0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και εγω Τρίτη βγήκα, δεν με καλέσανε φυσικά, οι δυο πρώτοι δημοσίοι υπάλληλοι με ενα μεταπτυχιακο και εμπειρία. Εγω με δυο μεταπτυχιακά, επιμορφώσεις 500 ωρών στην εκπαιδευση ενηλίκων, και το δεύτερο μεταπτυχιακο στην εκπαιδευση ενηλίκων με διδακτική εμπειρία σε όλες τις δομές, άνεργη και μάνα δυο παιδιωναλλα προφανώς μικρότερη εμπειρία γι αυτο και κατατάχτηκα 3η παρόλο το δεύτερο μεταπτυχιακο.Αυτο σας φαίνεται δίκαιο;Επίσης το μάθημα οικονομικά μαθηματικα δωθηκανε όλες οι ωρες σε οικονομολόγους;Το πρώτο μου μεταπτυχιακο εχει τίτλο οικονομικά μαθηματικα... Και δεν μου έδωσε ούτε μια ώρα απο τις 12 που υπήρχανε. Μοιράστηκα σε οικονομολόγους, ένας εκ των όποιον τελείωσε ΤΕΙ λογιστικής μόνο και φυσικά ειναι δημόσιος υπάλληλος.Ακούω γνώμες?
Συνάδελφε εν μέρει θα διαφωνίσω μαζί σου αν και πιστεύω δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Θεωρώ πως δεν πρέπει να γενικεύουμε την κατάσταση και ούτε να διαχωρίζουμε στρατόπεδα. Μπορεί να έχεις εμπειρία επαγγελματική και είμαι βέβαιη ότι θα έχεις να δώσεις σε μαθητές. Συμφωνώ γιατί κι εγώ είμαι αρκετά χρόνια επαγγελματίας στο αντικείμενο που διδάσκω και προσφάτως κάτοχος μεταπτυχιακού. Δυστυχώς για τους γνωστούς λόγους (μείωση προσωπικού) απολύθηκα από την εταιρεία μου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχω να δώσω. Όπως και πολύ άλλοι. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι πολλοί αξιόλογοι επαγγελματίες έμειναν στο δρόμο. Προσωπικά έχω δει συναδέλφους επαγγελματίες που διδάσκουν στα ΙΕΚ και η διδασκαλία τους είναι άθλια και είμαι σίγουρη ότι θα έχεις δει κι εσύ τέτοιες περιπώσεις. Κάθονται στην έδρα, κοιτάνε από το παράθυρο, μιλάνε στο κινητό, δεν ξέρουν καν να κάνουν διαλέξεις ή παρουσιάσεις και διδάσκουν τα πολύ βασικά. Όπως μου είχε πει παλιότερα ένας επαγγελματίας-εκπαιδευτής : έρχομαι να διδάξω για να ξεκουραστώ! Αντίστοιχα έχω συναντήσει ανέργους πτυχιούχους που έχουν απίστευτες γνώσεις, πολύ καλά καταρτισμένοι και ενημερώνονται για τις εξελίξεις στο αντικείμενο τους. Και τέλος θα κάνω μια ερώτηση ρητορική. Πόσοι από εσάς που υπήρξατε εκπαιδευτές, βοηθήσατε τους μαθητές σας στην πιστοποίηση; Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να βρούνε την ύλη και τις απαντήσεις στις 300 ερωτήσεις της πιστοποίησης και πολλοί συνάδελφοι τους γύρισαν την πλάτη. Προσωπικά μέσα στο καλοκαίρι (καθώς έμεινα άνεργη και είχα χρόνο) έκανα το σωστό. Μιας και κάτοχος μεταπτυχιακού και με μία αρκετά εμπλουτισμένη βιβλιοθήκη με πρόσφατο υλικό , απάντησα στις περισσότερες ερωτήσεις ακόμη και σε μαθήματα που δεν δίδαξα. Ο εκπαιδευτής δεν είναι μόνο για τις ώρες του εξαμήνου. Συνεχίζει να υπάρχει για τον μαθητή του όταν τον χρειαστεί. Πόσοι από εσάς έχετε επικοινωνία με τους μαθητές σας όταν κάνουν πρακτική, που τότε πραγματικά οι μαθητές χρειάζονται την βοήθειά μας όσο ποτέ άλλωτε. Αυτά είχα να πω. Εύχομαι για το καλυτερο και υπομονή σε όλους.
Μία βοήθεια παιδιά. Με πήρε ο Διευθυντής του ΙΕΚ να μου πει ότι μου ανέθεσε ένα 4ώρο. Όμως , συνολικά είμαστε 3 εκπαιδευτές στον κατάλογο και πρώτος είμαι εγώ. Οι συνολικές ώρες για την ειδικότητα μας είναι 15. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιον θα δώσει περισσότερες ώρες από μένα. Τι μπορώ να κάνω ; Οι Διευθυντές δικαιούνται να κάνουν ότι θέλουν ; Ούτε καν να σέβονται την κατάταξη ;
Οι διευθυντής-υποδιευθυντής κάνουν ό,τι γουστάρουν με έναν περιορισμό. Δεν μπορούν να δώσουν περισσότερες ώρες στον δεύτερο απ΄ό,τι στον πρώτο και ούτω καθ΄εξής.
Εν τω μεταξύ, κάποια ΙΕΚ έχουν ήδη αναθέσει μαθήματα. Οι αναθέσεις είναι γενικά φλου στους οδηγούς σπουδών και οι διευθυντές δεν έχουν ιδέα! Εγώ ως φιλόλογος έχω τηλεφωνήσει στα ΙΕΚ του νομού μου και τους έχω επισημάνει τα μαθήματα που πρέπει να ανατεθούν σε φιλολόγους και όχι σε ψυχολόγους, δασκάλους και άλλους. Οι ειδικότητες