0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προσωπικά πιστεύω ότι τα ΙΕΚ θα πρέπει να είναι ένας χώρος που πρέπει να εργάζονται άτομα άριστα καταρτισμένα και ικανά να μεταλαμπαδεύσουν την επαγγελματική τους εμπειρία
Τα ΙΕΚ σαν στόχο πρέπει να έχουν την καταπολέμηση της ανεργίας των σπουδαστών και όχι των εκπαιδευτών.
Προσωπικά όταν μείνω άνεργος θα ντρέπομαι να διδάξω στα ΙΕΚ...
Θα ήθελα και εγώ να συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Ας μην είμαστε υπέρμετρα καχύποπτοι. Όποιος διαβάσει το blog θα καταλήξει στο συμπέρασμα μιας πλήρους αδιαφάνειας και ρουσφετολογίας γύρω από τα ιεκ. Σίγουρα υπάρχουν τέτοια περιστατικά αλλά θέλω να πιστεύω ότι είναι οι εξαιρέσεις σε ένα σύνολο συγκεχυμένων κανόνων. Πιστεύω πως ο κανόνας είναι η διαφάνεια. Επαναλαμβάνω ότι στη δική μου περίπτωση το ΙΕΚ διόρθωσε την αίτησή μου αυξάνοντας τα μόρια. Αν καταλαβαίνω καλά επικρατεί η αντίληψη ότι όποιος δεν προηγείται στους πίνακες πρέπει να κάνει αίτηση κατά όλων των υπολοίπων ή κατά των μονίμων!!! χωρίς να σκεφτόμαστε ότι η ίδια η προκήρυξη τους έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχουν. Αλήθεια για τους αναπληρωτές τι γνώμη επικρατεί; Ή για τους λοιπόυς συμβασιούχους, όπως είμαι και εγώ, που τώρα έχω δουλειά αλλά πριν τη λήξη του σχολικού έτους θα είμαι άνεργος, σε ποια κατηγορία θα πρέπει να καταταγώ;Προσωπικά πιστεύω ότι τα ΙΕΚ θα πρέπει να είναι ένας χώρος που πρέπει να εργάζονται άτομα άριστα καταρτισμένα και ικανά να μεταλαμπαδεύσουν την επαγγελματική τους εμπειρία (αν θυμάστε η περσινή προκήρυξη ευνοούσε και τους ελεύθερους επαγγελματίες) και κυρίως εκπαιδευτικοί των τεχνικών ειδικοτήτων και όχι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί των βασικών ειδικοτήτων.Τα ΙΕΚ σαν στόχο πρέπει να έχουν την καταπολέμηση της ανεργίας των σπουδαστών και όχι των εκπαιδευτών. Αν η Ευρώπη μάθαινε ότι προσλαμβάνονται άνεργοι για να καταρτίσουν ανέργους, φοβάμαι ότι θα έκοβε όλες τις επιδοτήσεις για τα ΙΕΚ. Προσωπικά όταν μείνω άνεργος θα ντρέπομαι να διδάξω στα ΙΕΚ...Κάποιος συνάδελφος αρκετές σελίδες πίσω, μας προτρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε αίτηση στα ΙΕΚ αλλά να πλύνουμε τζάμια για να ζήσουμε. Προσωπικά διαφωνώ επειδή πιστεύω στο ιδεώδες της εκπαίδευσης, αρκεί εμείς οι ίδιοι να μη το υποβιβάζουμε σε ένα κομμάτι κρέας γύρω από το οποίο τσακωνόμαστε σαν πεινασμένοι κύνες.Ελπίζω να μην κούρασα. Εύχομαι πραγματικά όλοι όσοι έχετε αδικηθεί, να δικαιωθείτε με τις ενστάσεις για το καλό όλων μας και κυρίως για το καλό αυτής της χώρας.
Υπάρχει κάποιος περιορισμός στο σύνολο των ωρών που μπορούν να ανατεθούν σε έναν ήδη εργαζόμενο ή μπορεί να αναλάβει και τον μέγιστο αριθμό ωρών; Μπορείτε να με παραπέμψετε σε σχετικό ΦΕΚ;
Μπορώ να σε παραπέμψω στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με βάση την οποία υποβάλαμε τις αιτήσεις μας: "Ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτή ενηλίκων ορίζονται οι είκοσι(20) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως συνολικά. Όταν ο εκπαιδευτής ενηλίκωνέχει τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα ή έχει την πλήρη απασχόληση στονιδιωτικό τομέα, ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ορίζονται οι δέκα (10)διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως. Αυτές οι διδακτικές ώρες μπορεί, με απόφασητης Γ.Γ.Δ.
Διάβασα με μεγάλη προσοχή το post σου... Έχω μια ένσταση...Συμφωνώ απολύτωςΔηλάδή ο άνεργος σήμερα επαγγελματίας επί πολλά πολλά έτη, χάνει την ιδιότητά του αυτή (του έμπειρου επαγγελματία) και δεν μπορεί πλέον να τη μεταλαμπαδεύσει;Μεγάλη μπουκιά φαε, μεγάλη κουβέντα μη λες!... Κατα τ άλλα συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω... Οι άνεργοι όμως στις μέρες μας, τις μέρες της κρίσης δηλαδή, δεν είναι όλοι ίδιοι... Υπάρχει απίστευτη εμπειρία και τεχνογνωσία που "κάθεται" ανεκμετάλευτη... πίστεψέ με...
θα διδάξω ως άνεργος, αλλά θα νιώθω άβολα αφού άνεργος εγώ θα διδάσκω ανέργους.
Ναι η αλήθεια είναι ότι έχω τον άνεργο στο μυαλό μου ως κάποιον που αναμένει καιρό στην ανεργία χωρίς να έχει εργασιακή εμπειρία αλλά κυρίως διδακτική. Συμφωνώ απόλυτα πως ο "απολυμένος" και έμπειρος άνεργος ανήκει σε άλλη κατηγορία και πολύ ορθά μοριοδοτείται από το σύστημα.Όσο για τη "μεγάλη κουβέντα" επιμένω, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοώ πως δε θα διδάξω ως άνεργος, αλλά θα νιώθω άβολα αφού άνεργος εγώ θα διδάσκω ανέργους.
Η προκήρυξη δεν βολεύει τους μόνιμους. Το μόνο που τους δίνει είναι 5 μόρια διδακτική στη