0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αναφορικά με τα απουσιολόγια και τις απουσίες οι απόψεις διίστανται και μάλιστα πολλές φορές αρκετοί συνάδελφοι ψέγουν αυτούς που κάνουν τα στραβά μάτια και δε βάζουν απουσίες όπως πρέπει.Το θέμα είναι, όμως, ότι εμείς να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε τους εκπαιδευόμενους στην τάξη, η άλλη όψη όμως λέει ότι αν είναι να μην πατούν το πόδι τους κάποιοι και να περνούν τις τάξεις απλά δίνοντας εξετάσεις, μήπως έτσι αδικούνται οι υπόλοιποι που παρακολουθούν με προσωπικό κι επαγγελματικό κόστος; Η άλλη άποψη λέει ότι, αντιθέτως, θα πρέπει να γίνουμε πιο αυστηροί με τις απουσίες, καθώς διαφορετικά υποβαθμίζεται η κατάρτιση, παίρνουν κάποιοι χαμπάρι ότι οι απουσίες είναι για τα μάτια του κόσμου και δεν πατούν ποτέ και όταν κάποιοι λείπουν έχουν απαίτηση οι υπόλοιποι να μην μπαίνουν οι απουσίες. Εξάλλουν οι ενήλικοι καταρτιζόμενοι έρχονται οικοιοθελώς κι έχουν υποτίθεται υπολογίσει κσι το όποιο εναλλακτικό κόστος για την επιλογή τους αυτή.Προσωπικά, τώρα, η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιώ υποκειμενικά κριτήρια, που κάποιες φορές ευννοούν ή αδικούν κάποιους. Αν, για παράδειγμα, κάποιος με ενημερώσει νωρίτερα, ή ακόμα και μέρες πριν, ότι θα λείψει για κάποιους λόγους, εφόσον θεωρήσω ότι λέει αλήθεια μπορεί να κάνω τα στραβά μάτια. Αν κάνω μάθημα σε απομακρυσμένη περιοχή τελευταία ώρα και κάποιοι θέλουν να προλάβουν το λεωφορείο, τότε και πάλι μπορεί να μη βάλω απουσία. Αν γνωρίζω ότι κάποιος εργάζεται την πρώτη ώρα, πάλι θα περιμένω. Αν, όμως αυτό γίνεται συστηματικά ή από άτομα που απλώς κάνουν "κοπάνα" τότε βάζω κανονικά απουσίες.
Εμένα μου έχει τύχει σε ΙΕΚ που η διευθύντρια έκανε τα πάντα για να διατηρήσει τα τμήματα, και δεν περνούσε τις απουσίες ούτε και άφηνε κανέναν από απουσίες, να μην κάνω μάθημα εγώ και άλλοι συνάδελφοι επειδή δεν ερχόταν ποτέ κανένας, στις εξετάσεις να μη μου λένε τίποτα, και γενικότερα το επίπεδο να είναι στα τάρταρα. Ούτε όλοι οι ενήλικες έχουν την εμπειρία και τη συνείδηση να αντιληφθούν ότι θα πρέπει να έρχονται γιατί τίποτα δε συγκρίνεται με τη δια ζώσης παράδοση, ούτε και μπορούν να καλύψουν την ύλη μέσα σε μία εβδομάδα διαβάσματος για τις προόδους και τις εξετάσεις. Και να το κάνουν, αυτό θα είναι επιδερμικό, και δεν θα τα κάνουν κτήμα τους. Το ίδιο γινόταν και στο τελευταίο πανεπιστήμιο που φοίτησα. Οι καθηγητές έδιναν διαλέξεις σε άδειες αίθουσες, και η μάθηση έχει πλέον καταντήσει μία στείρα απομνημόνευση και αναπαραγωγή πληροφοριών. Οι μόνοι τρόποι να καταργηθούν οι απουσίες κατά τη γνώμη μου είναι 1ον να αρχίσουν επιτέλους να γίνονται πιο αυστηρά τα πράγματα με τις αξιολογήσεις και να μην υπάρχει η συμφεροντολογική λογική του να τους περάσουμε όλους για να έχουμε δουλίτσα και να τα έχουμε και καλά με όλους, και 2ον να αξιολογείται ο μαθητής σε όλη τη διάρκεια του εξαμήνου μέσα από προόδους, projects και εβδομαδιαίες εργασίες
Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλά με υγεία!! Πότε ξεκινούν τα μαθήματα; Δευτέρα ή Τρίτη;
Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.