0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ στη θέση σου θα έκανα το εξής: θα δήλωνα παράιτηση απο τα ΙΕΚ τώρα ώστε να πάω στα 5 μηνα αλλά θα ζητούσα οι ώρες που έκανα στα ΙΕΚ (να χρεωθούν στον/στην αντικαταστάτη . Να μη φανεί δηλ. καθόλου ότι εργαζόσουν έστω μια ώρα όταν σε κάλεσαν απο τον ΟΑΕΔ.
παντως στον οαεδ φαινομαι ακομα ενεργος...αφου η συμβαση υπογραφεται πολυ αργοτερα...3 μερες τη βδομαδα εχω στο ιεκ
Άνεργος θα φαίνεσαι μέχρι και Φεβρουάριο Μάρτιο μετά θα μπουν τα ένσημα. Αλλά 3 μέρες είναι αρκετά τα ένσημα δεν νομίζω να σου πούνε ότι μπορείς να είσαι και κοινοφελές και ΙΕΚ.
1) Ξέρει κανένας τι πρέπει να διδαχθεί στο μάθημα "Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα" για την ειδικότητα "Τεχνικός Μηχανοτρονικής";2) Επειδή κάποιος με λιγότερα μόρια έχει καταφέρει να πάρει περισσότερες ώρες, μπορώ να κάνω κάτι για να διαμαρτυρυθώ ή θα φάω μπαν για τα επόμενα έτη; Έχει γίνει ωραίο το μοίρασμα πάντως σε μαθήματα, μέρες, ώρες και τοποθεσία. Υ.Γ. Τι να τις κάνεις τις πιστοποιήσεις στο Ελλαδιστάν αν έχεις τον μπάρμπα; Μάζεψαν 120 ευρώ από όλους, έδωσαν την πιστοποίηση στον κάθε άσχετο, έκοψαν μερικούς για τα μάτια του κόσμου και στο τέλος πάλι τον μπάρμπα θα έχεις ανάγκη για να σε βολέψει. Τριτοκοσμική μπανανία που βυθίζεται καθημερινά στον βούρκο, όποιος προλάβει φεύγει για να αναζητήσει ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Εδώ όσα χρόνια και αν περάσουν θα παραμένουμε σταθερά με την νοοτροπία του ταλιμπάν.Ευχαριστώ για όποιον απαντήσει στα ερωτήματά μου.
Επειδή το ζήτημα με την ανεργία τέθηκε και σε προηγούμενες αναρτήσεις, κάποιος απάντησε ότι ότι για 2-3 ώρες που θα πάρει κάποιος στα ΔΙΕΚ θεωρείται και πάλι άνεργος, ότι πιο ανεύθυνο έχω ακούσει. Σύμφωνα με το νόμο και 1 ώρα εργαζόμενος (νόμιμα και όχι μαύρα) να είσαι σταματάς να είσαι άνεργος, ακόμα και αν οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ κάνουν τα στραβά μάτια, πλέον κάθε σύμβαση περνάει αυτόματα στο σύστημα του ΟΑΕΔ και σε εντοπίζουν έστω και με καθυστέρηση κάποιων μηνών. Δεν γνωρίζω τώρα που ξεκίνησες στο ΔΙΕΚ αν θα υπάρχει μετά κάποια ποινή...ότι είναι να κάνεις να το κάνεις τώρα που είναι αρχή και να δεις που σε συμφέρει να εργάζεσαι. Επίσης δεν γνωρίζω αν τα 5μηνα προσμετρώνται ως προϋπηρεσία, βασικό για τη μελλοντική μοριοδότηση...
Διαβάζω τα παραπάνω σχετικά με τα κοινωφελή και την πρόσληψη σε ΙΕΚ και προβληματιζομαι. ...Δουλεύω σε κοινωφελή τα οποία λήγουν σε λίγες μέρες και παράλληλα αποδέχθηκαν ώρες σε ΙΕΚ, για να έχω απασχόληση μετά τη λήξη της σύμβασης. Είναι παράνομο αυτό; Δεν έπρεπε να αποδεχθω; Θα έχω κάποια ποινή;
Ήξερα πως αν δεν περάσω στις εξετάσεις, απλά δεν θα είχα δουλειά εφέτος… Με τους συναδέλφους, που ήξεραν από τότε πως δεν θα πιστοποιηθούν, να το παίζουν χαλαροί και να είναι χαλαροί… Η ένσταση μου δεν είναι για τους μη πιστοποιημένους, αλλά για τους διευθυντές που τους στηρίζουν και τους ήδη πιστοποιημένους που δεν αντιδρούν.
ΕΣΥ τι πιστεύεις; Ειναι ή δεν ειναι; Άμα μετα απο μήνες δεν σε πληρώσουν για το κοινοφελές θα φταίει ο ΟΑΕΔ;
Theta , τότε το λάθος έχει γίνει απο υπαλλήλο του ΟΑΕΔ τηε περιοχής μου προφανως ,διότι πρόπερσι έπαιρνα ταμείο ανεργίας και όταν με προσέλβαν απο τα ΔΙΕΚ για 3 ώρες την εβδομάδα σε ερώτηση στον ΟΑΕΔ εαν μπορώ να διατηρήσω την ιδιότητα του ανέργου -ως υπο- απασχολούμενη που προφανώς δεν μπορέι να θεωρείται εργαζόμενη με τρεις ώρες την εβδομάδα! - η απάντηση ήταν ότι αυτή η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά και μόνο τους εποχικά εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού. Οπότε και δεν ανέλαβα στο ΔΙΕΚ διότι δεν με συνέφερε.