0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
αν είχα, θα ρώταγα;
Αντικειμενοστραφής ή αντικειμενοστρεφής;
Υπάρχει τμήμα Πληροφορικής (όλα, από ΠΕ19 και ΠΕ20) που όντως να μην έχει κάνει C++;Έχω την εντύπωση ότι το τρίπτυχο C/C++/Java το έχουν όλοι λίγο πολύ.Εκτός κι αν ο συνάδελφος έχει απωλέσει τα βιβλία...Υ.Γ. ΔΕΝ θέλω να κάνω κανένα flamewar τώρα με το πιο τμήμα είναι καλύτερο, απλά μου κάνει εντύπωση...
Επειδή εσύ το έχεις ακούσει έτσι σημαίνει ότι έτσι λέγεται? ήμαρτον δηλαδή τόση βεβαιότητα για κάτι που είναι λάθος? απλά ελληνικά ρε παιδιάστρέφεται προς το αντικείμενο = αντικειμενοστρεφής ,να φανταστώ ότι εσύ λες εσωστραφής και όχι εσωστρεφής έτσι? Αλλά έτσι είμαστε, δεν δεχόμαστε το λάθος μας , σίγουρα κάνει λάθος ο άλλος. και επειδή μου αρέσει να μιλάω με επιχειρήματα παραθέτω το παρακάτωΤο 'αντικειμενοστραφής' είναι μετοχή του παθητικού αορίστου
Στο βιβλίο της Γ' Λυκείου κατεύθυνσης αναφέρεται ως "αντικειμενοστραφής". Επίσης, ο άνθρωπος ζήτησε βοήθεια, όχι ειρωνείες και ποικίλα άλλα σχόλια... Δεν καταλαβαίνω αυτή τη νοοτροπία να μειώνουμε τον άλλο.
Παρότι άσχετη με την ουσία του θέματός σας (γλωσσολόγος γαρ), μια μικρή παρατήρηση ως προς το γλωσσικό κομμάτι.Το "αντικειμενοστραφής" και το " αντικειμενοστρεφής" δεν είναι μετοχές (θα έπρεπε να γράφονται με ει), αλλά επίθετα. Το πρώτο όντως έχει θέμα παθητικού αορίστου β' και το δεύτερο θέμα ενεστώτα (ενεργητικού ή μέσου). Στην πρώτη περίπτωση έχει τη σημασία του "στραμμένος από κάποιον/κάτι", στη δεύτερη "κάποιος που στρέφει κάτι ή στρέφεται προς κάτι".Γι'αυτό και λέμε " εσωστρεφής" (στρέφομαι εγώ ο ίδιος προς τα έσω) και όχι "εσωστραφής" (στρέφομαι από κάποιον άλλο προς τα έσω). Αλλάζει το νόημα. Λέμε "γαλλοτραφής" (θρεμμένος από τη γαλλική κουλτούρα) και όχι "γαλλοτρεφής" ή "γαλλοτρόφος".Οπότε στην προκειμένη περίπτωση το θέμα είναι τι ακριβώς σημαίνει ο όρος "object oriented programming": α. Προγραμματισμός που στρέφεται από μόνος του προς στα αντικείμενα ή β. Προγραμματισμός που στρέφεται από τα αντικείμενα; Στην πρώτη περίπτωση θα είναι "αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός" και στη δεύτερη " αντικειμενοστραφής προγραμματισμός". Ανάλογα με το τι εννοείτε, διαλέξτε ένα από τα δύο.