0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο μικρός Νικόλας χθες <<ξαναχτύπησε>>, στην Ιλιάδα αυτήν την φορά:Ρωτησα ποια θα ήταν η αντίδραση της Ανδρομάχης , αν σκοτωνόταν στη μάχη ο Έκτορας.Η απάντηση που πήρα:<< πάλι θα κλάψει , πάλι θα γελάσει, τι κι αν αυτός χαθεί. Νύχτες πικρές το ξέρω θα περάσει, ώσπου να ξεχαστεί..>>(Μαρινέλα)Και μουσική παιδεία ο μικρός και διακοπή του μαθήματος.
Μαθητές Δ' Δημοτικού: Κάνουμε Μελέτη Περιβάλλοντος, όπου εξηγώ όσο πιο απλά μπορώ (μιας και δεν προσέχουν ιδιαίτερα και δεν καταλαβαίνουν όλοι) τη γονιμοποίηση ενός φυτού με τη μεταφορά γύρης από το αρσενικό άνθος στο θηλυκό.Πετάγεται ένας μαθητής και ρωτάει: -Κυρία, αν πάει από αρσενικό σε αρσενικό θα γίνουν γκέι τα φυτά;;;;
Σε ιδιαιτερο αγγλικων, συνανταμε με μαθητρια β΄ λυκειου την λεξη που στα αγγλικα σημαινει ¨φαινομενο του θερμοκηπιου¨. Της εξηγω οτι αυτη η λεξη ειναι το θερμοκηπιο κτλ. και μου λεει... Αυτο το καταλαβα. Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι γιατι το λενε του θερμοκηπιου; τα θερμοκηπια το προκαλουν;;
Μην σου προκαλεί εντύπωση.. εδώ πόσοι ενήλικες δεν γνωρίζουν τι είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου (παρεμπιπτόντως, πόσοι γνωρίζουν ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι φυσικό φαινόμενο και δεν το προκαλεί ο άνθρωπος, απλά στη χειρότερη να συμβάλλει ελαφρώς σε αυτό; )
Παράθεση από: Landau στις Φεβρουαρίου 15, 2010, 06:47:04 pmΜην σου προκαλεί εντύπωση.. εδώ πόσοι ενήλικες δεν γνωρίζουν τι είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου (παρεμπιπτόντως, πόσοι γνωρίζουν ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι φυσικό φαινόμενο και δεν το προκαλεί ο άνθρωπος, απλά στη χειρότερη να συμβάλλει ελαφρώς σε αυτό; )Πράγματι κι εγώ άκουσα ότι νεότερες μελέτες με πιο λεπτομερή στοιχεία, δείχνουν ότι, ναι μεν η αύξηση της θερμοκρασίας συμβαίνει σχεδόν παράλληλα με την αύξηση της συγκέντρωσης του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά η αύξηση της θερμοκρασίας προηγείται χρονικά. Άρα το όλο φαινόμενο του global warming δεν είναι man-made. Απλά συμβαίνει.Ωστόσο, θεωρώ πολύ πιθανό όλες αυτές οι αντικρουόμενες μελέτες να εξυπηρετούν εκατέρωθεν συμφέροντα.