*

Αποστολέας Θέμα: Απ: Δημόσια ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)  (Αναγνώστηκε 3016641 φορές)

0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Theta._

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω εκπαίδευση , Παναιτωλικό & Επανάσταση
    • Προφίλ
Απ: Απ: Δημόσια ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
« Απάντηση #7336 στις: Νοεμβρίου 18, 2015, 07:08:13 pm »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και για τους συνδέσμους με τις ειδικότητες. Εγώ που έκανα ως νηπιαγωγός ειδικής, δε βλέπω πουθενά αντίστοιχο τμήμα πχ ειδικής αγωγής. Μπορεί να μας δώσουν ας πούμε κάποια μαθήματα από ειδικότητα βρεφονηπιοκόμων ή απλά δε δημιουργήθηκε πουθενά τμήμα, άρα δεν πάμε πουθενά;

ΔΕΣ νεότερη ανάρτηση στο ΙΝΕΔΙ
Νόμος Είναι Το Δίκιο Του Εργάτη & του Παναιτωλικού

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος dimitraj

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 20
    • Προφίλ
« Απάντηση #7337 στις: Νοεμβρίου 18, 2015, 07:18:32 pm »
Ας με βάλουν σε μάθημα με κανένα μόνιμο σε κανένα περίεργο μάθημα ειδικότητας και ας μου πει ο μόνιμος όπως παλιά μου είπε ένας "με βάλανε να συμπληρώσω αναγκαστικά ωράριο δεν έχω ιδέα". Θα φάει καλά. Θα του πω πάω να πάρω ένα καφέ ξεκίνα και έρχομαι.

εδώ, θα συμφωνήσω.
υπάρχουν όμως και παλιοι που ειναι εξαιρετικά άτομα... λιγοι βεβαια στις μερες μας...

Αποσυνδεδεμένος kgiannis

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7338 στις: Νοεμβρίου 18, 2015, 07:22:33 pm »
Ας γεμίσουν με καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατά τη δική μου εκτίμηση οι εγγραφές των σπουδαστών για στα δΙΕΚ την επόμενη χρονιά θα είναι οι μισές από όσες είναι φέτος.

Με ρώταγε το μεσημέρι σπουδάστρια αν θα ξεκινήοουμε. Δεν μπορώ να την φανταστώ με καθηγητή που δεν έχει ξαναδιδάξει σε ενήλικές και έχει απολύτως συνηθίσει να κάνει μάθημα σε 15χρονα.

Ο καθηγητής δευτεροβάθμιας μπορεί να είναι πολύ καλός για τη δευτεροβάθμια και πολύ κακός για την μη τυπική εκπαίδευση. Και το αντίθετο φυσικά.

Προφανώς για την οικονομία που θέλει να κάνει το κράτος αυτές οι απόψεις είναι περιττές. Γενικά οι απόψεις πάντοτε ήταν περιττές αλλά τώρα ακόμη περισσότερο.

Για την πιστοποίηση δεν μετανιώνω παρόλο που στο μόνο που συμφωνούσα με όσους διαφωνούσα σε παλαιότερη συζήτηση είναι ότι το μέτρο των εξετάσεων πιστοποίησης ήταν και είναι εισπρακτικό. Για την αναγκαιότητά της επιμένω.

Επιμένω επίσης πως ένα θέμα για το οποίο θα έπρεπε να παλέψουμε ως εκπαιδευτές ΙΕΚ είναι να θεωρείται αποκλειστικά για εκπαιδευτές ενηλίκων, προκειμένου να μην γίνεται διάθεση ωρών σε καθηγητές δευτεροβάθμιας ούτε στις διοικητικές θέσεις.

Περί αυτής της διεκδίκησης δεν βλέπω κανένα από τα δυο σωματεία (το γαλάζιο και το πράσινο-ροζ) να ασχολείται.

Καθόλου τυχαία η αδιαφορία. Εμείς οι ίδιοι φταίμε, όχι οι συνδικαλιστές.

Φταίμε επίσης που θεωρούμε οι ίδιοι ότι το ΕΠΠΑΙΚ φτάνει και δεν χρειάζεται η πιστοποίηση εκπαιδευτών ενηλίκων.

Αν το ΕΠΠΑΙΚ είναι το ίδιο, τότε δεχτείτε ότι ο καθηγητής δευτεροβάθμιας είναι το ίδιο και μάλιστα πιο έμπειρος από τον εκπαιδευτή ενηλίκων.

Απλά πράγματα. Θέλετε να μετράει το ΕΠΠΑΙΚ στην μοριοδότηση και να μην είναι υποχρεωτική η πιστοποίηση εκπαιδευτών ενηλίκων; Αν ναι,  τότε δεχτείτε ως καλύτερους τους καθηγητές δευτεροβάθμιας και μην διαμαρτυρηθείτε καθόλου που σας πήραν τις ώρες. 

Αποσυνδεδεμένος Theta._

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7339 στις: Νοεμβρίου 18, 2015, 07:53:54 pm »
Έστειλαν αυτό το κείμενο στα ΙΕΚ : " Ενημερώνονται τα ΔΙΕΚ ότι δεν θα προβούν σε καμία περίπτωση σε αναθέσεις διδακτικών ωρών σε ωρομίσθιους εκπαιδευτές πριν λάβουν νεώτερη οδηγία από τη Διεύθυνση Δια

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος mujer

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7340 στις: Νοεμβρίου 18, 2015, 08:04:39 pm »
Ποιοι είναι με ικα και ποιοι ως ελεύθεροι; Ειπώθηκε ότι και με ικα να είμαστε, η σύμβαση θα είναι έργου. Αυτό σημαίνει πώς θα χρειαστούμε μπλοκάκι, να ανοίξουμε βιβλία σε εφορία δλδ; Αν είναι έτσι.........

Αποσυνδεδεμένος Theta._

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7341 στις: Νοεμβρίου 18, 2015, 08:51:32 pm »
Ποιοι είναι με ικα και ποιοι ως ελεύθεροι; Ειπώθηκε ότι και με ικα να είμαστε, η σύμβαση θα είναι έργου. Αυτό σημαίνει πώς θα χρειαστούμε μπλοκάκι, να ανοίξουμε βιβλία σε εφορία δλδ; Αν είναι έτσι.........

Η σύμβαση έτσι κι αλλοιώς , όπως και πάντα είν' "Σύμβαση 'έργου' Ορισμένου Χρόνου" (για κάθε εξάμηνο δηλαδής...)

Ωστόσο ..

Ι. για όσους - ες ΔΕΝ έχουν άλλο "Ιδιωτικό" Επάγγελμα (πχ. Γιατροί , Δικηγόροι, Επαγγελματίες..)

ΙΙ...Είτε είναι άνεργοι , είτε Ιδιωτικοί Υπάλληλοι αλλού με ΙΚΑ , Σύμβαση έργου μεν , με κάλυψη ΙΚΑ δε...

ΙΙΙ.Οι Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί , ξανά σύμβαση έργου , αλλά με την ασφαλιστική τους κάλυψη από το Δημόσιο...

ΙΙΙΙ.  Οι Αναπληρωτές Α' -

Αποσυνδεδεμένος jimpapas1

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7342 στις: Νοεμβρίου 18, 2015, 11:29:50 pm »
εδώ, θα συμφωνήσω.
υπάρχουν όμως και παλιοι που ειναι εξαιρετικά άτομα... λιγοι βεβαια στις μερες μας...

Στην ειδικότητα μου και στην περιφέρεια μου απλά να σου αναφέρω ένα στατιστικό. Στους πρώτους 30 οι 25 είναι μόνιμοι!!!
Πρώτη φορά στα χρονικά. Ένα μεγάλο μπράβο στον κύριο Υπουργού. Τα κατάφερε.

Αποσυνδεδεμένος pipis75

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7343 στις: Νοεμβρίου 18, 2015, 11:53:18 pm »
Στην ειδικότητα μου και στην περιφέρεια μου απλά να σου αναφέρω ένα στατιστικό. Στους πρώτους 30 οι 25 είναι μόνιμοι!!!
25 μόνιμοι πιστοποιημένοι;;;!! Ποιά ειδικότητα;

Αποσυνδεδεμένος Theta._

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7344 στις: Νοεμβρίου 19, 2015, 12:05:45 am »

Ερώτηση Συνάδελφε.. και όχι "πονηρή" , σκέτης απορίας!..

ΠΩΣ μπορεί να δει κάποιος στην κατάταξη - στην οποία , απόσο , τουλάχιστο αναρτά , βγάζει "μόνο" Ειδικότητα- Περιφέρεια , Ονοματεπώνυμα και Μόρια , με σειρά  Εάν ο "άλλος" είναι "μόνιμος" .. μα οτιδήποτε...

Πάντως , παρότι έχω την "άνεση" να είμαι σε ειδικότητα , στην οποία Μάλλον .. ή Σίγουρα ΔΕΝ μπορούν νά' χουν πεδίο δόξης λαμπρόν , έστω σκέτης αίτησης, "μόνιμοι" (εννοώ Α'-

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7345 στις: Νοεμβρίου 19, 2015, 12:17:34 am »
Ερώτηση Συνάδελφε.. και όχι "πονηρή" , σκέτης απορίας!..

ΠΩΣ μπορεί να δει κάποιος στην κατάταξη - στην οποία , απόσο , τουλάχιστο αναρτά , βγάζει "μόνο" Ειδικότητα- Περιφέρεια , Ονοματεπώνυμα και Μόρια , με σειρά  Εάν ο "άλλος" είναι "μόνιμος" .. μα οτιδήποτε...

Ένα απλό γκουγκλάρισμα το εμπώνυμο όνομα και ειδικότητα και σου βγάζει και σε πιο σχολείο είναι και σε πιο ΙΕΚ έχουν πάρει και απόσπαση αρκετοί από αυτούς αν δεν ντρέπονται να κάνουν και τα χαρτιά τους κιόλας.
Δυστυχώς ξέρω αρκετούς που δεν ντρέπονται.

Αποσυνδεδεμένος niteulf

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7346 στις: Νοεμβρίου 19, 2015, 12:52:53 am »
Ένα απλό γκουγκλάρισμα το εμπώνυμο όνομα και ειδικότητα και σου βγάζει και σε πιο σχολείο είναι και σε πιο ΙΕΚ έχουν πάρει και απόσπαση αρκετοί από αυτούς αν δεν ντρέπονται να κάνουν και τα χαρτιά τους κιόλας.

Και γιατί θα έπρεπε να ντρέπονται?

Αποσυνδεδεμένος Foufoutos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7347 στις: Νοεμβρίου 19, 2015, 12:53:12 am »

Δηλαδή πήραν απόσπαση για γραμματειακή υποστήριξη και θα βγάζουν στο ίδιο ωράριο εξτρα εισόδημα διδάσκοντας; >:( >:( >:( >:( >:(
Σα δε ντρέπονται κι αυτοί και το ΙΝΕΔΙ
stuDYING...!

Αποσυνδεδεμένος niteulf

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7348 στις: Νοεμβρίου 19, 2015, 12:59:44 am »
Δηλαδή πήραν απόσπαση για γραμματειακή υποστήριξη και θα βγάζουν στο ίδιο ωράριο εξτρα εισόδημα διδάσκοντας; >:( >:( >:( >:( >:(
Σα δε ντρέπονται κι αυτοί και το ΙΝΕΔΙ

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7349 στις: Νοεμβρίου 19, 2015, 01:21:22 am »
Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις? Από που προκύπτει αυτό? Αν υπάρχουν, όντως είναι ένα θέμα.

Παράνομο δεν ειναι έκαναν τα χαρτιά τους και μοριοδοτήθηκαν. Αλλά αν αυτοί δεν ντρέπονται εγώ σηκώνω τα χερια ψηλα. Πέρσι αποσπασμένος σε ΙΕΚ έλεγε ο ιδιος εγώ θα ντρεπόμουν να κανω χαρτιά μαζί με εσάς . Είχε συνείδηση ο άνθρωπος και είχε και διδακτορικο
Αλλα γνωρίζω και αποσπασμένο σε ΙΕΚ που δίδασκε σε αλλο ΙΕΚ. Δεν ειναι παράνομο αλλα για μενα ειναι ντροπή. Αλλα οι περισσότερες περιπτώσεις ειναι τις μορφής κανω το πρωί στη επας ή στα επαλ και το απογευμα σερί βέβαια να μην έχουν και κενό οι άνθρωποι συνεχιζω το δυωρακι στο ΙΕΚ που στεγάζεται στο ιδιο κτίριο
Θυμαμαι χαρακτηριστικά παρακαλούσα να αλλάξω παλιά ενα δυωρο και μου λεει ο διευθυντής δεν γινεται αγόρι μου ο καθηγητής που ειναι πριν απο σένα δουλεύει σερί απο το σχολείο δεν μπορεί να κάνει κενο
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 19, 2015, 01:35:11 am από jimpapas1 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144