 17, 2025, 05:49:17 pm από Theta._ »
Νόμος Είναι Το Δίκιο Του Εργάτη & του Παναιτωλικού

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1186279
  • Σύνολο θεμάτων: 19502
  • Σε σύνδεση σήμερα: 715
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144