0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι αναφέρεστε για τους ασφαλισμένους ΙΚΑ? Εάν ξεπεράσει κάποιος τις 5000 ευρώ (με ΙΚΑ) έχει πρόβλημα?
Αν τα εισοδήματα σου από το ΙΕΚ (ΚΕΚ κλπ) μπαίνουν στο κωδικό 403 ισχύει και για αυτούς που πληρώνονται με ΙΚΑ, ελπίζουμε φυσικά πως το ΙΝΕΔΕ
Ο «κωδικός 403» , στον οποίο αναφέρεται ο καλός ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ stavros_thes , ο Σταύρος – Σαλόνικα κατά πώς τονε λέω γω , που μας έχει ξεστραβώσει και βοηθήσει τόσες φορές …Είν’ ο Κωδικός , στη φορολογική μας δήλωση , στον οποίο οι «ΙΚΑτζήδες» με Σύμβαση Έργου , όπως εμείς με το ΙΝΕΔΙ
Καλή σας ημέρα,Ερώτηση:Oι εκπαιδευτικοί σε Διεκ δικαιούνται οδοιπορικά?
Μπορεί να μην κατάλαβα τη ρωτούσες wam για αυτό θα γίνω ποίο αναλυτικός. Μιλάμε πάντα για τα εισοδήματα που μπαίνουν στο κωδικό 403 (Ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα για μη επιτηδευματίες) στη φορολογική δήλωση, αυτά δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 5000
έχω 5000 κ κάτι ψιλά (δε θυμάμαι πόσα ακριβώς) από ΣΔΕ (πληρώθηκα με ΑΕΔ)κ ένα τμήμα από ΙΕΚ (επίσης ΑΕΔ).
Καλησπέρα παιδιάμόλις πήρα στα χέρια μου την υπεύθυνη δήλωση από το ΙΕΚ η οποια λέει:-" δεν είμαι επιτηδευματίας και δεν υποχρεούμαι στη φορολογική απεικόνιση των συναλλαγών μου σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΛΠ ΠΟΛ. 1003/31-12-2014"- "Απασχολούμαι περιστασιακά ως παρεπόμενη απασχόληση και όχι κατά σύστημα με την παροχή υπηρεσιών ως εκπαιδευτής, δραστηριότητα που θα ασκήσω στα πλαίσια του .............. εξαμήνου των ΔΙΕΚ-"τα ετήσια ακαθάριστα εισοδήματα μου από παροχή υπηρεσιών και από πώληση προϊόντων κατά το προηγούμενο έτος δεν υπερέβησαν τα 10.000 ευρώ και ειχα πλήρη ασφάλιση 25 ημερών κατά τη διάρκεια απασχόλησης μου στα ΔΙΕΚ. Σε περίπτωση ανεργίας ή μερικής απασχόλησης, δεν ισχύει η πλήρης ασφάλιση 25 ημερών κατά τη διάρκεια της απασχόλησης στα ΔΙΕΚ".οπότε νομίζω ότι δεν έχουμε πρόβλημα