0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν βρεις τέτοια περίπτωση Τheta να μας την υποδείξεις...Μα πόσο φιλότιμες προσπάθειες κάνετε να υποτιμήσετε την πιστοποίηση...
ΩΣΤΟΣΟ, Τη Γελοιότητα της "καθιέρωσής" της , της διαδικασίας και την "εισπρακτική" Λογική της , το άδικο της εφαρμογής της σε αυτό το φάσμα καταστάσεων ...Εγώ συμφωνώ ότι η πιστοποίηση έγινε καθαρά εισπρακτικά, εσύ συμφωνείς ότι τα μεταπτυχιακά επί πληρωμή είναι εισπρακτικά; Και αν ναι τότε γιατί μπαίνεις στη διαδικασία να πληρώσεις κάτι που είναι εισπρακτικό; Και αν δεν έχεις δώσει χρήματα για μεταπτυχιακό αφού είσαι ενεργός με την επιστημή σου αποκλείεται να μην έχεις πληρώσει έστω ένα σεμινάριο Γιατί λοιπόν το ένα σε πειράζει και το άλλο όχι;
Mπορεί κάποιος συνοπτικά να με διαφωτίσει;Πέρυσι δίδαξα επί 2 εξάμηνα σε δημόσιο ΙΕΚ και κανένας ποτέ δε μου είπε τι είναι η πιστοποίηση.Διάβασα εδώ κάποια πράγματα κατά τύχη αλλά μάλλον περισσότερο μπερδεύτηκα. Μπήκα και στο site του ΕΟΠΠΕΠ αλλά κι εκεί δεν κατάλαβα πολλά πράγματα-άσε που τα αρχεία π.χ. με την τράπεζα θεμάτων κολλάνε και δεν ανοίγουν.Ρωτάω λοιπόν......-Κάθε πότε γίνονται οι εξετάσεις πιστοποίησης; Πως το μαθαίνω αυτό;-Είναι άλλο να είσαι πιστοποιημένος κι άλλο εγγεγραμμένος στο μητρώο εκπαιδευτών ανηλίκων;-Είναι δύσκολες οι εξετάσεις, δηλαδή θέλει πολύ διάβασμα π.χ.;-Μετράει όντως να είσαι πιστοποιημένος, όπως λέει και η φετινή προκήρυξη ή τελικά στα ΙΕΚ σε παίρνουν αν δεν υπάρχει άλλος με περισσότερα προσόντα ή απλά όποιον έχει μπάρμπα στην Κορώνη; Αυτά τα ολίγα. Όποιος ξέρει ας με διαφωτίσει πάνω στο θέμα κι ότι άλλο γνωρίζει σχετικά. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Το μεταπτυχιακό δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταθέσεις αίτηση. Αν αύριο το βάλουν ως απαραίτητο προσόν για να κάνεις αίτηση, προσωπικά παρόλο που έχω μεταπτυχιακό θα το θεωρήσω παράλογο. Προσωπικά πιστεύω πως όλα αυτά τα πιστοποιητικά και οι προϋποθέσεις γίνονται για 2 λόγους: α) συντηρείται ένας τζίρος που έχει να κάνει με σχετικά προγράμματα και σεμινάρια που χρηματοδοτούνται μέσα ΕΣΠΑ και β) μεταθέτει την ευθύνη για τη μη επιλογή από την πολιτική ηγεσία στον ίδιο τον υποψήφιο. "Ας είχες τα προσόντα να δουλέψεις". Φυσικά όλα τα προσόντα θα πρέπει να μοριοδοτούνται μέσα σε κάποια όρια, Μπορεί τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν να είναι ακραία, αλλά έχουν κάποιες δόσεις αλήθειας. Επειδή μιλάμε για επαγγελματική εκπαίδευση και το μεταπτυχιακό και οι πιστοποιήσεις στην εκπαίδευση ενηλίκων, αλλά και η προϋπηρεσία τόσο η διδακτική όσο και η επαγγελματική πρέπει να προσμετρώνται. πχ μπορεί κάποιος να ειναι εξαίρετος χημικός εκπαιδευτικός και με πιστοποίηση και με μεταπτυχιακό και να έρθει κάποιος απλός πτυχιούχος που να δουλεύει 10 χρόνια σε εργαστήριο εταιρείας που φτιάχνει καλλυντικά ή φάρμακα. Ποιος είναι καταλληλότερος για το σχετικό μάθημα στην ειδικότητα των βοηθών φαρμακοποιών; κάθε προσόν πρέπει να προσμετάται μέχρι ένα σημείο. Φυσικά άριστο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ, αρκεί να υπάρχουν όμως ξεκάθαροι κανόνες (που στο παρελθόν δεν υπήρχαν) να ξέρει ο καθένας τι μοριοδοτείται και πόσο, να είναι σταθεροί για αρκετά χρόνια και να μην υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως οι διαθέσεις εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια. Πρώτα από όλα για τους ίδιους τους συναδέλφους της δευτεροβάθμιας, αφού είναι εξουθενωτικό να είσαι το πρωί στο σχολείο και ανάλογα το διευθυντή σου 8-2 και μετά να τρέχεις και σε κάποιο ΙΕΚ που μπορεί να απέχει και δεκάδες χλμ από το σχολείο που υπηρετείς για να κάνει 2-3 ώρες μάθημα. Είναι άλλο κάποιος να εκτιμά ότι έχει τις αντοχές και την ανάγκη και να κάνει μόνος του αίτηση και να κριθεί με ίσα κριτήρια με τους άλλους υποψήφιους και άλλο να κάνουμε λάστιχο έναν εργαζόμενο για να γλιτώσουμε 300 ευρώ το εξάμηνο, τα οποία θα λείψουν και από έναν άνεργο.
Ούτε η πιστοποίηση είναι υποχρεωτική στην προκύρηξη που δημοσιεύτηκε. Γράφει ότι προηγούνται οι πιστοποιημένοι δεν σε αποκλείει από τη διαδικασία. Σε ότι αφορά "με τα ίδια κριτήρια" που αναφέρεις με ένα μόνιμο, δεν υπάρχει αυτό που λες και το ξέρεις από τη στιγμή που οι πίνακες σχεδόν κάθε χρόνο είναι ενιαίοι.Την προϋπηρεσία που έχει ένας μόνιμος είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να τον φτάσουν ή να τον προσπεράσουν.