*

Αποστολέας Θέμα: Απ: Δημόσια ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)  (Αναγνώστηκε 3021426 φορές)

0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ioannis00

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Απ: Δημόσια ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
« Απάντηση #434 στις: Αυγούστου 24, 2010, 11:34:19 pm »
Να 'σαι καλά.  :)
Για να σε πάρουν ωρομίσθιο/α χρειάζεται να έχεις μόρια. Κάθε εξάμηνο προϋπηρεσίας σε ΙΕΚ, δίνει 5 μόρια, κάθε έτος σε φροντιστήριο άλλα 5, κλπ. Αντίστοιχα παίρνεις μόρια για πτυχίο και μεταπτυχιακό (δε θυμάμαι ακριβώς πόσα, νομίζω 70-30 αλλά μπορεί να κάνω λάθος). Υπάρχει αξιολογικός πίνακας, αλλα δεν έχω δει πουθενά να τον αναρτούν (και καλά προσωπικά δεδομένα, νομίζω) ωστόσο αν θέλεις να υποβάλλεις ένσταση ή ζητήσεις να τον δείς, σου τον δείχνει ο διευθυντής.
Το "παιχνίδι" είναι αν θα πάρεις λίγες ώρες (3 ώρες είναι ένα τμήμα σε κάποια θεωρητικά μαθήματα όπως πχ τ' Αγγλικά) ή περισσότερες (έχω δει άτομο να παίρνει 9, ενώ ήταν χαμηλώτερα από 'μένα στον αξιολογικό πίνακα. Σε ερώτησή μου, πήρα την απάντηση οτι "είναι στη διακριτική ευχέρεια του διευθυντή να δώσει από 3-9 ώρες". Καλό ε?

Είναι η πρώτη φορά που βλέπω πόσο μοριοδοτούνται τα διάφορα κριτήρια πρόσληψης στα δημόσια Ι.Ε.Κ., αν και έχω δουλέψει αρκετά χρόνια σ' αυτά.  Η μοριοδότηση δεν αναφέρεται σε καμία προκήρυξη πρόσληψης σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. και οι διευθυντές δεν είναι καθόλου πρόθυμοι να σε διαφωτίσουν σχετικά. Πίνακας κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτών πράγματι δεν αναρτάται ποτέ και πολλοί διευθυντές δεν σου τον δείχνουν ούτε σε περίπτωση υποβολής ένστασης (συνέβη σ' εμένα παρά το γεγονός ότι ήμουν εφοδιασμένος με σχετική απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που επισήμαινε το δικαίωμα του υποβάλλοντος ένσταση να λάβει γνώση του σχετικού πίνακα κατάταξης). Ακόμη και οι λίγοι μη έχοντες "γνωριμίες" που θα καταφέρουν να επιλεγούν για να διδάξουν παίρνουν τις λιγότερες δυνατές ώρες, όπως σωστά επισημαίνεις, προφανώς για να τους "βουλώσουν" απλά το στόμα.  Όπως έχω ξαναγράψει στο φόρουμ αυτό πρόκειται ίσως για την πιο αδιαφανή διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτών στο Δημόσιο την περίοδο αυτή.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος cp06

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #435 στις: Αυγούστου 30, 2010, 09:38:09 am »
Τα μόρια που θα πάρει κάποιος ως ωρομίσθιος σε δημόσιο ιεκ μετράνε αργότερα στους πίνακες κατάταξης?

Αποσυνδεδεμένος sixtir

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #436 στις: Αυγούστου 30, 2010, 09:49:14 am »
Τα μόρια που θα πάρει κάποιος ως ωρομίσθιος σε δημόσιο ιεκ μετράνε αργότερα στους πίνακες κατάταξης?
ναι για τους πίνακες των ιεκ. όχι για τους υπόλοιπους. Εφόσον διοριστείς στην εκπαίδευση σου τα αναγνωρίζουν....

Αποσυνδεδεμένος cp06

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #437 στις: Αυγούστου 30, 2010, 09:51:15 am »
Thank you!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος shania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #438 στις: Αυγούστου 30, 2010, 10:01:17 am »
γνωρίζει κανείς αν απασχολούνται φιλόλογοι ως ωρομ'ιθιοι ή αναπληρωτες σε δημόσια ιεκ;

Στα ΙΕΚ απασχολούνται μόνο ωρομίσθιοι, δεν υπάρχουν αναπληρωτές. Μπορεί κανείς να πάρει από 3-9 ώρες, ανάλογα με τη κρίση του διευθυντή.
Δε νομίζω πως απασχολούνται φιλόλογοι, αλλά πρέπει να έχεις υπόψη οτι η ειδικότητες που θα κληθούν να διδάξουν, εξαρτόνται από τις ειδικότητες που προσφέρονται. Απλά δε μπορώ να φανταστώ ειδικότητα σε ΙΕΚ, που θα χρειαζόταν Φιλόλογο.
Και όμως απασχολούνται φιλόλογοι ως ωρομίσθιοι στα δημόσια ιεκ!Εχω διδάξει για ένα εξάμηνο στην ειδικότητα "φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων".Τα μαθήματα που μπορεί να διδάξει ένας φιλόλογος στην ειδικότητα αυτή είναι αρκετά.Προτιμούνται οι απόφοιτοι ιστορικού-αρχαιολογικού για την ειδικότητα αυτή.Επίσης μπορούν να διδάξουν και απόφοιτοι του φπψ διάφορες ψυχολογίες σε διάφορες ειδικότητες από όσο γνωρίζω.
Ν'αγαπάς την ευθύνη.
Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη.
Αν δε σωθεί,εγώ φταίω.
                                Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος chryssa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #439 στις: Αυγούστου 30, 2010, 10:04:29 am »
Καλημέρα!

Μου έχει συμβεί το εξής σε δημόσιο ιεκ: έκανα για πρώτη φορά αίτηση με αρκετά καλά προσόντα και μου έδωσαν -πάλι καλά- ένα και μοναδικό μάθημα το οποίο έπρεπε να διδάξω μαζί με μία ακόμα εκπαιδεύτρια. Την ίδια ώρα, την ίδια μέρα...στο ίδιο τμήμα. Κατάλαβα βέβαια πως αυτή είχε "άλλα" προσόντα (μπάρμπα στη Κορώνη) και επειδή δεν μπορούσαν να μην προσλάβουν και εμένα...ε είπαν να περάσουμε και οι 2 μας τις γνώσεις μας στο τμήμα.

Δεν διστάζω να σας πω πως ένοιωσα άβολα και την επόμενη μέρα δήλωσα πως δεν θα συνεχίσω έτσι τη συνεργασία μου μαζί τους.

Ελπίζω να μην συμβαίνει σε άλλα διεκ αυτό!

Αποσυνδεδεμένος mery

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #440 στις: Αυγούστου 30, 2010, 10:25:01 am »
Όταν ο αριθμός εκπαιδευόμενων σε ένα τμήμα  είναι πάνω από 15 τότε μπαίνουν δυο εκπαιδευτές ( μόνο στα εργαστήρια )
Φυσικά δεν τίθεται θέμα πρώτου ή δευτέρου εκπαιδευτή και οι δύο έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις .
Ο τρόπος επιλογής εκπαιδευτών είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα….!!!

Αποσυνδεδεμένος chryssa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #441 στις: Αυγούστου 30, 2010, 10:39:37 am »
Δεν ήταν εργαστηριακό μάθημα... Ήταν θεωρητικό.

Όσο για τη διαδικασία επιλογής... είναι όντως μεγάλο θέμα!! Και γιατί να μην αναρτώνται πίνακες με τους υποψηφίους και τα προσόντα τους? Γιατί τέτοια κρυφτούλια?

Αποσυνδεδεμένος englishteacher06

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #442 στις: Αυγούστου 30, 2010, 11:19:03 am »
Καλημέρα!

Μου έχει συμβεί το εξής σε δημόσιο ιεκ: έκανα για πρώτη φορά αίτηση με αρκετά καλά προσόντα και μου έδωσαν -πάλι καλά- ένα και μοναδικό μάθημα το οποίο έπρεπε να διδάξω μαζί με μία ακόμα εκπαιδεύτρια. Την ίδια ώρα, την ίδια μέρα...στο ίδιο τμήμα. Κατάλαβα βέβαια πως αυτή είχε "άλλα" προσόντα (μπάρμπα στη Κορώνη) και επειδή δεν μπορούσαν να μην προσλάβουν και εμένα...ε είπαν να περάσουμε και οι 2 μας τις γνώσεις μας στο τμήμα.

Δεν διστάζω να σας πω πως ένοιωσα άβολα και την επόμενη μέρα δήλωσα πως δεν θα συνεχίσω έτσι τη συνεργασία μου μαζί τους.

Ελπίζω να μην συμβαίνει σε άλλα διεκ αυτό!

Καλημερα συναδελφισσα , αυτο που παραθετεις ως συμβαν στο διεκ ειναι κατι συνηθες ...και εγω εχω αρκετα πλεον προσοντα και προυπηρεσια και παρολα αυτα οταν με καλουν σε διεκ για να αναλαβω τμημα παντα ειναι ενα τμημα και ποτε παραπανω....και οι διαδικασιες προσληψης ειναι αδιαφανεις οπως πολυ καλα ολοι ξερουμε...ωστοσο μου ετυχε να αιτηθω σε Δ.Ι.Ε.Κ. της επαρχιας χωρις να ξερω κανεναν και να με παρουν κατευθειαν να διδαξω ! το αν οι συναδελφοι μας εχουν  η και εμεις οι ιδιοι εχουμε καποια γνωριμια ειναι κατι που δυστυχως ειναι κοινος τοπος στα Δ.Ι.Ε.Κ..... :-\ :-\ :-\  Κατα την γνωμη μου δεν θα επρεπε τοσο να αποθαρρυνθεις και να παραιτηθεις ....η πραγματικοτητα ειναι αυτη και εν γενει πιστευω πως δεν ειναι προς οφελος σου μια παραιτηση αφου τελικα σε πηρανε.... ;) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος virgi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #443 στις: Αυγούστου 30, 2010, 12:26:39 pm »
Παιδια εχει βγει προκυρηξη? Που μπορω να κανω αιτηση? Προλαβαινω?

Αποσυνδεδεμένος psira

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #444 στις: Αυγούστου 30, 2010, 12:41:29 pm »
10 με 15/9 γίνονται οι αιτήσεις. μην αγχώνεσαι....

Αποσυνδεδεμένος virgi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #445 στις: Αυγούστου 30, 2010, 12:43:54 pm »
Ωραια..

Αποσυνδεδεμένος planety

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #446 στις: Αυγούστου 31, 2010, 12:59:11 pm »
καλα παιδια, το σαιτ του ΟΕΕΚ τα εχει παιξει κι επισημως... ειναι μονιμως οφφφ! δεν μπορουν να δωσουν κατιτις να το αναβαθμισουν;; αφου ο σερβερ δεν την παλευει... ημαρτον!!! ;D ;D ;D
Σ' όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε! Χρόνια τώρα...

Αποσυνδεδεμένος honey

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #447 στις: Αυγούστου 31, 2010, 10:40:15 pm »
Γεια σας, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Έκανα τα χαρτιά για τους εκπαιδευτές του ιεκ. Θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που με καλέσουν για αναπληρώτρια, μπορώ να φύγω από το ιεκ ή θα χάσω τη θέση μου ως αναπληρώτρια; Ευχαριστώ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182552
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)