0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα παιδιά!! Θέλω τα φώτα σας!!Είχα αναλάβει από πέρισυ ένα παιδί δηλ. τότε ήταν γ'γυμνασίου για να του κάνω έκθεση. Στην άρχη είχε κάποια προβληματακια αλλά μετά έστρωσε και όχι μόνο αυτό αλλά αρίστευσε στις εξετάσεις. Φέτος όμως έχει πάρει την κάτω βόλτα. Και τι δεν του έχω κάνει (πώς γράφουμε πρόλογους -επιλόγους, μεταβατικές φράσεις, τρόπους ανεύρεσης επιχειρημάτων, επίλεκτα κείμενα). Οι εκθέσεις του είναι πολύ μικρές, στείρες σε ιδεες, με επαναλήψεις του τύπου (ενας τρόπος αντιμετώπισης , ενας άλλος τρόπος αντιμετώπισης , ενας άλλος τρόπος αντιμετώπισης) ενώ του έχω δώσει 2 σελίδες με μεταβατικές φράσεις. Εντομεταξύ στο σχολείο έχουν μονο μια διδακτική ώρα για να γράφουν έκθεση.Πάνε καλα? Αποτέλεσμα αυτου είναι να γράφει μια σελιδουλα τετραδίου μπρος πίσω. Στις εκθέσεις γιατο σπίτι γράφει λίγο παραπάνω.Δεν ξέρω τι αλλονα κάνω ειλικρινα. Εχει κανείς σας καμια αλλη ιδέα; Ευχαριστώωωω
Καλημερα! Καθως δε διδασκω την εκθεση της α λυκείου θα ήθελα κάποιες πληροφορίες της τελευταίας στιγμής μιας και η μαθήτρια που της κάνω αρχαία μου ζήτησε να της κάνω ενα δίωρο πριν γράψει. Σε τί προτείνετε να δώσω έμφαση; Ποια θέματα θεωρείτε πως είναι πιο "επικίνδυνα"; Ενώ είμαι κατά των "σος" δυστυχώς φοβάμαι πως περιμένει τουλάχιστον -3 υποδείξεις θεμάτων! Κάθε βοήθεια δεκτή!
Φυσικά και γίνεται. Ελλειπτική είναι μια πρόταση όταν λείπει το Υποκείμενο ή το κατηγόρημα και επαυξημένη είναι όταν έχει προσδιορισμούς.Στην πρόταση που έγραψες λείπει το υποκείμενο (άρα ελλειπτική), αλλά υπάρχει και ο προσδιορισμός "για εκδρομή", άρα είναι ΚΑΙ επαυξημένη.