0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν υπολογίζονται οι 2 τελευταίοι μήνες.
εχεις δίκιο σε αυτό μου διέφυγε, και εσενα σου διέφυγε ίσως οτι 7-2 5*25=125
θα ηθελα κατα την γνώμμη σου επειδή βλέπω έχεις γνώμμη, να μου πείς πως κατανοείς τις δομές μη τυπικής εκπαιδευσης και τις δομές τυπικής και την χρησιμότητα τους. Αν θες απαντάς .
Την αλήθεια λέω. Όταν κάποιος είναι υποτίθεται εκπαιδευτικός, γράφει σε εκπαιδευτικό site και λέει ότι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία πρέπει να χτυπάνε κάρτα 8-4 και να παίρνουν 400 Ευρώ, τότε ή τρολάρει ή είναι κλόουν. Για το κόμπλεξ και τη χολή που βγάζεις, δοκίμασε και λίγο ξυδάκι.
εγω αμα είχα πτυχίο πληροφορικής απο πανεπιστήμιο τώρα που μιλάμε δεν θα γνώριζα καν τα ιεκ σαν εξτραδάκι, στην γειτονική βουλγαρία να πας, τώρα που μιλάμε αν ξέρεις αγγλικά ενα διχιλιαρο θα το εχιες στο νερό. Χωρίς διασυνδεσεις και ¨μέσα¨ όπως με τόση ευκολία αναθεματίζουν κάποιες-οι την κακή τους την μοίρα που καταλήξαν σε ΙΕΚ. Καληνύχτα, πιστευω να εμαθαν κάποιοι γιατι τα ΙΕΚ παραμένουν ΑΤΥΠΗ ακόμα. Αν δεν το κατανόησαν ας ρίξουν μια ματιά εδώ https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7
Η γνώμη μου είναι ότι δεν θα έπρεπε να χωρίζεται η εκπαίδευση σε "τυπική" και "άτυπη", πραγματικά δεν έχω κατανοήσει όσα χρόνια βρίσκομαι στο χώρο αυτό γιατί γίνεται η διάκριση αυτή. Από την εμπειρία μου στα ΔΙΕΚ μπορώ να πω ότι υπάρχουν καθηγητές και μαθητές 2 ταχυτήτων, από "σαβούρες" μέχρι άρτιους εκπαιδευτικούς και μαθητές που θα μπορούσαν να σταθούν σε ένα Πανεπιστήμιο. Δυστυχώς συμβαίνει το εξής παράδοξο για μένα, ενώ όπως έχεις γράψει πολλές φορές τα ΙΕΚ υποτιμούνται και ουσιαστικά υποβαθμίζονται, αποτελούν ως ένα βαθμό τόπους όπου μπορούν να διδάξουν εκπαιδευτικοί με υψηλά προσόντα, κυρίως γιατί τους δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Αντίθετα η "κραταιά" δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θεωρείται "Τυπική" θεωρεί άχρηστη την κατοχή μεταπτυχιακών και γενικά ανώτερων τίτλων και επαγγελματικής εμπειρίας, λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο κτίσης του βασικού πτυχίου (ούτε καν το βαθμό), και την παιδαγωγική επάρκεια όπου απαιτείται...με αυτό το σύστημα όμως εδώ και δεκαετίες έχει κλειστή την πόρτα σε χιλιάδες αξιόλογους και προσοντούχους ανθρώπους, που μπορούν να δώσουν περισσότερα πράγματα στους μαθητές. Οι "σαβούρες" που δυστυχώς τυγχάνει να είναι μόνιμοι (υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις), όχι μόνο δεν δίνουν το κάτι παραπάνω στα παιδιά, αλλά τρώνε και τη μπουκιά από το στόμα των άλλων διδάσκοντας και στη "Μη τυπική" εκπαίδευση. Ελπίζω να έγιναν κατανοητά όσα έγραψα. Η πιο σωστή λύση είναι ο συνδυασμός του Λυκείου μαι των ΙΕΚ σε κάτι πιο οργανωμένο και ανώτερο, ενταγμένο στην κανονική εκπαίδευση, με την κατάργηση των υπαρχόντων κριτηρίων επιλογής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση...κάτι ψηλά πήγε να κάνει φέτος ο Φίλης στο θέμα της επιλογής και έπεσαν να τον φάνε οι συνδικαλιστές και δυστυχώς οι παλιοί αναπληρωτές που χρόνια τώρα καπαρώνουν εξαιτίας των μορίων τους και των καλών εποχών τις ίδιες θέσεις, αφήνοντας μόνιμα τους άλλους στην απ' έξω...
Συναδελφε στην Ελλάδα δυστυχώς όλοι δουλεύουν για τους ΔΥ. Εδώ ξύπνησε η ΠΕΚΑΠ τι να λέμε. Μας έχουν ξεσκίσει ως κλάδο σε όλες τις βαθμίδες και η ΠΕΚΑΠ διαμαρτύρεται για τα ιεκ και τα εξτραδακια. Στα της πολιτικής, υποτίθεται ο κουλης είναι άλλης φιλοσοφίας και βουλευτής του κανει επερώτηση στη βουλή γιατί οι ΔΥ και συνταξιούχοι κατατάσσονται τελευταίοι στους αξιολογικους πινακες. Απο αυτά τα μικρά καταλαβαίνεις οτι δεν υπάρχει σωτηρία. Η δεξαμενή ψήφων είναι μεγάλη και η καρέκλα γλυκιά για να την αφήσουν. Για τους συνδικαλιστές που αναφέρεσαι να σου πω την αλήθεια περισσότερες αντιδράσεις περίμενα. Ωστόσο για να λέω και την αλλη πλευρα υπάρχουν και ΔΥ που λένε οτι ας δουλέψει και κανένας νεος χαμηλομισθος ή άνεργος στα ιεκ εμείς αρκετά δουλεψαμε.
Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη και για τους ιδιώτες ελεύθερους επαγγελματίες ή εισοδηματίες, ανάλογα με τα εισοδήματά τους; Υπάρχουν εκπαιδευτές με πολύ υψηλά άλλα εισοδήματα που παίρνουν ώρες στα ΙΕΚ για να κάνουν δημόσιες σχέσεις και να αυξήσουν την πελατεία τους (βλ.: γιατροί, δικηγόροι, λογιστές κ.α.)