0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχεις ολοκληρώσει 5 ετή σχολή στην ώρα σου με άριστα, έχεις ξενιτευτεί από τα 22 σου επειδή σου βγαίνει ΠΟΛΥ πιο οικονομικά να κάνεις μεταπτυχιακό σε άλλη χώρα, κάθεσαι 2 χρόνια να το ολοκληρώσεις, με όλες τις δυσκολίες που εμπεριέχει αυτό (όποιος το έχει κάνει καταλαβαίνει περισσότερα). Σου το αναγνωρίζει ο ΔΟΑΤΑΠ ως μεταπτυχιακό 1 έτους ( γιατί στην Ελλάδα γινόμαστε αστέρια σε ένα χρόνο, εκεί έξω δεν ξέρουν αυτοί..). Συνεχίζεις με διδακτορικό, κάνεις τον δούλο του επιβλέποντα καθηγητή σου. Δουλεύεις παράλληλα για να ζήσεις. Σε προσγειώνουν σε τάξεις στο Πανεπιστήμιο να κάνεις μαθήματα, τρέχεις από τάξη σε τάξη να μοιράσεις- μαζέψεις ερωτηματολόγια. Τρως 4 χρονάκια το λιγότερο μες το Πανεπιστήμιο και στις γραμματείες. Καταλήγεις με μία διατριβή που δε πιστεύεις οτι έχεις γράψει εσύ, αφού έχεις φάει και τα ματάκια σου στον υπολογιστή ωστε να κατορθώσεις να γράψεις ένα βιβλίο επιστημονικού επιπέδου. Έχεις φτάσει και στα 30, ασπρίσαν και τα μαλλιά σου, την γλίτωσες με μία κρίση πανικού μόνο και αισίως έγινες διδάκτωρ μετ´ επαίνου. ΚΑΙ ΝΑΙ λοιπόν πρέπει να δώσεις και 120 ευρουδάκια και εξετάσεις για να πιστοποιήσεις οτι μπορείς να διδάξεις σε ενήλικες!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!Και βέβαια να πάρεις πιστοποίηση οτι έχεις γνώση υπολογιστών!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!Και φυσικά προηγούνται αυτοί που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των εκπαιδευτών ενηλήκων για να διδάξουν σε ΔΙΕΚ!!! ΧαχαχαχαχαχαχαΕίμαστε με τα καλά μας???
Αδελφέ συγνώμη που σου το λέω αλλά το διδακτορικό το έκανες για να διδάξεις στα ΙΕΚ ; Αν δε βρίσκεις δουλειά και νιώθεις ότι είσαι καλός επιστήμονας το ιδανικό μάλλον ήταν να φύγεις απ’ αυτή τη μίζερη χώρα. (και εγώ σε λίγο έτσι όπως πάει) Την μικροδιδασκαλία την σχεδιάζεις σε χαρτί στο σπίτι σου και το εφαρμόζεις στη πράξη μπροστά στους εξεταστές με κοινό τους άλλους υποψηφίους.
Συνάλδερφοι μου, Καραχήν δεν είμαι εγώ διδάκτωρ. Έχω όμως τουλάχιστον 3 κοντινούς ανθρώπους που είναι πάνω κάτω τέτοιες περιπτώσεις. Και για προσωπικούς λόγους έχουν παραμείνει στην Ελλάδα (οικογένειες, παιδιά, προβλήματα υγείας τον γονιών τους κλπ.).Πρέπει τέλος πάντων, με κάποιο τρόπο, να διαφοροποιήται αυτός που διδάσκει στην πρωτοβάθμια με αυτόν που διδάσκει στα ΔΙΕΚ, διότι διδάσκει σε ενήλικες. Αλλά δεν βλέπω καμία αξιοκρατία, πέρα από συμφέροντα οικονομικά φορέων όπως ο ΔΟΑΤΑΠ (που αγνοεί το plan Bolonia που ακολουλούν ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες) και όπως ο ΕΟΠΠΕΠ που μαζεύει χρήμα αλλά εξετάσεις όποτε και αν.Όσο για την πιστοποίηση αυτή καθ εαυτή, δεν υποτιμώ την μικροδιδασκαλία. Όμως, δεν σε κάνει ούτε αυτό πιστοποιημένο εκπαιδευτικό με τόση ισχύ που να ξεπερνάς όλους τους υπόλοιπους αναξαρτήτως λοιπών προσόντων. Έχω άδικο??Αφήστε που το 70% που μετράει ο βαθμός μικροδιδασκαλίας έναντι 30% του γραπτου (!!) μου θυμίζει τις συνεντέυξεις που κάνουν τώρα για να δίνουν υποκειμενικά προσόντα.
Έτσι για την ενημέρωσή σου, επειδή και σεμινάρια έχω παρακολουθήσει και την ύλη για τις εξετάσεις του εοππεπ την έχω βγάλει και την πιστοποίηση πια έχω, σαφώς και διαφοροποιείται η διδασκαλία όπως και η θεωρία και κανείς δεν είναι τόσο βλάκας ώστε να παρουσιάσει στις εξετάσεις μικροδιδασκαλία που αφορά διδασκαλία στην πρωτοβάθμια. Πίστεψέ με, όντας και ξενόγλωσση (=διδάσκουμε σε όλες τις βαθμίδες), θα ήταν γελοίο να πηγαινα στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ με τραγουδάκι για την αλφαβήτα. Τι σε κάνει λοιπόν να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση, όπως λες σε όσα από τα λεγόμενά σου τόνισα; Αυτή η μικρή λεπτομέρεια με κάνει να πιστεύω πως έχεις άποψη για τις εξετάσεις αυτές χωρίς να έχεις γνώσεις. Όχι ότι όσα άλλα αναφέρεις είναι λάθος. Σωστά είναι, απλά ας μείνουμε σ'αυτά. Μη λέμε όμως κι ανακρίβειες που τελικά μας προσβάλουν (αν και εσύ εκτέθηκες βασικά, κάποιος που έχει γνώση δε θα προσβληθεί). Αν και αυτό το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί στο νήμα της πιστοποίησης, όχι εδώ που είναι, βάσει του τίτλου, αποκλειστικά για τα δημόσια ιεκ...
Ξαναδιάβασε αυτά που έγραψα. Δεν είπα αυτά που κατάλαβες.Μην επιτίθεστε προσωπικά, δεν κερδίζουμε τίποτα. Δεν εκτέθηκε κανείς, δεν προσβλήθηκε κανείς. Όλοι κοπιάζουμε για κάτι. Εδώ αναταλλάσουμε απόψεις χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει μία και μόνο πραγματικότητα. Μπορεί να υπάρχουν ανακρίβιες σε αυτά που είπα, γι αυτό και τα λέω, για να μάθω περισσότερα. Σε καμία περίπτωση δεν εχω τη διάθεση να προσβάλλω κανέναν. Το πως βίωσε ο καθένας τις εξετάσεις πιστοποιήσης προφανώς διαφέρει πολύ. Το συμπέρασμα δηλαδή, με βάση τα τελευταία σχόλια είναι: Τελειώστε μια σχολή, πάρτε πιστοποίηση ΕΟΠΠΕΠ και βουρ να διδάξετε!! Το θέμα αφορά άμεσα τα ΔΙΕΚ.
Πρέπει τέλος πάντων, με κάποιο τρόπο, να διαφοροποιήται αυτός που διδάσκει στην πρωτοβάθμια με αυτόν που διδάσκει στα ΔΙΕΚ, διότι διδάσκει σε ενήλικες.
Τι διδακτορικά και μ@λ@κιες εδώ οι καθαρίστριες γίνονται γραμματείς http://www.enikos.gr/data/files/e1adf1836bc7dfd94a8d1607cbf1bbc3.pdf , χωρίς να υποτιμάω κανέναν απλά για να δούμε και μεταχείριση του κράτους απέναντι στους πτυχιούχους εδώ μαλώνουμε για τις ώρες ποιος έχει παραπάνω μόρια για να πάρει μια ώρα παραπάνω δλδ 10 ευρώ παραπάνω η παρακάτω.
Εδώ συμφωνούμε. Για να διαφοροποιηθεί πρέπει να έχει μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επιμορφώσεις, επαγγελματική εμπειρία, πιστοποίηση εκπαιδευτή ενηλίκων και όχι να διδάξει επειδή καθεται άνεργος 2 χρόνια σπίτι του (στις περισσότερες περιπτώσεις που ξερω λόγω πεποίθησης) γιατί και φροντιστήρια υπάρχουν και διανομή φυλλάδίων μπορούμε να κάνουμε αν βρεθούμε σε ανάγκη όπως έκανα και εγώ πριν χρόνια. Γιατί δεν μετράει και η ανεργία τόσα πολλά μόρια και στους αναπληρωτές;