0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ προσωπικά δεν λέω να αποκλειστούν αλλά να έχουν πιστοποίηση, όχι να έρχονται χωρίς πιστοποίηση για να συμπληρώσουν ωράριο.Επειδή όμως δεν βλέπεις διαφορά μεταξύ μονίμου δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα πλήρους απασχολήσης να σου βρω εγώ μία.Ο ένας επέλεξε να του δίνει το Κράτος μισθό και μήνα μπαίνει - μήνας βγαίνει όση απόδοση και να έχει θα έχει το μισθό του ενώ στον ιδιωτικό τομέα σήμερα εργάζεσαι με πλήρη απασχόληση (πια αυτό δεν πολυ-υπάρχει) ενώ αύριο όχι. Εντάξει πήρες τον πρώτο εύκολο μόνιμο μισθό (που παλιότερα ήταν πιο εύκολος εργασιακά, κάποιοι τα ξέρουμε αυτά και δεν γεννηθήκαμε χθες) μην εισαι αχάριστος και θες και άλλα. Αυτή είναι για μένα η διαφορά του μόνιμου του δημοσίου με τον εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Δυο διαφορετικοί κόσμοι. Νομίζω η παραπάνω παράγραφος περιγράφει γνωστά πράγματα. Καλό είναι ακόμα και ο δημοσίος υπάλληλος να τα ξέρει αυτά. Μην νοιώθει και αδικημένος.Από την άλλη θεωρώ ότι δεν μπορείς να τον αποκλείσεις για λόγους ίσων ευκαιριών. Με τόσα προνόμια που έχει θα έπρεπε να αυτοαποκλειστεί αν έχει φιλότιμο..
Ακόμη δεν έχουν βγει οι προκυρήξεις. Όταν βγούνε (μάλλον σύντομα) διαβασέ τες προσεκτικά.
Από που συμπεραίνουμε το μάλλον σύντομα? Έχεις κάποια πληροφόρηση ή απλώς επειδή βγηκαν τα κριτήρια το λες?
Θεμιτό είναι και για τους δυο. Αν διάβασες, έγραψα ότι δεν μπορούμε να τον αποκλείσουμε.Εκτός του ότι έχουμε άλλη εικόνα για το κατά πόσο δουλεύουν στο δημόσιο σε σχέση με το ιδιωτικό.Εκτός του ότι δεν σχολίασες καθόλου ότι η πλήρης απασχόληση στο ιδιωτικό σπανίζει τελευταία ενώ στο δημόσιο ζει και βασιλεύει.
Απλώς δεν καταλαβαίνω...εγώ κάνω συνολικά 15 άντε 17 ώρες τη βδομάδα αν έχω 2 ωρίτσες ΙΕΚ και για να ετοιμάσω τα μαθήματα δεν με παίρνει ο χρόνος (διαβάζω και ΣΚ) και ισχυρίζονται αυτοί που έχουν πλήρες ωράριο στο σχολείο, δηλαδή 23 ώρες ότι προλαβαίνουν να ετοιμαστούν και για ΙΕΚ. Ή πολύ εύκολη είναι η δουλειά είναι στο δημόσιο και βαρεθήκατε και πάτε για νέες εμπειρίες ή είστε τόσο καλοί που πρέπει να μεταδώσετε τα φώτα σας και αλλου. Πάντως αν μπορείτε παραπάνω ώρες τότε έχει δίκιο ο υπουργός που θέλει να τις αυξήσει.
Εκπαιδευτικά-Παιδαγωγικά και Επιστημονικά είναι αδιανόητο να ετοιμάζονται οι εκπαιδευτικοί για 25 και 30 ώρες. Δεν ετοιμάζονται επαρκώς και δεν αποδίδουν. Και οι 23 ώρες πολλές είναι. Διαφωνείς niteulf και σε αυτό;;;
Τι εννοεί ο μόνιμος που κλαίγεται κιόλας ,ότι καλώς του επιτρέπουν να συμπληρώνει εισόδημα του γιατί δεν του φθάνουν και ο άνεργος νέος να μην έχει μαντήλι να κλάψει.Ωραία ανάλυση μας κάνει και βάζει και τον εαυτό του μέσα, για το αν είσαι στη περιοχή σου ,αν έχεις σπίτι ή οικογένεια,λες και όλοι οι υπόλοιποι που θέλουν ένα μικρό βοήθημα από τα διεκ έχουν λυμένα τα προβλήματα τους. Η εγκύκλιος στερείται λογικής ,δεν αντέχει σε καμία επιχειρηματολογία και δεν μπορεί να απαντήσει σε κανένα από τα παρακάτω γιατί.Γιατί δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους του Δημοσίου να συμπληρώσουν το μισθό τους γιατί δεν τους φθάνει ενώ τη στερεί την από τον συν/χο. Και οι δύο κατηγορίες ανήκουν στους <εννοούμενους>Γιατί δίνει τη δυνατότητα στον μόνιμο να συμπληρώσει ωράριο γιατί θα πληρώνεται κανονικό μισθό χωρίς πλήρες ωράριο ενώ την στερεί από τον άνεργο να πάρει κάποιες επιπλέον ώρες .Γιατί δίνει τη δυνατότητα επιπλέον μοριοδότησης στον μη πιστοποιημένο μόνιμο να προηγηθεί γιατί έχει πολλές ώρες στην εκπαίδευση ενώ τη στερεί από τον πιστοποιημένο άνεργο να μοριοδοτηθεί (ελάχιστα μόρια στην ανεργία) και να κερδίσει κάτι παραπάνω.Να ξεκαθαρίσω ότι η θέση μου είναι να υπηρετούν την Εκπαίδευση χωρίς περιορισμό και αποκλεισμό όσοι μπορούν και την αγαπούν, αλλά το πνεύμα της εγκυκλίου δεν είναι ξεκάθαρο.Αν στόχος της εγκυκλίου ήταν η μείωση της ανεργίας θα τους είχαν βγάλει τους μονίμους από τη διαδικασία.Αν επίσης στόχος τους ήταν να πάρουν μόνο πιστοποιημένους δεν θα επέτρεπαν να συμπληρώνουν ωράριο οι μη πιστοποιημένοι μονιμάδες. Αλλά ο στόχος της εγκυκλίου στερείται λογικής ,δεν υπηρετεί το συμφέρον της Εκπαίδευσης αλλά συγκεκριμένες κατηγορίες .Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και να διορθωθεί στα σημεία που δημιουργεί αδικίες .
Έγραψα για 17 ώρες διδακτικές ότι έχω συνολικά ορισμένα εξάμηνα που αναλαμβάνω 2 ώρες σε δ.ΙΕΚ. Όχι ότι προετοιμάζομαι 17 ώρες για 2. ΄Δεν το κατάλαβες καλά ή δεν το έγραψα καλά. Όπως και να έχει ισχυρίζεσαι ότι μπορεί να προετοιμάσει ο εκπαιδευτικός εξίσου καλά 23 ώρες όσο και 33 ώρες;Ή μήπως θα κάνει έκπτωση στην προετοιμασία των 23 για να έχει 33 (τις άλλες 10 από ΙΕΚ);Δεν είναι το ίδιο το επάγγελμα του εκπαιδευτικού που για τις 23 ώρες που έχει να κάνει με τόσες ψυχές θα πρέπει να προετοιμαστεί καλά τις υπόλοιπες ώρες τις ημέρας για να μπει στην αίθουσα, με το 8ωρο του ιδιωτικού υπαλλήλου που μπορεί να κάνει σχέδια στον υπολογιστή και να θέλει να κάνει 2 ώρες σε ΙΕΚ. Πρέπει να κάνει παραπάνω γιατί είναι στον ιδιωτικό τομέα και κάποια στιγμή μπορεί να τον διώξουν.Εσύ λες ότι ο μόνιμος καθηγητής έχει περισσότερες ανάγκες, κανένα προνόμιο που είναι μόνιμος και μπορεί να προετοιμάσει εξίσου καλά 33 ώρες με 23 ώρες.
Συνάδελφε JimP δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός προς τους δημόσιους υπαλλήλους για ανάθεση έως 10 ώρες. και να ενημερώσω ότι και εγώ ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Θα ήθελα όμως να σκεφτείς λίγο τον εαυτό σου μετά από λίγα χρόνια. Σου εύχομαι να διοριστείς και εσύ σε ένα δημόσιο σχολείο (δε σου λέω αν είναι κοντά ή μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικία σου) και έχεις μία οικογένεια με 2-3 παιδιά (χωρίς να εξετάζω την περίπτωση αν εργάζεται η σύζυγο σου. Πιστεύεις αλήθεια ότι με τα 1.050/μήνα ευρώ (ξεκινώντας από τα 800/μήνα) που θα λαμβάνεις για τα πρώτα 10 χρόνια θα μπορείς να συντηρήσεις την οικογένεια σου; Δηλαδή αν μέχρι εκείνη τη στιγμή εσύ έχεις 1000 ώρες σε ΙΕΚ, 500 σε ΣΔΕ, 1000 σε ΤΕΙ και 3 πτυχία θα σου φαινόταν σωστό να σε αποκλείσουν από τη διαδικασία και να σου ακυρώσουν όλη αυτή την εμπειρία και τα πτυχία σου;Σε ενημερώνω ότι αν δεν είσαι στην περιοχή της μόνιμης κατοικίας σου, αν δεν έχεις δικό σου σπίτι, αν δεν υπάρχει δεύτερο συμπληρωματικό εισόδημα, αν δεν υπάρχει οικονομική βοήθεια από γονείς δεν μπορείς να ανταποκριθείς. Αυτό στο λέω μετά βεβαιότητας γιατί πολύ απλά το ζω, γιατί ούτε δικό μου σπίτι έχω (340 ευρώ ενοίκιο) ούτε στον τόπο κατοικίας μου εργάζομαι (120 ευρώ βενζίνες), έξοδα διατροφής (300 ευρώ). Σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις είναι πάρα πολύς κόσμος δυστυχώς.Και επειδή ως μόνιμος πρέπει να πάρει άδεια από το ΠΥΣΔΕ για να εργαστεί, ακόμα και για τα ΙΕΚ ή κάνεις αυτό για το οποίο είσαι νόμιμος (ώρες σε ΙΕΚ) ή αρχίζεις τα ιδιαιτέρα για τα οποία είμαι προσωπικά αντίθετος όσον αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους. Δυστυχώς οι καταστάσεις που ζούμε μας φέρνουν πολλές φορές απέναντι όσον αφορά τον τρόπο σκέψης αλλά στη θέση του απέναντι μετά από λίγο καιρό μπορεί να βρεθούμε και εμείς.