0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ απόλυτα! Η ψήφιση του νομοσχεδίου δεν αλλάζει κάτι. Ίσα ίσα που νομιμοποιεί την υπάρχουσα προκήρυξη που δίνει δικαίωμα σε μη πιστοποιημένους να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Αν ψηφιστεί μέχρι το 2017 η κυβάρνηση αν θέλει μπορεί να μοριοδοτεί και να προτάσει τους πιστοποιημένους και αν δε θέλει μπορεί να μη τους μοριοδοτεί καθόλου.Πιστέψτε όμως: Θα θέλει, γιατί αν δε θέλει δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει κανείς τα 120 ευρώ.
http://prnt.sc/8wysjy
Δεν υπάρχει διαφορά όντως. Έχει ωστόσο, βγει εδώ και μέρες η προκήρυξη εκπαιδευτών ιεκ, στηριζόμενη στη νομοθεσία που υπήρχε μέχρι τότε. Οπότε, η συγκεκριμένη τροποποίηση δεν μπορεί να ληφθεί υπόψιν για το τρέχον σχολικό έτος, εκτός εάν βγει καινούρια προκήρυξη. Για καινούρια προκήρυξη δεν υπάρχει χρόνος, θα χαθεί το εξάμηνο.Λέτε να τα τινάξουν όλα στον αέρα, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένη μερίδα υποψηφίων εκπαιδευτών;
Γιατί τι θα τους εμποδίσει. Εδώ μας έτρεχαν δύο φορές για αιτήσεις αναπληρωτων, έφτασε Νοέμβριος και μόνο οι επας έχουν ξεκινήσει. Αστο συνάδελφε οι άνθρωποι είναι βλέποντας και κάνοντας και παντα στη λογικη να βολευω τη δεξαμενή μου.
Με τις αιτήσεις αναπληρωτών φέτος υπήρχαν προσφυγές και νομικά κωλύματα. Δεν είναι ίδια περίπτωση. Εδώ ισχύει απλά η επίδειξη εύνοιας σε υποψηφίους που είτε δεν είχαν τις απαιτούμενες διδακτικές ώρες για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης, είτε βαρέθηκαν να διαβάσουν, είτε (σίγουρα σε μικρό ποσοστό) είχαν κάποιο προσωπικό πρόβλημα και δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος.Εγώ θα ανησυχήσω, εάν δω καινούρια προκήρυξη. Προς το παρόν, ας μην προτρέχουμε. Έχουμε τα άγχη μας, μην προσθέτουμε και καινούρια πριν την ώρα τους!
1. Θα ήθελα οι λαλίστατοι συνάδελφοι που τόσο καιρό μέσα στο φόρουμ μάχονταν για την αξιοκρατία και μας ζάλισαν με τα πολλά τους προσόντα να μας πουν πως βλέπουν αυτό που έγινε; Είναι χαρούμενοι με τον υπουργό τους τώρα; 2.Theta είναι μεγάλο ψέμα αυτό με την παπαγαλία για τις γραπτές εξετάσεις της πιστοποίησης. Το ξέρουν όσοι δώσανε εξετάσεις. Συνεχίζεις την προπαγάνδα σου. Γράψε-γράψε εναντίον της πιστοποίησης και κάνοντας οι πουλημένοι συνδικαλιστές, που υποστηρίζουν τη θέση σου, την απαραίτητη υπόγεια δουλειά τελικά θα καταφέρετε η πιστοποίηση να τηρηθεί το 2107. Τα συγχαρητήρια μου και σε σένα λοιπόν. Δεν είναι ότι με ενοχλεί που τα γράφεις αυτά. Με ενοχλεί που ενώ θα ξέρεις ότι ισχύει το αντίθετο συνεχίζεις να το γράφεις και ας μην είναι σωστό. Το ξέρουν όσοι δώσανε εξετάσεις ότι δεν χρειάζονταν για να περάσεις η παπαγαλία. Ας το μάθουν και οι υπόλοιποι που διαβάζουν το φόρουμ.3. Τόσο καιρό συνάδελφοι (στους πραγματικούς απευθύνομαι, όχι αυτούς του Φίλη) που εδώ μέσα έγραφα ότι όσοι αντιλαμβάνονται ότι τα ΙΕΚ είναι εκπαίδευση ενηλίκων έπρεπε να είχαμε με κάποιο τρόπο βρεθεί για να διεκδικούμε όχι μόνο την εφαρμογή της πιστοποίησης αλλά και πολλά άλλα ακόμη, απάντηση στο φόρουμ δεν έπαιρνα. Τόσα καιρό που ήταν λαλίστατοι οι φίλοι του Φίλη, εγώ έγραφα μόνος μου (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) να υποστηρίξω ότι το δίκαιο είναι να εφαρμοστεί η πιστοποίηση και οι δυο πίνακες.4. Τώρα όσοι εδώ στο φόρουμ συνάδελφοι (πάλι στους πραγματικούς απευθύνομαι, όχι τους φίλους του Φίλη) ενώ είναι πιστοποιημένοι θεωρούν ότι πρέπει να είμαστε ήρεμοι γιατί δεν έγινε και τίποτα, είναι γελασμένοι. Τώρα οι διευθυντές φίλοι των "συναδέλφων" μας, θα έχουν την άνεση να πάρουν από τον άλλο πίνακα. Και θεωρώ πολύ πιθανό αυτό που λέει ο pcs, δηλαδή να αλλάξουν και σήμερα την προκήρυξη γιατί πολύ απλά άνοιξε η όρεξη όσων "συναδέλφων"τόσο καιρό ήταν λαλίστατοι για την αδικία που τους συνέβη. Τάχα μου ότι δώσανε στο ΕΠΠΑΙΚ μικροδιδασκαλίες. Και τι έγινε συνάδελφοι; Δεν είχατε 120ευρώ, αλλά 600 ευρώ για το ΕΠΠΑΙΚ είχατε ε; Καμία απάντηση σε πολλά...... Μας απάντησε ο Φίλης για σας.ΥΓ. Ντροπή....ξαναγράφω όμως για να το καταλάβουν ορισμένοι....ντροπή"Πως θα βλέπετε τους σπουδαστές σας/μαθητές σας; Είστε πρότυπα αγώνα για αυτούς; Είστε πρότυπα που τώρα περιμένετε από τους διευθυντές να σας σώσουν; Γιατί η εξουσία με την τροπολογία σας έσωσε κάπως. Tώρα μένει να σας σώσουν οι διευθυντές (που τους λύθηκαν τα χέρια), όπως γίνονταν τόσα χρόνια."