0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι καθηγητές που θα συμπληρώσουν στα ΙΕΚ μονο ευνοημενοι δεν είναι... Δουλεύουν πρωί στο σχολείο τους κ απόγευμα σε ΙΕΚ ωράριο λάστιχο... Φυσικά δεν παίρνουν δεκάρα παραπανω... Οι μόνοι που μπαίνουν προνομιακά είναι οι υπεύθυνοι των ΣΕΚ στα λίγα ΙΕΚ που χρειάζεται κ α υτοί είναι πραγματικά ελάχιστοι... Πως βγάζεις αυτά τα συμπερασματα δεν ξέρω... (Για τους παραπάνω) Ο φυσιολογικος μισθός ενός εκπαιδευτικού είναι γύρω στα 900 ευρώ με 10 χρόνια υπηρεσία, αφού έχει οργώσει την παραμεθόριο με λεφτά από την τσέπη του (δάνεια, δανεικά, οικονομίες), έχει αφήσει πίσω οικογένεια κ μωρά παιδιά, έχει δώσει ένα σκασμο λεφτά για να δώσει 1-2 φορές ΑΣΕΠ (εδώ για μια κωλοπιστοποίηση δίνετε 600 - 800 ευρώ), μπαίνει σε σχολεία χωρίς θέρμανση, χωρίς ένα γραφείο να βάλει την τσάντα του, σε 2 κ 3 σχολεια την ίδια μερα, χωρίς βέβαια οδοιπορικά κ μπαίνει σε τάξεις με παιδιά που οι γονείς είναι προκατειλημμένοι σαν μερικούς εδώ μέσα κ τους κανουν την ψυχή μαύρη μέχρι να βγουν από την τάξη... Ποιός στον ιδιωτικο τομεα ή αλλού έτρεχε στα νησιά για χρόνια να πληρώνει 2 σπίτια, ποιος έδωσε εξετασεις επιπεδου ΑΣΕΠ για να παρει την δουλειά; ποιος δούλευε αναπληρωτής και ωρομίσθιος χρόνια κ χρόνια στην επαρχεια; αιτηση κ σας πήραν θυσιασατε κάτι; οικογενειες; οικονομίες; γιατί τόση εμπάθεια λοιπόν; οποιος θεωρεί ότι είναι εύκολη δουλειά ας πάει για αρχή ωρομίσθιος απο σεπτεμβρη (300 ευρω) κ καλή του τύχη σε 5-6 χρόνια που μπορεί να παει αναπληρωτής (800 ευρώ για 9 μήνες το χρονο). Πληροφοριακά στον Καναδά κ λοιπές προφανώς απολιτιστες σοβιετιες ο εκπαιδευτικός δουλεύει 9 - 3 με διαλείμματα, 12 - 1 lunch break κ μια ώρα από αυτές για διώρθωση γραπτών, προετοιμασία, συνάντηση με γονείς (εδώ γίνεται εκτός ωραρίου παράνομα), σε ένα σχολείο χωρίς ΑΣΕΠ απλα με 1-3 teaching επιμορφώσεις πριν διοριστείς... Φυσικά δεν παίρνουν πρωτο μισθό στα Κουφονήσια 650 ευρώ...
Για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη όσα λέει ο Giatros είναι ακριβή. Από την άλλη και ο Star Quality έχει δίκιο ότι μέσα σε ένα κλίμα μεγάλης ανεργίας, κάτι πρέπει να μπορεί να διεκδικήσει και ο νέος πτυχιούχος με ακαδημαϊκά προσόντα.Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται να μπει μια ισορροπία σε όλο αυτό. Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους.Όσο το κράτος δεν ρυθμίζει τις ισορροπίες, θα υπάρχουν εντάσεις. Παρακαλώ να εκφράζετε τις απόψεις σας με σεβασμό στα άλλα μέλη του φόρουμ. Αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να γίνει ένας γόνιμος διάλογος, από το να έχουμε απλώς μια στείρα αντιπαράθεση.
Πάντα έτσι κάνουν marilliane! Ξεκινούν τα "διερευνητικά" τηλεφωνήματα με την δικαιολογία ότι έχει καθυστερήσει η έναρξη του εξαμήνου και πιέζονται να βγάλουν πρόγραμμα. Αν αλλάξει κάτι μετά την εξέταση των ενστάσεων, προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.
ειναι καθολα νομιμο και σωστο αυτο;
Εάν τα αφήσουν ελεύθερα για όλους και περιορισμό ωρών να βάλουν, μπορεί αυτό να μην λειτουργήσει δίκαια. Παραδείγματα:Ο αναπληρωτής πλήρως ωραρίου έχει 23 ώρες τη βδομάδα. Όταν πάει και σε ΣΔΕ, μπορεί να πάρει έως +10 ώρες (μπορεί και περισσότερες ώρες) = 33 ώρες.Ο ωρομίσθιος των ΙΕΚ Υπ. Παιδείας, ΙΕΚ Υπ. Εργασίας και ΣΔΕ μπορεί να πάρει έως 20 ώρες συνολικά (από όλες τις δομές).Ο μόνιμος, για φέτος, μάλλον θα έχει μόνο τις ώρες από τη δευτεροβάθμια (όχι από ΙΕΚ Υπ. Παιδείας).Νομίζω ότι προκειμένου να λειτουργήσει ο περιορισμός ωρών δίκαια, θα πρέπει να υπάρξει σχετική διάταξη που να προβλέπει:Είτε αναπληρωτής, είτε μόνιμος, είτε ωρομίσθιος να έχουν το ίδιο πλαφόν ωρών από όλες τις δομές που δουλεύουν, καθώς επίσης το συνολικό εισόδημα από όλες τις δομές να είναι πάνω-κάτω το ίδιο για τους εν λόγω εργαζόμενους (και το αυτονόητο: πληρωμές όλων στην ώρα τους...). Έτσι, ίσως, μπορέσει να δουλέψει και κάποιος/κάποια άνεργος/η, υποαπασχολούμενος/η.