0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η κυρά Σούλα διδάσκει ήδη… στο υπογράφω κι εγώ…το έθεσες πολύ σωστά…!!! Και αν σου είχε πάρει και μάθημα στο τρέχον εκεί να δεις την πίκρα… Αλλά τι περιμένεις?… αν ο διευθυντής προέρχεται από το χώρο των επαλ και είναι επιπέδου τει ή μάλλον κατεε (δεν ξέρω αν το λέω και σωστά…) και επιλέγει αποφοίτους επας, εμπειροτεχνίτες, “πλήρως καταρτισμένους” των ιεκ και δε συμμαζεύεται και όλα αυτά από τη γενική κατηγορία “άλλο” έχοντας ελάχιστα μόρια… μόνο και μόνο επειδή είναι “ο κύριος διευθυντής”… τότε να είσαι σίγουρος ότι εκμεταλλεύεται τη θέση του προσπαθώντας να ισοφαρίσει την κόμπλα του για τους ΠΕ…
Όσοι τους ψήφησαν να τους χαίρονται !!! Άλλωστε η καριέρα είναι χολέρα …
Όλα αυτά τα παραθέτω γιατί στους περισσότερους οδηγούς σπουδών γράφει ότι τις θεωρίες διδάσκουν κατ’αποκλειστικότητα ειδικότητες ΠΕ…και ακούστηκαν παραπάνω κάποιοι προβληματισμοί μελών για την επιλογή διδασκόντων και πιθανές ενστάσεις στις οποίες σκέφτονται να προβούν…και γιατί κι εγώ βρίσκομαι σε αντίστοιχη φάση…
Συνάδελφοι σαφώς είναι απαράδεκτο να διδάσκει κάποιος ένα μάθημα που δεν είναι του αντικειμένου σπουδών του.Το θέμα για τους αποφοίτους ΤΕΙ, που λογίζονται ως ΠΕ μόνο στην εκπαίδευση και αντίστοιχα τους αποφοίτους ΕΠΑΛ ή ΤΕΕ ή ΤΕΛ,που λογίζονται ως ΤΕ, έχει συζητηθεί ήδη στο φόρουμ. Πρόκειται όντως για πολύ παλιά νομική διάταξη! Οχι και τόσο παλιά αλλά μιάς και γίνεται αναφορά πως ενας απόφοιτος ΕΠΑΛ επιπεδου λυκείου γινεται καθηγητής και ενας ΙΕΚ οχι πχ. Πως ειναι δυνατόν να διδάσκουνε σε ΙΕΚ ατομα με πτυχία χαμηλότερης βαθμίδας απο ΙΕΚ?markosath η φοίτηση στα ΤΕΙ είναι 4 χρόνια. Ποιός είπε το αντίθετο?Αυτό το θέμα αγγίζει πολύ την τυπική εκπαίδευση. Δεν ήξερα ότι ενδιαφέρει και τους εκπαιδευτές σε ΙΕΚ. Τι σημαίνει εκπαιδευτής ΙΕΚ, είμαστε κατώτεροι επειδή εργαζόμαστε σε ΙΕΚ, δεν ανήκουν στο εκπαιδευτικό σύστημα?Σε κάθε περίπτωση θα παρακαλέσω να σεβαστείτε τους όρους του pde.Δεν γράφουμε με κεφαλαία, ούτε με ιδιαίτερα μεγάλες γραμματοσειρές και κυρίως δεν γράφουμε προσβλητικές δηλώσεις.Όροι Χρήσης: http://www.pde.gr/index.php?topic=13
Θα υπέθετε κανείς οτι μιλάει και απαντάει το ίδιο ατομο, ή αλλιως κανει ερωτησεις που απαντήθηκαν ήδη.οσο η καταρτιση δεν παρεχει χαρτιά με βαρύτητα στον επαγγελματικό στίβο αλλά 3χρονες σπουδές σεμιναριακού τύπου, οι ΤΕ θα το παίζουν ΠΕ οι ΔΕ θα το παίζουν ΠΕ, πτυχία απο ιταλίες βουλγαρίες ρουμανίες αλβανίες θα το παίζουν ΠΕ και οι ΠΕ θα αυτοκτονάνε ελλείψει προσόντων.
Mod…Σε καμία περίπτωση δε θέλω να δώσω συνέχεια σε όλο αυτό… Επίσης διευκρινίζω ότι όταν αναφερόμουν σε ΠΕ δεν εννοούσα το πρόθεμα της ειδικότητας αλλά στο τι σχολή έχει τελειώσει ο καθένας… και όπως και να το κάνουμε όταν έχεις τελειώσει τει και παρουσιάζεσαι στον άλλο λέγοντάς του ότι έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο ή πολυτεχνείο με σκοπό να τον κοροϊδέψεις…ε πώς να το κάνουμε χτυπάει κάπως…όλοι έχουμε πρόσβαση στους ίδιους πίνακες και ακόμα και αν δε γνωρίζεις τον άλλο αργά ή γρήγορα ανακαλύπτεις περί τίνος πρόκειται… Επαναλαμβάνω, σε καμία περίπτωση δε θέλω να θίξω κάποιον…απλά παραθέτω καταστάσεις…προσπαθώντας να βρω μια δίκαιη λύση όπως και πολλά μέλη…