0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το έχω γράψει και σε άλλη θεματική ενότητα, το αναφέρω και εδώ, μήπως ταιριάζει καλύτερα. Σήμερα μιλούσα με συνάδελφο η οποία έχει μεγάλη προυπηρεσία σε ΣΑΕΚ (πρώην ΔΙΕΚ), και μου είπε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει δεν της αναγνωρίζει την διδακτική προυπηρεσία στα ΣΑΕΚ. Γνωρίζει κάποιος/α εάν ισχύει κάτι τέτοιο? Έχει βγει κάποια νομοθεσία ή εγκύκλιος που να το αναφέρει?
Δυστυχώς ισχύει. Ειδικά από το 2010 δεν αναγνωρίζεται ούτε μισθολογικά, γιατί οι συμβάσεις στα ΔΙΕΚ μετατράπηκαν σε συμβάσεις έργου, όχι εξαρτημένης εργασίας. Αυτά τα παραθυράκια βρίσκουν και μας πετάνε τις προϋπηρεσίες μας εκτός! Έχει βγει και νεότερη εγκύκλιος, νομίζω το 2022, που επαναλαμβάνει οτι η απασχόληση σε ΔΙΕΚ δεν αναγνωρίζεται για μοριοδότηση σε μεταθέσεις ή για μισθολογική κατάταξη με τη δικαιολογία πάλι ότι είναι συμβάσεις έργου.
Η ανάρτησή μου για την ξαφνική τομή και προσμέτρηση στην προϋπηρεσία "τυπικής" στο αναμορφωμένο μητρώο Σ.Δ.Ε. - ΙΝΕΔΙΒΙΜ, προφανώς αφορά μόνο αυτό τη Δομή.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 2, περιπτ. ιι) του ν. 4763/2020 το «Τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα»: περιλαμβάνει την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), τη μεταγυμνασιακή επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση επιπέδου τρία (3), τη μεταδευτεροβάθμια επαγγελματική κατάρτιση επιπέδου πέντε (5) και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.