0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για αυτές τις ώρες κάθε βδομάδα έστελνα ηλεκτρονικό υλικό στους σπουδαστές και παλιότερα το φωτοτυπούσα κιόλας. Ξέρω ότι θέλει πάρα πάρα πάρα πολύ προετοιμασία για να το διδάξεις σωστά (βασικός λόγος για τον οποίο αρνούμαι ώρες). Κουβαλάω κάθε φορά προτζέκτορα, λάπτοπ μέχρι και ηχεία και χωρίς να έχω μέσο μεταφοράς. Με λεωφορείο....Προφανώς δεν μπορώ να σε πείσω αλλά με ενδιαφέρει αυτοί που το ξέρουν. Όλο αυτόν τον αγώνα τον έμαθα από τον ιδιωτικό τομέα.
Να καταθέσω κι εγώ την άποψη μου;Λοιπόν θεωρώ ότι η πιστοποίηση είναι ένα επιπλέον προσόν που κανονικά θα έπρεπε να μοριοδοτείται έξτρα. Έτσι θα ήταν πιο δίκαιο για όλους. Τι εννοώ; Έτσι όπως είναι τα πράγματα, ένας πιστοποιημένος εκπαιδευτής, με ένα πτυχίο και χωρίς κανένα άλλο προσόν έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι ενός μη πιστοποιημένου εκπαιδευτή, ο οποίος μπορεί να έχει χιλιάδες ώρες στην εκπαίδευση ενηλίκων, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες κλπ. Διερωτώμαι δηλαδή αν εμείς ήμασταν εκπαιδευόμενοι θα προτιμούσαμε να μας διδάξει ένας εκπαιδευτής με ελάχιστα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα μόνο και μόνο επειδή είναι πιστοποιημένος ή κάποιος που δεν έχει πιστοποίηση αλλά τα προσόντα του είναι αυξημένα; Δε θα ήταν πιο δίκαιο αν μεταξύ εκπαιδευτών ίδιων προσόντων προηγούταν αυτός με την πιστοποίηση αλλά αυτή από μόνη της να μην είναι αρκετή για την πρόσληψη ενός εκπαιδευτή;Πρόβλημα Νο 2: Υπάρχουν μεταπτυχιακά αλλά και σεμινάρια, επιμορφώσεις κλπ πάνω στην εκπαίδευση ενηλίκων. Για ποιον λόγο ντε και καλά θα πρέπει να έχει κανείς την πιστοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ ενώ απορρίπτονται όλες οι υπόλοιπες επιμορφώσεις;Πρόβλημα Νο 3: Για ποιον λόγο η παιδαγωγική επάρκεια ΑΝΗΛΙΚΩΝ να μην προσμετράται (ορθώς κατά τη γνώμη μου) αν κάποιος δεν είναι εκπαιδευτικός, αλλά αν είναι μόνιμος εκπαιδευτικός αυτό δε μας ενδιαφέρει, και δεν πειράζει αν δεν είναι πιστοποιημένος στην εκπαίδευση ενηλίκων. Μήπως εδώ έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά;
Η απάντηση σε αυτά που λέτε ειναι η εξής: αρκετοί που ειχαν μεταπτυχιακά κι επιμορφώσεις δεν πέρασαν-ήταν δηλαδή μεσα στο 12% που κόπηκε. Ειναι σα να λέτε να περνάει πανελληνιες οποιος έκανε τα περισσότερα φροντιστήρια. Μας ενδιαφέρουν εννοείται όλα αυτά (κι εγώ τα έχω και συνεχίζω ακόμη να κάνω) αλλά αν εχεις ολα αυτά κι όμως δε μπορείς να περάσεις μια εξέταση πάνω σε όλα αυτά στα οποία επιμορφώθηκες και δούλεψες τότε κατι πρεπει να αναθεωρήσεις. Αρα δεν αρκεί να κάνεις αλλά και να αποδίδεις δείχνοντας ότι όλα αυτά έπιασαν τόπο.
Aκριβώς με τον τρόπο που τοποθέτησες τα πράγματα είναι και η σωστή οπτική με την οποία συμφωνώ απόλυτα .Νομίζω ότι προς το παρόν τουλάχιστον ,είναι η επικρατέστερη λογική που θα πρέπει να κυριαρχήσει στην αναμενόμενη προκήρυξη, διαφορετικά υπάρχει διακριτική μεταχείριση και αδικεί πολλούς που έχουν ώρες αλλά και επιμορφώσεις .
Σε οποιοδήποτε ιδιωτικό φορέα και να πάει να διδάξει κάποιος, θα πρέπει για.να τον επιλέξουν να κάνει μια μικροδιδασκαλια. Αν πεις οχι, δεν σε σώζουν ούτε οι επιμόρφωσεις, ουτε τα διδακτορικά σου. Εσείς οι ίδιοι θα περνάτε ποτέ κάποιον χωρίς να σας παρουσιάσει μια μικροδιδασκαλια;Θα κρινατε μονάχα από το βιογραφικό;Ανάμεσα σε αυτόν που έχει πολλα προσόντα αλλά αρνήθηκε να κάνει μικροδιδασκαλια και σε αυτόν που δεν έχει τόσα πολλά προσοντα.αλλά εγκρινατε την μικροδιδασκαλία του, ποιον θα περνατε;Περιμένω μια απάντηση αν και στα περισσότερα δεν εχετε απαντήσει.