*

Αποστολέας Θέμα: πως λειτουργεί το σύστημα για την προσληψη αναπληρωτων  (Αναγνώστηκε 9528 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
Απ: πως λειτουργεί το σύστημα για την προσληψη αναπληρωτων
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 25, 2008, 07:35:40 am »
Να ρωτήσω κι εγω κάτι για το θέμα. Κατανοώ ότι αν δεν υπάρχει κενό στις 30 επιλογές θα πάω οπουδηποτε (εφοσον έχω βάλει το ναι). Αλλά θα πάω αφου εχουν εξαντλήσει και σαρωσει όλους όσοι κληθηκαν σε αυτη τη φαση αναπληρωτων ή κατευθειαν χωρίς να κοιταξουν τον επόμενο; Δηλ. κοιτανε τον 1ο αν υπάρχει κενό στις 30 περιοχες το παιρνει αν όχι τον αφήνουν στην άκρη. Κοιτάνε το 2ο κάνουν το ίδιο κ.λ.π. και όταν τελειωσουν με όλους τοτε αρχίζουν από τον 1ο και αν δεν κληθηκε στις 30 επιλογες τον στέλνουν κάπου αλλου (δεν ξέρω με ποιο κριτηριο); ή δεν μπαίνουν σαυτη τη διαδικασία και απτην αρχή απτον 1ο αν δεν υπάρχει θεση στις 30 επιλογες πηγαίνει οπουδήποτε; Γιατί αν ισχυει η 2η διαδικασία τότε κινδυνευουν να πάνε πολλοι σε περιοχές που δε θέλουν (αν δεν κάνω λάθος) Αν π.χ. ο 1ος δεν έχει επιλέξει το Α Ζακύνθου και δεν υπάρχει κενο στις 30 επιλογες έχοντας ναι σε όλα  μπορεί να πάει  στην παραπάνω περιοχή η οποία όμως μπορεί να είναι απο τις πρώτες επιλογες του 2ου και να τη ΄χασει  με αυτό τον τρόπο.Υποθέστε ότι όλοι έχουν βάλει το ναι. Καλά τα λέω;Σας ζάλισα υποθέτω αλλά τι να κάνω  περιμένω να κληθω και το μυαλο μου όλο γυρω απο αυτά γυρίζει. Ξερει κανενας τίποτα;

Το σύστημα τοποθέτησης προχωράει από εκπειδευτικό σε εκπαιδευτικό όχι από κενό σε κενό. Αυτό σημαίνει πως θα εξαντλήσουν τις επιλογές σου, θα σε τοποθετήσουν κάπου & μετά θα προσωρήσουν στον επόμενο. Αυτό το νόημα έχει άλλωστε και η σειρά στον πίνακα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος GRIA

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 25, 2008, 09:36:19 am »
Να ρωτήσω κι εγω κάτι για το θέμα. Κατανοώ ότι αν δεν υπάρχει κενό στις 30 επιλογές θα πάω οπουδηποτε (εφοσον έχω βάλει το ναι). Αλλά θα πάω αφου εχουν εξαντλήσει και σαρωσει όλους όσοι κληθηκαν σε αυτη τη φαση αναπληρωτων ή κατευθειαν χωρίς να κοιταξουν τον επόμενο; Δηλ. κοιτανε τον 1ο αν υπάρχει κενό στις 30 περιοχες το παιρνει αν όχι τον αφήνουν στην άκρη. Κοιτάνε το 2ο κάνουν το ίδιο κ.λ.π. και όταν τελειωσουν με όλους τοτε αρχίζουν από τον 1ο και αν δεν κληθηκε στις 30 επιλογες τον στέλνουν κάπου αλλου (δεν ξέρω με ποιο κριτηριο); ή δεν μπαίνουν σαυτη τη διαδικασία και απτην αρχή απτον 1ο αν δεν υπάρχει θεση στις 30 επιλογες πηγαίνει οπουδήποτε; Γιατί αν ισχυει η 2η διαδικασία τότε κινδυνευουν να πάνε πολλοι σε περιοχές που δε θέλουν (αν δεν κάνω λάθος) Αν π.χ. ο 1ος δεν έχει επιλέξει το Α Ζακύνθου και δεν υπάρχει κενο στις 30 επιλογες έχοντας ναι σε όλα  μπορεί να πάει  στην παραπάνω περιοχή η οποία όμως μπορεί να είναι απο τις πρώτες επιλογες του 2ου και να τη ΄χασει  με αυτό τον τρόπο.Υποθέστε ότι όλοι έχουν βάλει το ναι. Καλά τα λέω;Σας ζάλισα υποθέτω αλλά τι να κάνω  περιμένω να κληθω και το μυαλο μου όλο γυρω απο αυτά γυρίζει. Ξερει κανενας τίποτα;

Το σύστημα τοποθέτησης προχωράει από εκπειδευτικό σε εκπαιδευτικό όχι από κενό σε κενό. Αυτό σημαίνει πως θα εξαντλήσουν τις επιλογές σου, θα σε τοποθετήσουν κάπου & μετά θα προσωρήσουν στον επόμενο. Αυτό το νόημα έχει άλλωστε και η σειρά στον πίνακα.

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 25, 2008, 09:59:34 am »
Ένας συνάδελφος έγραψε πως θα ανακοινωθούν από Τετάρτη, τηλεφώνησε στο ΥΠΕΠΘ σήμερα το πρωί και ενημερώθηκε.

Να θυμηθώ να σου πω πως από φέτος υποτίθεται θα εφαρμόσουν το σύστημα της εγγύτητας στον τόπο κατοικίας στην τοποθέτηση αναπληρωτών. Δηλαδή αφού εξαντλήσεις τις 30 επιλογές & δε βρεθεί κενό, έχοντας επιλέξει το "ναι" σε όλα, σε τοποθετεί στην πλησιέστερη κενή περιοχή στον τόπο διαμονής σου. Αν πραγματικά ισχύσει αυτό θα είναι ιδανικό!!

Με το καλό να δείτε το όνομά σας από την 1η φάση και κάπου κοντά στο σπίτι σας!

Αποσυνδεδεμένος chania2005

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 25, 2008, 07:28:10 pm »

worrying does not take away tomorrow's troubles, it takes away today's peace

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 26, 2008, 09:00:57 am »
chania2005 πολύ θα ήθελα να ξέρω με βεβαιότητα ότι οι τοποθετήσεις γίνονται μ'αυτόν τον τρόπο. Όσο όμως με αφορά, το "ναι" σε όλα αφήνει πολλά πράγματα στον αέρα. ΟΚ, όταν έχεις 30 επιλογές και είναι όλες κενές, θα πας στην πρώτη κενή περιοχή. Όταν όμως είναι όλες μη διαθέσιμες, τότε με ποια λογική σε στέλνουν στον Έβρο, στην Αχαΐα, στις Κυκλάδες ή οπουδήποτε? Κάποιοι συνάδελφοι λένε πως μας τοποθετούν στην πρώτη αλφαβητικά περιοχή που έχει κενά. Έχει μια λογική, αλλά όπως είπα στην περίπτωσή μου δεν ίσχυσε. Κάποιοι ψιθυρίζουν πως παίζει ρόλο η χιλιομετρική απόσταση από τον τόπο μόνιμης κατοικίας. Αυτό θα ήταν ιδανικό, αλλά πάλι δεν το είδα στην πράξη να εφαρμόζεται..

Όσο για τον ισχυρισμό σου, πάλι χωρίς να ξέρω σίγουρα και εγώ (μέσα σε μια θολούρα είμαστε όλοι βλέπω...) απορρίπτω το να προχώρησαν στον επόμενο πριν τοποθεήσουν εμένα κάπου. Πώς ήξεραν ότι ο εκπαιδευτικός 4 θέσεις πιο κάτω δήλωσε την Αχαΐα? Και αν έγινε έτσι όπως τα λες, ποιο το νόημα της σειράς στον πίνακα αναπληρωτών?? Μ'αυτή τη λογική, γιατί να μην ξεκινήσουν τις τοποθετήσεις από τον αριθμό 128 ("Πού δήλωσε πρώτα το 128? Πρέβεζα? Ωραία, εκεί θα το στείλουμε") και να ακολουθηθεί η σειρά μόνο για τις πρώτες τοποθετήσεις??

Ειλικρινά θα ήθελα να μας διαφωτίσει κάποιος που ξέρει σίγουρα πώς τοποθετούνται οι αναπληρωτές όταν δηλώνουν το "ναι" σε όλα... Έχω απορία και πολύ φοβάμαι πως όποιο σύστημα και αν ακολουθείται, πάντα υπάρχει χώρος για το γνωστό του γνωστού!!

Αποσυνδεδεμένος chania2005

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 26, 2008, 12:17:35 pm »
Όσο για τον ισχυρισμό σου, πάλι χωρίς να ξέρω σίγουρα και εγώ (μέσα σε μια θολούρα είμαστε όλοι βλέπω...) απορρίπτω το να προχώρησαν στον επόμενο πριν τοποθεήσουν εμένα κάπου. Πώς ήξεραν ότι ο εκπαιδευτικός 4 θέσεις πιο κάτω δήλωσε την Αχαΐα?
Δεν ηξεραν οτι ο συναδελφος αυτος ειχε δηλωσει την Αχαια.. Απλα σαρωσαν τις δικες σου επιλογες, δε βρηκαν τιποτα κενο οποτε σε αφησαν για την επομενη σαρωση (οπου τοποθετουνται στις τυχαιες γι αυτους διευθυνσεις αυτοι που εμειναν με το "ναι σε ολα"), πηγαν στον επομενο κι εκει βρηκαν κενο στην επιλογη της Αχαιας που αυτος ειχε κανει ενω εσυ οχι. Ετσι τον τοποθετησαν εκει.

Παράθεση
Και αν έγινε έτσι όπως τα λες, ποιο το νόημα της σειράς στον πίνακα αναπληρωτών??
Η σειρα στον πινακα εχει νοημα οσον αφορα τις επιλογες του καθενος -και το αν διοριζεται ή οχι φυσικα! Αν εσυ εχεις δηλωσει Αχαια και προηγεισαι, εννοειται θα παρεις αυτη τη θεση απο καποιον που ειναι μετα απο σενα και την εχει δηλωσει επισης.. Αν ομως οχι, οποτε ουτως ή αλλως θα πας σε τυχαια διευθυνση που δεν ειναι της επιλογης σου, γιατι να μην παρει τη θεση αυτη ο επομενος που το θελει κι εσυ να πας σε μια αλλη εξισου τυχαια διευθυνση?

Ολα αυτα παντα με βαση τις θολες υποθεσεις οπως σωστα ειπες!
worrying does not take away tomorrow's troubles, it takes away today's peace

Αποσυνδεδεμένος PHYSCIENCE

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 26, 2008, 12:28:09 pm »
Αυτό που έγινε στους διορισμούς και τώρα τρέχουν στα δικαστήρια ήταν ότι αυθαίρετα άφησαν την πρωτοβάθμια τελευταία.Δηλαδή ακόμα και αν είχες πρωτοβάθμιες τις πρώτες δέκα επιλογές σε τοποθετούσαν στην πρώτη δευτεροβάθμια που είχες δηλώσει ακόμα και αν αυτή ήταν 11η επιλογή.Όταν τελείωσαν τα κενά τις δευτεροβάθμιας ξεκίνησαν την πρωτοβάθμια .Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τοποθετηθούν άτομα που βρίσκονταν 50 θέσεις πιο κάτω από εσένα στην πρώτη σου επιλογή και εσύ στην 11η.Απίστευτοι?

Αποσυνδεδεμένος canella

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 26, 2008, 12:32:12 pm »
Περσι που ειχα τηλ στο υπουργειο γιατι δεν καταλαβαινα τη διαδικασια μου ειχαν πει τα εξης:
Υπάρχουν π.χ. 10 κενα και εσυ εισαι πρωτος στον πινακα. Παιρνουν τους 10 πρωτους και βλέπουν με τη σειρα ποιος εχει δηλωσει ως πρωτη προτιμηση π.χ. την Α θεσσαλονικης αν εσυ δεν την εχεις δηλωσει αλλά την εχει δηλωσει κάποιος από τους 9 εκεινος παιρνει την περιοχη. Αν από τα 10 κενα εσυ δεν εχεις δηλωμενο κανενα αλλά εχεις επιλέξει το 'ναι σε όλα΄τότε σε αφήνουν τελευταιο στην τοποθετηση, δηλαδη 10ο και παιρνεις το κενο που εχει απομείνει από τα 10 προσφερόμενα. Παιδια αυτά καταλαβα δεν ξερω κατα πόσο είναι έτσι αλλά έχει μια λογική.

Αποσυνδεδεμένος antrianna

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 26, 2008, 12:59:24 pm »
canella καλα τα λες, ετσι ακριβως γινεται! σου μιλαει καποια που το επαθε αυτο. δεν ειχα κανενα απο τα κενα που ειχαν και με αφησαν τελευταια και πηγα στο κενο που αφησαν οι αλλες.

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 26, 2008, 01:40:37 pm »
Όλα τα κατάλαβα εκτός από 1.. Είμαστε 10 άτομα για να καλύψουμε 10 κενά. Οι επιλογές μας είναι όλες καλυμμένες και έχουμε δηλώσει και οι 10 το "ναι" σε όλα. Ποιος θα πάει πού? Με ποιο κριτήριο ο πρώτος θα πάει Δωδεκάνησα ή ο 2ος Αρκαδία? Στην περίπτωση αυτή τι γίνεται??

Αποσυνδεδεμένος demy8

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 26, 2008, 01:48:13 pm »
γεια σας θα ήθελα και γω να ρωτησω κάτι ελπίζω να κάνω την ερώτηση στο σωστο θέμα!!!
λοιπον η ερώτηση ειναι η εξης :
αν κάποιον δεν τον καλέσουν αναπληρωτη στην πρώτη φάση και τον καλέσουν ωρομίσθιο ή σε ΠΔΣ μετά μπορουν να τον καλέσουν αναπληρωτή σε άλλη φάση?sorry, αν είναι χαζή.....

ευχαριστω εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 26, 2008, 02:03:18 pm »
γεια σας θα ήθελα και γω να ρωτησω κάτι ελπίζω να κάνω την ερώτηση στο σωστο θέμα!!!
αν κάποιον δεν τον καλέσουν αναπληρωτη στην πρώτη φάση και τον καλέσουν ωρομίσθιο ή σε ΠΔΣ μετά μπορουν να τον καλέσουν αναπληρωτή σε άλλη φάση?sorry, αν είναι χαζή.....

Μπορούν
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Αποσυνδεδεμένος eliven

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 26, 2008, 02:04:51 pm »

βεβαίως κοπελιά. 'ετσι έγινε με μένα πέρσι. Με φωνάξαν ωρομισθιο γιατί πήραν αναπληρώτρια μια ωρομισθια που ειχανε και μετα απο μια βδομαδα με φωνάξαν αναπληρωτη... (Πηγα  ;D)
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος GRIA

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 26, 2008, 03:20:25 pm »
Αν κατάλαβα καλά αυτά που λεέι η chania2005 και η canella ταυτίζονται; Σαυτή την περίπτωση ισχύει ηπρώτη υπόθεση που έθεσα παραπάνω και έχουμε 2 σαρώσεις όπως ειπώθηκε και από σας; Πάντως κι εγω είχα καλέσει στο υπουργείο όταν έκανα την αίτηση για αναπληρωτρια και έχω τον εξης φόβο: Φετός θα παω αναπληρωτρια μετά απο επιτυχία στον ΑΣΕΠ. Του χρόνου όμως αν δεν περάσω ΑΣΕΠ (πράγμα πλέον σίγουρο με βάση τα νεα δεδομένα της μειωσης θέσεων για μας τους φιλολόγους) και με δεδομένο της μειωσης στο μισό των μοριων από ΑΣΕΠ κινδυνευω να πέσω στην ωρομισθία μη πω και χειρότερα. Επέλεξα λοιπόν να βάλω μπροστά 4 Δ περιοχές που έχουν όλα τα σχολεία δυσπροσιτα μπας και πάω δυσπρόσιτο και πάρω διπλά μόρια και γλιτωσω τον ΑΣΕΠ. Όταν τηλεφωνησα ο κος μου είπε οτι το σκεπτικο μου είναι πού λογικό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα τα πιασω κιολας κι ότι είναι θεμα τυχης. Φυσικά μετά τα 4Δ έβαλα περιοχές κοντα στην πόλη μου και δε ρισκαρα παραπάνω. Δεν ξερω αν έκανα καλά. όταν θα βγουν οι αναπληρωτες θα δειξει.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182625
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 631
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)