0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να ρωτήσω κάτι...Οι ώρες που έχω διδάξει στα ΙΕΚ (π.χ. 100 ώρες) πώς μετατρέπονται σε μέρες προυπηρεσίας για συμβάσεις ορισμένου χρόνου?
Αυτά για αυτούς που ρωτάνε πότε θα πληρωθούμε τρεις την ώρα.Πόσο πιο ξεκάθαρο να το πούνε ότι δεν.Παρόλα αυτά πάλι θα γίνουν ουρές όταν βγει νέα προκήρυξη για τα ΙΕΚ.
Μετα τον βομβαρδισμό και την παρέλαση των Leo 2 by Krauss-Maffei προς συμμόρφωση, άλλη μία επανάσταση είχε ηχηρό τέλος. Οι δε κοπητηπιτάδες μετα "νομικών συμβούλων" παπάδων και ψαλτών έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους, κατάφεραν απο πάρουν ενα χρόνο ακόμα αναβολή για τις πληρωμές . Με αυτούς ο φίλης απορώ που δεν έδωσε 2 χρονάκια.Τώρα ή θα αρχίσουν οι αγωγές σωρήδών με καθού τον Φίλη ή προτείνω να κλειδωθεί το θέμα των πληρωμών ΙΕΚ , ενα ατέλειωτο κουτσομπολιόαπο εδω και πέραΚαλημέρα.
Καλημέρα, Το θέμα είναι ένα, το project των ΙΕΚ έτσι όπως μετεξελίχθηκε ειναι by far εκτος του ρόλου που ήρθε να διαδραματίσει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.Εχουν επισημανθεί όλα τα προβήματα που εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο επι 23 ολόκληρα έτη .Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί κανένας επικεφαλής του ΥΠΕΕΠΘ δεν προσπάθησε καν να διορθώσει καμμία στρέβλωση στο όλο επιχείρημα τόσα χρόνια.Γιατι πολύ απλά δεν το επιτρέπει το σύνταγμα. Ο κουφοσουφλιάς ήξερε ότι τα ΙΕΚ σαν κατάρτιση θα ειχαν την βαρύτητα σεμιναρίων και μόνο , οι εργασιακές σχέσεις δε του προσωπικού είναι η υψιστη ανωμαλία που θα μπορούσε να εφευρει και ο πιό αρρωστος νούς.Οσο τα ΙΕΚ παραμένουν κατάρτιση, και δεν ενταχθούν στην εκπαίδευση (με οποιαδήπτε μορφή) θα κλείσουν βραχυρπόθεσμα, τόσο βραχυπρόθεσμα που θα σκάσει πιο αξαφνα και απο το κλείσιμο της ΕΡΤ.Οτι και να λένε οι προτάσεις του ακαδημαικού Φίλη, της ΝΔ κτλ εχω ενα σαν δεδομένο, 14 χρονια εμπειρίας έχουν δείξει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει ΤΙΠΟΤΑ .Μονη λύση είναι το κλείσιμο των ΙΕΚ με ξαφνικό θάνατο και η ιδρυση σχολών ενταγμένων στην μεταδευτεροβάθμια εκπαιδευση.
Συγχαρητήρια Θανάση και σε όσους συμπαραστάθηκαν όχι τόσο για το αποτέλεσμα, όσο για την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί ένας έστω και μικρός πυρήνας υπέρ των συμφερόντων των εκπαιδευτών ΙΕΚ. Κατά τη δική μου άποψη θα πρέπει να σκεφτόμαστε σιγά σιγά ένα σοβαρό και ανεξάρτητο σωματείο γιατί μόνο η πίεση και κυρίως η δημοσιοποίηση κινητοποιούν τους κρατικούς παράγοντες...Νομίζω ότι εκτός της καταβολής των δεδουλευμένων θα πρέπει να πιέσουμε προς τη κατεύθυνση της αναγνώρισης προϋπηρεσίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην γενική αναγνώριση ότι σε πολλές περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ είναι κατά πολύ ανώτεροι σε προσόντα και όχι μόνο σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κυρίως τις παλιές καραβάνες), έχοντας αποκτήσει με κόπο μεταπτυχιακά, πιστοποιήσεις....κα, μέχρι και υποψήφιους διδάκτορες έχουμε στα ΙΕΚ...Δεν είναι αδικία να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία της δευτεροβάθμιας στα ΙΕΚ και όχι το αντίστροφο; Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό και σκεφτείτε να βάλετε με κάποιο τρόπο και εμάς στο παιχνίδι που ζούμε στην επαρχία...