*

Αποστολέας Θέμα: Απ: Δημόσια ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)  (Αναγνώστηκε 3024939 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος A06

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Απ: Δημόσια ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
« Απάντηση #658 στις: Ιανουαρίου 25, 2011, 12:28:57 pm »
Eυχαριστώ!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος BlackAdder

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #659 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 04:23:13 pm »
http://www.patris.gr/articles/195015
Παράθεση
Απλήρωτοι από το 2008 οι ωρομίσθιοι καθηγητές των δημόσιων ΙΕΚ
Kινητοποιήσεις προετοιμάζονται στο Ηράκλειο

Του Γιάννη Ζωράκη

Αγανακτισμένοι σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι οι ωρομίσθιοι καθηγητές των δημόσιων Ι.Ε.Κ. οι οποίοι ζητούν δεδουλευμένα που δεν έχουν λάβει από το 2008. Η αγανάκτηση ξεχειλίζει και στο Ηράκλειο και ειδικότερα αναφορικά με τους καθηγητές του 1ου Ι.Ε.Κ. οι οποίοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν σοβαρότατες κινητοποιήσεις.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις που οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί έχουν απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, το οποίο ωστόσο δεν μπορεί ή δεν θέλει να δώσει σαφείς και καθορισμένες απαντήσεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ωρομίσθιων του Ηρακλείου, η πρώτη επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο δόθηκε μετά από σχετική ερώτηση τους στις αρχές του Δεκεμβρίου 2010, οπότε και τονίστηκε πως τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών επρόκειτο να δοθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2010. Όταν ωστόσο στις 20 Δεκεμβρίου κανένας από τους εκπαιδευτικούς δεν είχε πληρωθεί η δεύτερη απάντηση του υπουργείο ήταν πως δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή τους. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ωρομισθίων ωστόσο και την πληροφόρηση που έχουν, η αρμόδια υπουργός φέρεται να υποστηρίζει πως τα κονδύλια για την πληρωμή των εκπαιδευτικών έχουν εξασφαλιστεί. Οι εκπαιδευτικοί ωστόσο τονίζουν από την πλευρά τους πως αν τα δεδουλευμένα τους δεν τους παραδοθούν, δεν κατανοούν τη σκοπιμότητα δέσμευσης τους.

Ήδη οι ωρομίσθιοι έχουν δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό blog (http://www.ekpediek.blogspot.com/) όπου ενημερώνουν και ενημερώνονται για τις πολλαπλές “ωχλήσεις” τους προς το υπουργείο, που δεν έχουν όμως κανένα αντίκρισμα.

Οι ωρομίσθιοι σε όλη την Ελλάδα είναι έτοιμοι να συστήσουν σύλλογο ωρομισθίων, ενώ φαίνονται αποφασισμένοι να φτάσουν ως τα άκρα προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

Ερωτηματικά

Σοβαρά ερωτηματικά εκφράζονται μέσα από την σελίδα των ωρομίσθιων για την πορεία των χρημάτων και του τι έχει συμβεί ακριβώς.

Στην ιστοσελίδα των καθηγητών διατυπώνονται ερωτηματικά για πολλές παραμέτρους σε σχέση με τον τρόπο πληρωμής και δεδουλευμένων, ενώ ζητούνται άμεσα απαντήσεις.

“Αν δουλεύω έναν χρόνο είναι αμφίβολο το αν θα μπορέσω να συγκεντρώσω συνολικά 100 ώρες μαθημάτων” υποστηρίζει ωρομίσθιος που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του και προσθέτει:

“Διάφοροι υπάλληλοι όμως του οργανισμού εμφανίζονται ως επιμορφωτές, ενώ φαίνεται να έχουν κάνει περίπου 190 ώρες το μήνα! Αυτό δεν μπορεί παρά να μας βάζει σε σκέψεις και να κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη μας για απαντήσεις. Οι ωρομίσθιοι τονίζουν πως “ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι” επισημαίνοντας επίσης πως αν τόσα χρόνια δεν μιλούσαν, τώρα με δεδομένες τις νέες συνθήκες θα διεκδικήσουν ακόμα και το τελευταίο ευρώ.

“Δεν μπορεί αυτό το κράτος να μας ζητά φόρους από τα καύσιμα, από το Φ.Π.Α. από παντού και μάλιστα άμεσα, αλλά να μη μας δίνει δεδουλευμένα από το 2008” υποστηρίζουν.

Στη Bουλή

Το θέμα μετά από τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, Μανώλη Στρατάκη φέρνει στη βουλή με ερώτηση του και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Ο κ. Κριτσωτάκης ζητά να μάθει τον τρόπο που μπορεί να γίνει άμεσα η πληρωμή των ωρομισθίων, αλλά και τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση.

Οι απαντήσεις του υπουργείο ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να πείθουν. Υπάλληλοι που υπάγονται στο υπουργείο μάλιστα, φέρονται να έχουν ενημερώσει ανεπίσημα τους ωρομίσθιους πως θα πληρωθούν μεν, αλλά αφού περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αποσυνδεδεμένος Sabi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #660 στις: Ιανουαρίου 27, 2011, 05:38:04 pm »
παιδια θα ηθελα να σας ρωτησω κατι.Αν με προσλαβουν στο Ιεκ σαν ωρομισθια εκπαιδευτικος για το μαθημα των Αγγλικων δλδ 3 ωρες την εβδομαδα,δεν θα εχω δικαιωμα να εργαστω σε καποια αλλη ιδιωτικη επιχειρηση?? Οι 3 ωρες αυτες το πολυ να μου δινουν 120 ευρω το μηνα?γινεται να κανω κατι για να απασχοληθω περισσοτερες ωρες εκει?οχι απαραιτητα ως εκπαιδευτικος.. και κατι ακομη,εχεις κανεις ιδεα τι ειδους αγγλικα θα πρεπει να διδαχτουν αυτοι που διαλεξαν τη φοροτεχνικη(λογιστες) ειδικοτητα? μπορει να υπαρχουν και καποιοι που να μην γνωριζουν καθολου αγγλικα ετσι?

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #661 στις: Ιανουαρίου 27, 2011, 07:17:32 pm »
φυσικά και έχεις το δικαίωμα να εργαστείς και αλλού, σε ιδιωτική επιχειρηση πχ. Για να σε βάλουν και σαν κάτι άλλο αποκλείεται.. Δεν είναι φιλανθρωπική εταιρεία για να τους ενδιαφέρει αν τα βγάζεις πέρα η όχι και κανένα δεν νοιάζει αν 120 ευρώ θα χαλάσεις σε 1 μήνα σε ταξί αν δεν έχει ΜΜΜ ... Για οποιαδήποτε άλλη θέση πχ, για γραμματέας υπάρχει άλλη προκήρυξη.. Κοιτα τι μπορείς να κάνεις με ιδιαίτερα για να εξασφαλίσεις χρήματα.. Η σε κάποιο φροντιτήριο, ή μεταφράσεις..

Τα αγγλικά που θα κάνεις, θα είναι μέτριου επιπέδου.. Παντως στα δικά μας ΙΕΚ, η παλιά καθηγήτρια καθοδηγεί και βοηθάει τα πιο νέα παιδιά... Ζήτα την ύλη λοιπόν και αν δεν υπάρχει κανένας παλιός καθηγητής, κοίτα στο βιβλίο ύλης να δεις τι ακριβώς διδάχθηκε την προηγούμενη χρονιά.. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω γιατί είμαι καθηγήτρια επισιτιστικών και είμαι από τους τυχερούς που έχω και διάγραμμα σπουδών..!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #662 στις: Ιανουαρίου 27, 2011, 08:44:19 pm »
παιδια θα ηθελα να σας ρωτησω κατι.Αν με προσλαβουν στο Ιεκ σαν ωρομισθια εκπαιδευτικος για το μαθημα των Αγγλικων δλδ 3 ωρες την εβδομαδα,δεν θα εχω δικαιωμα να εργαστω σε καποια αλλη ιδιωτικη επιχειρηση?? Οι 3 ωρες αυτες το πολυ να μου δινουν 120 ευρω το μηνα?γινεται να κανω κατι για να απασχοληθω περισσοτερες ωρες εκει?οχι απαραιτητα ως εκπαιδευτικος.. και κατι ακομη,εχεις κανεις ιδεα τι ειδους αγγλικα θα πρεπει να διδαχτουν αυτοι που διαλεξαν τη φοροτεχνικη(λογιστες) ειδικοτητα? μπορει να υπαρχουν και καποιοι που να μην γνωριζουν καθολου αγγλικα ετσι?
κανε οτι θελεις με βαση το επιπεδο των μαθητών σου, μην εχεις μεγαλες προσδοκίες και απογοητευτεις ;) ;) ;) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος Sabi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #663 στις: Ιανουαρίου 27, 2011, 10:22:58 pm »
παιδια το προβλημα μου ειναι το εξης: εχει νοημα να διδαξω αγγλικα ενω το αντικειμενο μου-η ειδικοτητα μου ειναι οικονομολογος? ναι μεν τα συγκεκριμενα αγγλικα θα αναφερονται στην ειδικοτητα των φοροτεχνικων αλλα και παλι δεν ξερω...αξιζει να μπω σε αυτη τη διαδικασια? μορια δεν κερδιζω για κανεναν διαγωνισμο ετσι? απλα διδακτικη εμπειρια,η οποια ομως δεν θα ειναι στο αντικειμενο μου! οσο για τα χρηματα δεν με ενδιαφερουν. θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας!

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #664 στις: Ιανουαρίου 27, 2011, 11:29:34 pm »
Και γιατί δεν κάνεις οικονομικά που είναι ο κλάδος σου? Αν έχεις και πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας και οικονομικών θα σου συνιστούσα για οικονομικά να κάνεις αίτηση..

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #665 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 12:16:01 am »
παιδια το προβλημα μου ειναι το εξης: εχει νοημα να διδαξω αγγλικα ενω το αντικειμενο μου-η ειδικοτητα μου ειναι οικονομολογος? ναι μεν τα συγκεκριμενα αγγλικα θα αναφερονται στην ειδικοτητα των φοροτεχνικων αλλα και παλι δεν ξερω...αξιζει να μπω σε αυτη τη διαδικασια? μορια δεν κερδιζω για κανεναν διαγωνισμο ετσι? απλα διδακτικη εμπειρια,η οποια ομως δεν θα ειναι στο αντικειμενο μου! οσο για τα χρηματα δεν με ενδιαφερουν. θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας!

Από όσο ξέρω οι εκπαιδευτές που διδάσκουν αγγλικά σε κάθε ειδικότητα πρέπει να είναι καθηγητές αγγλικών και όχι άλλων ειδικοτήτων. Μοναδική περίπτωση να σου ανατεθεί τέτοιο μάθημα είναι να μην υπάρχει κανένας υποψήφιος αγγλικής φιλολογίας, να έχεις και τα δύο πτυχία ή να έχεις κάνει διαφορετικού τύπου συνενόηση. Η προϋπηρεσία δεν μετράει για κανένα διαγωνισμό, αλλά προσμετράται από τη στιγμή που διοριστείς κάπου -και εφόσον δεν έχεις ήδη πλήρες ωράριο- για να αλλάξεις μισθολογικό κλιμάκιο.

Αποσυνδεδεμένος despina1

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #666 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 05:33:18 am »
Καλημέρα και χρόνια πολλά,
Θα ηθελα να επισημάνω το εξής.  Έχω διαβάσει αρκετά μυνήματα  που αναφέρονται στον τρόπο επιλογής των εκπαιδευτών  για τα ΙΕΚ. Οι περισότεροι αναφέρουν ότι τελικά ο διευθυντής προσλαμβάνει όπως θέλει.
    Για κάθε ειδικότητα όμως υπάρχει ένας κανονισμός κατάρτησης ο οποιος είναι δημοσιευμένος και σε ΦΕΚ και έχει ψηφιστεί απο το Δ.Σ. του ΟΕΕΚ και αναφέρεται ρητά  η σειρά κατάταξης των εκπαιδευτών βάσει του πτυχίου που διαθέτουν . Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να μπορεί να προσλαμβάνεται  π.χ.  ένας  αποφοιτος ΤΕΙ Δοικησης Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και όχι ένας απόφοιτος  Πληροφορικής κατηγορίας ΠΕ19;
     Είναι δυνατόν να αξιολογείται  περισσότερο η ξένη γλώσα απο την διδακτική εμπειρία η οποία  σημειωτέον αναφέρεται  και στην προκύρηξη πρόσληψης ως προσόν που συνεκτιμάται, και να μένει εκτός εκπαιδευτής που έχει προυπηρεσία στα ΙΕΚ;  Έχεις το δικαίωμα να κάνεις ενσταση και καταγγελία και ποιος θα  ελέγξει τους αξιολογικούς  πίνακες;   Πώς είναι δυνατόν να αγνούνται τα ΦΕΚ του κράτους;
      Μήπως τελικά θα έπρεπε όλοι οι  εκπαιδευτές που αντμετωπίζουν τέτοια προβλήματα να κάνουν μια ομαδική μήνυση για  να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα;

Σε λίγο θα βγούν οι νέες αιτήσεις. Θα πρέπει να γίνουν καταγγελίες κατά των αξιολογικών πινακων  στον αρμόδιο φορέα απο όσους θα  αντιμετωπίσουν προβλήματα.

πού υπάρχει αυτός ο κανονισμός κατάρτισης που αναφέρεις;
Θα εκτιμούσα μια σαφή απάντηση γιατί έχω ψάξει παντού για να τον βρω χωρίς αποτέλεσμα

Αποσυνδεδεμένος psira

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #667 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 08:11:05 am »
Μπαίνεις στη σελίδα του οεεκ, πας υποψήφιοι, ανοίγεις οδηγός ειδικοτήτων, πατάς όποια ειδικότητα σε ενδιαφέρει π.χ. πολιτισμού και αθλητισμού, μετά επιλέγεις τομέα, π.χ. πολιτισμού, έπειτα την ειδικότητα καθεαυτή και τέλος μπαίνεις σε μια σελίδα με τις πόλεις που διδάσκονται τα μαθήματα. πάνω πάνω γράφεο οδηγός καταρτισης κι από κατω ωρολόγιο πρόγραμμα. Το επιλέγεις κι ανοίγει
ελπίζω να ήμουν διαφωτιστική :)

Αποσυνδεδεμένος charm_quark

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #668 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 01:08:37 pm »
εγώ πάντως σήμερα υπέγραψα σύμβαση εργασία και έγραφε πως εργοδότης μου είναι ο οεεκ, η εργασία μου άρχισε στις 5/10 και τελειώνει 28/1/2011. Νομίζω ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει σ' αυτή τη χώρα :-X
και μένα τελικά έτσι έγινε. Η σύμβαση είναι μία, αλλα θα πληρωθούμε για το 11 απο το ΙΔΕΚΕ και για το 2010 απο τον ΟΕΕΚ.... (όποτε δηλαδή)
Τα πάντα όλα... και τα κοάλα τίποτα;;

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #669 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 03:58:29 pm »
Bουνό οι αιτήσεις υποψηφίων εκπαιδευτικών.... Πρώτη φορά είδα τόσο πολύ κόσμο!!

Αποσυνδεδεμένος psira

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #670 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 04:00:57 pm »
όταν υπάρχει ανεργία... Δυστυχώς εκεί μας κατάντησαν, να ζητιανεύουμε κάποιες ώρες και όσο για χρήματα..

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #671 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 05:58:44 pm »
Στα ΙΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ, επειδή είχε και συνέντευξη, περιμέναμε όρθιοι στο διάδρομο για να μιλήσουμε με τον διευθυντή  και σχεδόν δεν χωρούσαμε..Πιο λίγο κόσμο είχε στον Κορυδαλλό και το Κερατσίνι.. .

Άκουγα κάτι καθηγητές που μιλούσαν σε ένα απο τα ΙΕΚ που πήγα, και έλεγαν μεταξύ τους πως "Κοίτα Μήτσο πόσα άτομα ήρθαν για αίτηση, αφού οι ίδιοι και οι ίδιοι είναι από το 2007, γκέτο το έχουν κάνει.." Αυτό δεν σας κρύβω πως με προβλημάτισε..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182671
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)