0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δε νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας μόνιμος που να θέλει να συμπληρώσει ωράριο σε ΙΕΚ...
Λίγοι υπάρχουν.
Σκέψου ότι θα πρέπει να δουλεύουν πρωί και κάποιες ώρες απόγευμα χωρίς να έχουν κάποιο επιπλέον οικονομικό όφελος. Άσε που γενικά μια ώρα στο ΙΕΚ είναι πιο απαιτητική από μία ώρα στη πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια. Προετοιμασία μαθήματος, βιβλία, σημειώσεις κτλ. Πιστεύω θα προτιμούσαν να συμπληρώνουν ωράριο στο σχολείο τους το πρωί και απόγευμα (όσοι θέλουν) να δουλεύουν για επιπλέον χρήματα σε ΙΕΚ.
Το να μη βγει προκήρυξη και να καλυφθούν οι ειδικότητες από τους μόνιμους το θεωρώ απίθανο. Ακόμα και όταν είχε γίνει αυτό πριν μερικά χρόνια, ήταν ελάχιστοι οι μόνιμοι που δίδασκαν σε ΙΕΚ. Μην ξεχνάμε ότι οι ειδικότητες των ΙΕΚ με αυτές της δευτεροβάθμιες εκπαίδευσης δεν έχουν απαραίτητα συνάφεια και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν ειδικότητες σε ΙΕΚ που δεν υπάρχουν στη δευτεροβάθμια. Ακόμα και αυτές που υπάρχουν, δε σημαίνει ότι πάντα περισσεύουν από τα σχολεία για να κάνουν μαθήματα σε ΙΕΚ. Πχ εγώ είμαι οικονομολόγος, πόσοι οικονομολόγοι υπάρχουν σε σχολεία για να καλύψουν τα κενά των ΙΕΚ; Τα ΙΕΚ χρειάζονται πολύ περισσότερους οικονομολόγους από ό,τι τα σχολεία, ακόμα και σε άσχετα φαινομενικά τμήματα (έχω διδάξει σε τμήματα μαγειρικής, αισθητικής και κομμωτικής!!)Το κακό είναι ότι αργεί η προκήρυξη και θα επαναληφθεί το προπέρσινο φαινόμενο με τις αναπληρώσεις επί αναπληρώσεων, προσωπικά αυτό ήταν εφιαλτικό για μένα καθώς έπρεπε, μαζί με τις αναπληρώσεις να διδάσκω γύρω στις 25 ώρες εβδομαδιαίως, χώρια ο χρόνος για την προετοιμασία του μαθήματος...
Γιατί παρακαλώ αν συμπληρώνει ωράριο ο μόνιμος από το σχολείο να μην απαιτείται πιστοποίηση?Η εφαρμογή του νόμου είναι ανάλογα με τι βολεύει το κράτος?Τις περισσότερες φορές οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν και τις περισσότερες ώρες.Με ποιο προσόν λοιπόν?Γιατί απαιτείς από έναν που του δίνεις ένα δίωρο και με το ζόρι να σου δώσει χαράτσι, για να μπει στην τάξη και είσαι λάσκα με τον άλλο.Η απάντηση είναι απλή .Γιατί τον θεωρείς, λόγω των ωρών διδασκαλίας και της εμπειρίας του ικανό.Εδώ τα περί πιστοποίησης πάνε περίπατο και σφυράς κλέφτικα.Το ίδιο λοιπόν να εφαρμόσεις και σε αυτόν που δεν έχει πιστοποίηση ,αλλά έχει και ώρες και σεμινάρια και εμπειρία και είναι στην απέξω όλα αυτά τα χρόνια για τον οποιοδήποτε λόγο.Και η δεύτερη λύση αν τοσο πολύ κόπτεστε για πιστοποίηση(στην τελική δεν λέει και τίποτα- παρά μόνο πιστοποιεί μια στιγμιαία κατάσταση του εξεταζόμενου)είναι να τον δώσεις την ευκαιρία χωρίς να πληρώνει να λάβει μέρος σε εξετάσεις .
Οικονομολόγε τι τελειώσες...το πτυχίο τι γράφει επάνω? ειδικότητα..τα υπόλοιπα οικονομολογικά αστα για τον λαμογιοΟΕΕ, εδω δεν περνάνε.