0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στην προκήρυξη των δημοσίων ιεκ που πρόκειται να βγει η πιστοποίηση δεν θα παίξει κανένα ρόλο αλλά κυρίαρχο ρόλο θα παίξει η ανεργία και οι άνεργοι θα προηγούνται όλων....
Διαβάζω απόψεις ορισμένων συναδέλφων του ύφους "δεν είχαμε ενημερωθεί" και δεν τις καταλαβαίνω. Εγώ άλλη εικόνα είχα στο ΙΕΚ που ήμουν. Είχα καταλάβει ότι οι συνάδελφοι μου ήξεραν, ήταν ενήμεροι. Μάλιστα εδώ και ένα χρόνο τους το είχα πει, όταν ξεκίνησαν οι αιτήσεις. Κάποιοι μου έλεγαν για τα λεφτά και είναι απολύτως κατανοητό ως ένα σημείο, εκτός αν έχεις προτεραιότητα να αγοράσεις μια ακριβούτσικη τσαντούλα. Άλλοι τους φάνηκαν δύσκολα να διαβάσουν έναν μεγάλο όγκο ομολογουμένως αλλά εκπαιδευτικοί θέλουν να είναι. Δεν μπορούν να διαβάσουν; Άλλοι το ήξεραν, δεν είπαν για τα λεφτά αλλά οι απαντήσεις τους ήταν του στυλ "στην Ελλάδα βρισκόμαστε, δεν νομίζω να εφαρμοστεί". Άλλοι άκουσαν τα γνωστά σωματεία που φρόντισαν να τρέξουν για να ζητήσουν από το υπουργείο να πάρει παράταση. Ωραία σωματεία έχουμε, να τα χαιρόμαστε. Αυτοί είμαστε, αυτά τα σωματεία αξίζουμε. Εγώ λέω ότι μπορεί να πέσουν μέσα. Το λιγότερο που πρέπει κατά τη γνώμη μου να κάνουν είναι να μοριοδοτηθεί προς το παρόν η πιστοποίηση στην προκήρυξη και από την επόμενη χρονιά να είναι υποχρεωτική εφόσον όμως διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κόσμος πιστοποιημένος σε κάποια ειδικότητα από φέτος. Είναι λογικό να θέλουμε να παρέχεται εκπαίδευση από πιστοποιημένος. Το θέλουν και οι σπουδαστές μας. Να τους θυμόμαστε και αυτούς,ε; Τι θα πει "είμαι χρόνια στο κουρμπέτι". Κανονικά θα έπρεπε να εφαρμοστεί από φέτος. Κάποιοι αντί να παρακαλουθούμε σεμινάρια (γιατί κάποιοι πάνε σε αυτά επειδή μοριοδοτούνται στην προκήρυξη), αποφασίσαμε ότι το μαγάζι πρέπει να μαζευτεί και εμείς να δοκιμαστούμε και όχι απλώς να παρακολουθούμε σεμινάριο. Γιατί συνάδελφοι το προσόν σας ότι πήγατε και παρακολουθήσατε να μετράει και όχι ότι πήγαμε να εξεταστούμε και πιστοποιηθήκαμε; Αναρωτιέμαι όμως ποιος έχει όφελος από το να μην είμαστε πιστοποιημένοι. Μήπως οι μόνιμοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βλέπουν την πόρτα ανοιχτή σε μη πιστοποιημένους και μπαίνουν; Μήπως αυτοί που είναι χρόνια στο κουρμπέτι γιατί έχουν τις γνωριμίες με τους διευθυντές; Μήπως αυτοί που στηρίζονται μονάχα στις γνωριμίες, γιατί τα χαρτιά τους και η διδασκαλία τους είναι μαύρα; Έχω την εντύπωση ότι όποιος θέλει να είναι σε ΙΕΚ και στην εκπαίδευση ενηλίκων γενικά, θα πρέπει να θέλει τη διάκριση "διδάσκω σε λύκειο" και "διδάσκω σε φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων". Όποιος δεν είναι μόνιμος σε γυμνάσιο-λύκειο, σκάβει το λάκκο του που δεν θέλει την πιστοποίηση ή ακόμα και να επιθυμεί την παράταση. Η σκάβει το λάκκο του ή έχει συμφέρον. Άντε να κατανοήσω το οικονομικό. Τίποτα άλλο δεν μπορώ να δεχτώ. Μακάρι να με πείσει κάποιος γιατί να μην θέλουμε την πιστοποίηση ή γιατί να θέλουμε την παράταση της μη εφαρμογής της ή έστω γιατί να μην θέλουμε την μοριοδότησή της για φέτος και την υποχρεωτική για του χρόνου.
Καλά ας μην υπάρξει ΦΕΚ που θα ακυρώνει το ΦΕΚ που ποσταρε ο συνάδελφος παραπάνω και θα δούμε τι και ποσό θα παίξει ρόλο. Το δρόμο τον έδειξαν φέτος αυτοί που προσέφυγαν στο ΣτΕ και ακόμα τρέχουν στο υπουργείο και να καλύψουν τα κενά. Σε όλα τα ΙΕΚ ενημέρωναν ότι η πιστοποίηση θα είναι υποχρεωτική. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία. Επειδή μερικοί έχουν μάθει να τρώνε από παντού κάποια στιγμή πρέπει να ξεβολευτουν.
Συνάδελφε έχεις κάποια άλλη πληροφορία γιατί για την ανεργία είναι σίγουρο και όσοι θέλετε ώρες τρεχατε στον οαεδ να γραφτείτε άνεργοι και οχι στον εοππεπ να σας παίρνει τα λεφτα για πιστοποιήσεις της πλάκας...
Πέρα απο το θέμα της πιστοποίησης φέτος όλοι πρέπει να έχουν μπλοκάκι εκτός απο τους δημοσίους υπαλλήλους και όσους έχουν πλήρη ασφάλιση ΙΚΑ... ποίος θα πάει ειλικρινά να δουλέψει με μπλοκάκι για 3 και 5 ώρες; Ποιός έχει πλήρη ασφάλιση ΙΚΑ; Ειλικρινά αναρωτιέμαι..αυτό θα ισχύσει και στα ΚΔ
Επειδή είναι της πλάκας φαντάζομαι δεν την έδωσαν αυτοί που παρακαλάνε τώρα να μην ισχύσει. Επίσης αυτό το τρεχάτε στον ΟΑΕΔ πραγματικά λυπάμαι. Υποτίθεται είσαι και εκπαιδευτικός. Για αυτό μας έχει όπως μας έχει η κοινωνία και ή πλειοψηφία δεν θέλει να μας βλέπει.
Εγώ λυπάμαι που είμαι πατέρας και θα διδάσκουν στα παιδιά μου κάτι άτομα σαν εσάς που γίνεται εκπαιδευτική σε μια νύχτα παρακολουθώ καιρό τώρα τσακωνοσαστε εδώ πέρα αν θα διδάξουν εσείς οι πιστοποιημενοι η άλλοι η απιστοποιητοι πήρατε μια πιστοποιήσει και κάτι τρέχει στα γύφτικα το τρεχάτε στο οαεδ το λεω γιατί άλλοι βγάζουν την προκήρυξη και προσπαθούν να βάλουν την ανεργία σαν βασικό κριτήριο και τώρα τι θα κάνετε θα τρέξετε στον οαεδ να γραφτείτε άνεργοι το λεω γιατί το έχω δει και αυτό στις επας του οαεδ να περνούν απόλυση για μια μέρα να γράφονται άνεργοι να περνούν 20 ώρες στα επας και μετά να έχουν 2 και 3 δουλειές οι κακομοιροι οι άνεργοι, τεσπα συνεχίστε να τσακώνεστε μόνοι σας για την πιστοποίηση τις πλάκας που την κάναν κεκ βισματικά με άκρες χωρίς ιδέα την είναι η εκπαίδευση
Συνάδελφοι δεν υπάρχει λόγος να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Καλές είναι και οι επιμορφώσεις και οι πιστοποιήσεις και τα σεμινάρια, αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι οι φορείς που τα υλοποιούν έχουν μεγάλο οικονομικό όφελος. Πολλοί έχουν εκφράσει την άποψη ότι η επάρκεια που ζητείται έγινε για να εισπραχθούν τα παράβολα και να απορροφηθούν χρήματα ΕΣΠΑ από τους φορείς. Μετά από όλο αυτό, όμως, υπάρχουν οι πιστοποιημένοι και εκείνοι που δεν έχουν την πιστοποίηση. Η πιστοποίηση επάρκειας στην εκπαίδευση ενηλίκων δεν έγινε μυστικά και όσοι ήθελαν μπορούσαν να συμμετάσχουν. Ας μην μειώνουμε την αξία αυτής της πιστοποίησης, γιατί παρόμοια έχουν ακουστεί και την παιδαγωγική επάρκεια σε ανήλικους. Έτσι, πιστοποιούνται οι επάρκειες στην χώρα μας και αυτό θα πρέπει να γίνει αποδεκτό και να το συνειδητοποιήσουμε. Δεν χρειάζεται να κάνουμε λεκτικές επιθέσεις σε κανέναν!