0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να 'σαι καλά. Για να σε πάρουν ωρομίσθιο/α χρειάζεται να έχεις μόρια. Κάθε εξάμηνο προϋπηρεσίας σε ΙΕΚ, δίνει 5 μόρια, κάθε έτος σε φροντιστήριο άλλα 5, κλπ. Αντίστοιχα παίρνεις μόρια για πτυχίο και μεταπτυχιακό (δε θυμάμαι ακριβώς πόσα, νομίζω 70-30 αλλά μπορεί να κάνω λάθος). Υπάρχει αξιολογικός πίνακας, αλλα δεν έχω δει πουθενά να τον αναρτούν (και καλά προσωπικά δεδομένα, νομίζω) ωστόσο αν θέλεις να υποβάλλεις ένσταση ή ζητήσεις να τον δείς, σου τον δείχνει ο διευθυντής.Το "παιχνίδι" είναι αν θα πάρεις λίγες ώρες (3 ώρες είναι ένα τμήμα σε κάποια θεωρητικά μαθήματα όπως πχ τ' Αγγλικά) ή περισσότερες (έχω δει άτομο να παίρνει 9, ενώ ήταν χαμηλώτερα από 'μένα στον αξιολογικό πίνακα. Σε ερώτησή μου, πήρα την απάντηση οτι "είναι στη διακριτική ευχέρεια του διευθυντή να δώσει από 3-9 ώρες". Καλό ε?
Τα μόρια που θα πάρει κάποιος ως ωρομίσθιος σε δημόσιο ιεκ μετράνε αργότερα στους πίνακες κατάταξης?
Παράθεση από: kaitoula στις Αυγούστου 22, 2010, 01:03:56 pmγνωρίζει κανείς αν απασχολούνται φιλόλογοι ως ωρομ'ιθιοι ή αναπληρωτες σε δημόσια ιεκ;Στα ΙΕΚ απασχολούνται μόνο ωρομίσθιοι, δεν υπάρχουν αναπληρωτές. Μπορεί κανείς να πάρει από 3-9 ώρες, ανάλογα με τη κρίση του διευθυντή.Δε νομίζω πως απασχολούνται φιλόλογοι, αλλά πρέπει να έχεις υπόψη οτι η ειδικότητες που θα κληθούν να διδάξουν, εξαρτόνται από τις ειδικότητες που προσφέρονται. Απλά δε μπορώ να φανταστώ ειδικότητα σε ΙΕΚ, που θα χρειαζόταν Φιλόλογο.
γνωρίζει κανείς αν απασχολούνται φιλόλογοι ως ωρομ'ιθιοι ή αναπληρωτες σε δημόσια ιεκ;
Καλημέρα!Μου έχει συμβεί το εξής σε δημόσιο ιεκ: έκανα για πρώτη φορά αίτηση με αρκετά καλά προσόντα και μου έδωσαν -πάλι καλά- ένα και μοναδικό μάθημα το οποίο έπρεπε να διδάξω μαζί με μία ακόμα εκπαιδεύτρια. Την ίδια ώρα, την ίδια μέρα...στο ίδιο τμήμα. Κατάλαβα βέβαια πως αυτή είχε "άλλα" προσόντα (μπάρμπα στη Κορώνη) και επειδή δεν μπορούσαν να μην προσλάβουν και εμένα...ε είπαν να περάσουμε και οι 2 μας τις γνώσεις μας στο τμήμα.Δεν διστάζω να σας πω πως ένοιωσα άβολα και την επόμενη μέρα δήλωσα πως δεν θα συνεχίσω έτσι τη συνεργασία μου μαζί τους. Ελπίζω να μην συμβαίνει σε άλλα διεκ αυτό!