0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προτεινω τα ΙΕΚ να μετονομαστουν σε ΙΚΕΑ=Ινστιτουτα Καταρτισης Επαγγελματων Ανεργων (εκπαιδευτων και εκπαιδευομενων)......................
Παιδιά πιστεύω πως φυσικά οι πιστοποιημενοι πρέπει να προηγηθούν στις ώρες αλλά πχ στην ειδικότητα μου που οι πιστοποιημενοι είμαστε μετρημενοι στα δάχτυλα,υπάρχουν 2 πιστοποιημενοι με διδακτορικό (μέσα σε αυτούς κι εγω) και ένας ο οποίος αν και πιστοποιημενος δεν είναι πε...οπότε ποιος πρέπει να πάρει περισσότερες ώρες?εγώ λέω και οι 3 απλά αυτοί που έχουν και διδακτορικό τις περισσότερες..Ή διαδικασία της πιστοποίησης δεν ν δείχνει κάτι θα ήμουν τρελή αν το έλεγα αυτό απλά στην εκπαίδευση ενηλίκων (επειδή τυχαίνει να παρακολουθώ και το μεταπτυχιακό) δείχνει ότι έχεις πάρει μια γεύση από το Τι πρέπει να πρεσβεύει η εκπαίδευση ενηλίκων...
Καλημέρα σας! Γνωρίζετε πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις?
πού κάνουμε αιτήσεις;
Η πιστοποίηση είναι προϋπόθεση που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι υποχρεωτικό σε όλη την Ευρώπη να διδάσκουν πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Ενηλίκων σε δομές Εκπαίδευσης Ενηλίκων.Όπως και τα προγράμματα που αλλάξαν 3 φορές μέσα στο έτος πρόπερσι, όπως και οι υποχρεωτικές πρακτικές όπως και πολλά άλλά.Η μοριοδότηση των 20 μορίων στους ανέργους που δεν την πιάνεις ούτε με 10 χρόνια προϋπηρεσία είναι ελληνική μόδα του ΣΥΡΙΖΑ για να μετατρέψει τις δομές εκπαίδευσης ενηλίκων σε παράρτημα του ΟΑΕΔ και πιστεύει δίνοντας 2-3 ώρες σε ανέργους που αυτομάτως παύουν να είναι και αυτοί άνεργοι θα μαζέψει ψήφους. Κλασικά στην Ελλάδα. Θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπή αλλά βρίσκουμε και ένα παράθυρο να βολεύουμε και τους ψηφοφόρους.Μήπως τελικά τα βύσματα είναι άλλοι γιατί προηγουμένως κάποιοι μίλησαν για βύσματα και αερολογίες.
Συνάδελφε Παυλίνα...... το "ασήμαντο" , τωόντι , το έγραψα με μια δόση υπερβολής...(Ομολογώ)Εν πάση περιπτώσει , προς ώρας τουλάχιστο , είν' "χαμηλότερα" στην Κλίμακα από κάποια "άλλα" ζητήματα ... πχ. Τρόπος "επιλογής" , απλήρωτο το προηγούμενο εξάμηνο , Μαθήματα ή και ολόκληρες ειδικότητες στις οποίες ΔΕΝ υπάρχει Κάν "μπούσουλας" να Διδάξεις (οι οδηγοί σπουδών στο ΙΝΕΔΙ
Προσωπικά όπως είπα δεν έχω κάνει αίτηση για ΙΕΚ εδώ και 15 χρόνια και ούτε σκοπεύω και το γράφω για να δείξω ότι δεν έχω κάποιο άμεσο συμφέρον, αλλά φαίνεται ότι η πιστοποίηση είναι ένα μέσο για να τα κονομήσουν κάποιοι στον ΕΟΠΠΕΠ από το εξής: η πιστοποίηση προηγείται ακόμα και από πιο σημαντικά κατά τη γνώμη μου προσόντα. πχ ένα μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση ενηλίκων. Για πολλά πράγματα (πχ ξένες γλώσσες) υπάρχουν πιστοποιήσεις, αλλά αυτές αντιμετωπίζονται όπως πρέπει να αντιμετωπίζονται. πχ στις ξένες γλώσσες υπάρχουν δεκάδες πιστοποιήσεις ανάμεσα τους και το ΚΠΓ, αλλά όλες οι πιστοποιήσεις αντιμετωπίζονται ισότιμα και βέβαια όποιος έχει πάρει πτυχίο πανεπιστημίου στην αντίστοιχη χώρα θεωρείται επίσης ότι γνωρίζει τη συγκεκριμένη γλώσσα. Είναι παράλογο να ζητάς από κάποιον που έχει μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση ενηλίκων ή 5000 ώρες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (έχω δει τέτοιες αιτήσεις στο ΙΕΚ που ήμουν διοικητικός) να πάει να στάξει 120 ευρώ για την πιστοποίηση και μάλιστα για μια θέση εργασίας που σου εξασφαλίζει ίσα ίσα ένα χαρτζηλίκι. Θεωρώ ότι είναι ένα μέσο με το οποίο κάποιοι στον ΕΟΠΠΕΠ εκμεταλλεύονται την ανάγκη σας για εργασία και ενώ την ίδια στιγμή αφήνουν ανοιχτά παράθυρα για να πάρουν τους δικούς τους (πχ μπορεί πλέον η κατάταξη να γίνεται με μόρια, αλλά αφήνεται αόριστο πόσες ώρες θα πάρει ο καθένας. Μπορεί δηλαδή ο πρώτος να πάρει 2-3 ώρες και ο 2ο να πάρει 8 ώρες).