*

Αποστολέας Θέμα: Τοποθετήσεις για συμπλήρωση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 89650 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Τοποθετήσεις για συμπλήρωση ωραρίου
« Απάντηση #238 στις: Μαΐου 27, 2025, 01:31:46 pm »
Θα ξεκινήσω την απάντηση μου με μία παρομοίωση. Πριν καιρό πήγα σε μια ψησταριά-σουβλαζτίδικο. Ζήτησα να μου φέρουν μία μερίδα γύρο κοτόπουλο. Όταν ήρθε η παραγγελία είδα στην πιατέλα γύρο κοτόπουλο και δίπλα λίγο εξοχικό. Ρώτησα τι είναι αυτό και η απάντηση ήταν " Δεν έφτανε ο γὐρος κοτόπουλο για μια μερίδα και έβαλα συμπλήρωμα εξοχικό". Το έβαλαν μόνοι τους χωρίς να με ρωτήσουν. Μπορεί το παράδειγμα να φαίνεται άσχετο και να πει κάποιος  "τι μας λες τώρα συνέδελφε". Οι παλαιότεροι όμως των συναδέλφων ξέρουν ότι η αντιμετώπιση που έχουμε από τις Διευθύνσεις δεν διαφέρει από αυτή της ψησταριάς. Εξήγηση τώρα τι σημαίνει αυτό που γράφει η παρατηρηση
Χρωστάς 12 ώρες. Μπορείς να δηλώσεις ένα κενό ακόμα και αν δεν είναι 12 ώρες. Δηλαδή δηλώνεις π.χ 10 σχολεία (για να μην σε βάλουν όπου θέλουν). Μερικά από αυτά μπορεί να έχουν κενό λιγότερο από 12 ώρες . Εστω ότι παίρνεις ένα σχολείο που έχει 8 ώρες κενό. Οπότε σου μένουν άλλες 4. Το ΠΥΣΠΕ θα σου δώσει συμπλήρωμα 4 ώρες όπου το βολεύει , ακόμα και αν δεν το έχεις δηλώσει ( εύρυθμη λειτουργία). Αυτό θα γίνει χωρίς να σε ρωτήσει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:56:11 »

Αποσυνδεδεμένος lyxnari

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Μαΐου 27, 2025, 06:33:06 pm »
Δηλαδή εκτός από την οργανική δίνεται η δυνατότητα δήλωσης και άλλων σχολικών μονάδων; ΠΟλύ φοβάμαι ότι στη δικήμου διευθυνση δεν γίνεται αυτό. Επίσης είμαι περίεργη τι θα γίνει στην περίπτωσή μου που η οργανική που μόλις πήρα (διορίστηκα Αύγουστο 2024)δεν έχει ώρες στηνειδικότητά μου φέτος. Πρωτόγνωρο και αυτό για μένα. Υποψιάζομαι ότι διαλέγουν πακετάκια οι παλιοί και σε εμάς ότι μείνει

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #240 στις: Μαΐου 27, 2025, 06:54:53 pm »
Δηλαδή εκτός από την οργανική δίνεται η δυνατότητα δήλωσης και άλλων σχολικών μονάδων; ΠΟλύ φοβάμαι ότι στη δικήμου διευθυνση δεν γίνεται αυτό. Επίσης είμαι περίεργη τι θα γίνει στην περίπτωσή μου που η οργανική που μόλις πήρα (διορίστηκα Αύγουστο 2024)δεν έχει ώρες στηνειδικότητά μου φέτος. Πρωτόγνωρο και αυτό για μένα. Υποψιάζομαι ότι διαλέγουν πακετάκια οι παλιοί και σε εμάς ότι μείνει

Προφανώς είσαι ΠΕ70 ή ΠΕ60 στην πρωτοβάθμια. Είναι απαραίτητο να το λέτε καθώς και ειδικότητα, αν θέλετε να σας απαντήσουν σωστά.
Αφού δεν έχεις καμιά ώρα στην οργανική σου, θα χαρακτηριστείς λειτουργικά υπεράριθμη και θα προηγείσαι να πας εξ ολοκλήρου σε άλλο σχολείο.

Αποσυνδεδεμένος lyxnari

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Μαΐου 27, 2025, 07:01:49 pm »
Ειμαι ειδικότητα β' ξένης γλώσσας οπότε δε γίνεται να τοποθετηθώ κάπου εξ ολοκλήρου,Πάντα ήμουν και θα είμαι σε πολλά σχολεία και είμαι εντάξει με αυτό. Ο προβληματισμός αφορά στο πώς διαμορφώνονται τα πακέτα. Λέω ότι κάποιοι από τους παλιούς διαλέγουν τι θα περιλαμβάνει το πακέτο τους, το οποίο και παίρνουν κιόλας αφού προηγούνται σε μόρια
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2025, 07:04:50 pm από lyxnari »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:56:11 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Μαΐου 27, 2025, 07:03:53 pm »
Ειμαι ειδικότητα

Τότε πώς γίνεται να μην έχεις καμιά ώρα στο σχολείο που πήρες οργανική θέση; Ο διευθυντής είναι ίδια ειδικότητα;

Αποσυνδεδεμένος lyxnari

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Μαΐου 27, 2025, 07:05:28 pm »
Είμαι ειδικότητα β ξένης γλώσσας και τα παιδιά δήλωσαν άλλη γλώσσα φέτος. Η συνάδελφος είδε ότι ώρες δεν υπάρχουν, την έκανε με βελτίωση προς την καινούρια οργανική και εγώ σε σχολείο με μηδέν ώρες
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2025, 07:07:33 pm από lyxnari »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Μαΐου 27, 2025, 07:17:53 pm »
Είμαι ειδικότητα β ξένης γλώσσας και τα παιδιά δήλωσαν άλλη γλώσσα φέτος. Η συνάδελφος είδε ότι ώρες δεν υπάρχουν, την έκανε με βελτίωση προς την καινούρια οργανική και εγώ σε σχολείο με μηδέν ώρες

Κανένα πρόβλημα. Οι λειτουργικά υπεράριθμοι επιλέγουν πρώτοι σχολεία το καλοκαίρι. Όσοι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ διαλέγουν σχολεία μετά. Έπονται όσοι ήρθαν με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΠΕ ή ζήτησαν απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ. Για αυτό να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό, αντί να αγχώνεσαι.

Αποσυνδεδεμένος lyxnari

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Μαΐου 27, 2025, 07:22:01 pm »
Τί εννοείς ότι θα βγουν 3 πακέτα, γιατι 3 πακέτα θα βγουν στη διεύθυνση μου αφού είμαστε 3, και ενώ είμαι η τελευταία σε μόρια θα διαλέξω πρώτη; Δεν το πιστεύω. Αν κρίνω από αυτά που ακούω ότι γίνονται συνήθως εδώ, θα έχει προηγηθεί συνεννόηση για το τι θα περιλαμβάνει το κάθε πακέτο των 2 πρώτων και θα φτιάξουν και ένα 3ο για μένα χωρίς να ερωτηθώ για τη σύνθεσή του. Επίσης, πιθανό να μου βάλουν και στο σχολείο τοποθέτησης εργαστήρια ή ολοήμερο. Ξαναλέω κανένα πρόβλημα με εργαστήρια, ολοήμερο ή πολλά σχολεία. Με ενοχλεί λίγο το μιλητό που παίζει από πίσω
Μακάρι να γίνουν όπως τα λες και ευχαριστώ για την απάντηση Lasid
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2025, 07:27:05 pm από lyxnari »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Μαΐου 27, 2025, 07:36:21 pm »
Τί εννοείς ότι θα βγουν 3 πακέτα, γιατι 3 πακέτα θα βγουν στη διεύθυνση μου αφού είμαστε 3, και ενώ είμαι η τελευταία σε μόρια θα διαλέξω πρώτη; Δεν το πιστεύω. Αν κρίνω από αυτά που ακούω ότι γίνονται συνήθως εδώ, θα έχει προηγηθεί συνεννόηση για το τι θα περιλαμβάνει το κάθε πακέτο των 2 πρώτων και θα φτιάξουν και ένα 3ο για μένα χωρίς να ερωτηθώ για τη σύνθεσή του. Επίσης, πιθανό να μου βάλουν και στο σχολείο τοποθέτησης εργαστήρια ή ολοήμερο. Ξαναλέω κανένα πρόβλημα με εργαστήρια, ολοήμερο ή πολλά σχολεία. Με ενοχλεί λίγο το μιλητό που παίζει από πίσω
Μακάρι να γίνουν όπως τα λες και ευχαριστώ για την απάντηση Lasid

Είστε 3 που έχετε οργανική και δεν έχετε ώρες; Εγώ αναφέρθηκα σε 3 κατηγορίες εκπαιδευτικών και τη σειρά με την οποία τοποθετούνται!

Αποσυνδεδεμένος lyxnari

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Μαΐου 27, 2025, 07:37:28 pm »
Είμαστε 3 και ώρες υπάρχουν αρκετές. Το σχολείο που θα πάρω οργανική δεν έχει ώρες. Οπότε η διεύθυνση θα φτιάξει 2 πακετάκια για τους συναδέλφους με την οργανικη τους μέσα. Και ότι περισσέψει θα το πάρω εγώ - με ή χωρίς το σχολείο της οργανικής μου μέσα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Μαΐου 27, 2025, 07:46:17 pm »
Είμαστε 3 και ώρες υπάρχουν αρκετές. Το σχολείο που θα πάρω οργανική δεν έχει ώρες. Οπότε η διεύθυνση θα φτιάξει 2 πακετάκια για τους συναδέλφους με την οργανικη τους μέσα. Και ότι περισσέψει θα το πάρω εγώ - με ή χωρίς το σχολείο της οργανικής μου μέσα.

Αφού υπάρχουν αρκετές ώρες να ζητήσεις να πας σε κάποιο σχολείο που να καλύπτει το ωράριό σου, για να μην μετακινείσαι.
Στη δευτεροβάθμια δίνουν όλα τα λειτουργικά κενά και τα δηλώνουν οι υπεράριθμοι για εξ ολοκλήρου τοποθέτηση.
Δεν το κάνετε αυτό στην πρωτοβάθμια; Δεν ξέρω πώς ακριβώς λειτουργούν εκεί τα πράγματα όταν γίνονται τοποθετήσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2025, 09:45:53 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Μαΐου 27, 2025, 09:29:15 pm »
Συναδέλφισα.
Ο Lasid σου είπε κάτι για λειτουργική υπεραριθμία. Θα κάνεις το εξής
1) Θα ρωτήσεις στο ΠΥΣΠΕ σου αν στην περίπτωση που δεν έχεις καθόλου ώρες στην οργανικη σου, σε θεωρούν λειτουργικά υπεράριθμη. (Όπως πρέπει να είσαι).
2) Σε περίπτωση που σου πουν ναι. Τότε διαλέγεις πρώτη
3) Σε περίπτωση που σου πουν όχι, τότε θα ζητήσεις να σου εξηγήσουν το γιατί. Σε μία τέτοια περίπτωση θα ξαναγράψεις στο φορουμ τι σου είπαν και θα δούμε..
Διαφορετικά δεν πρόκειται να βγει άκρη!!

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Μαΐου 27, 2025, 11:19:39 pm »
Οι ομάδες των εκπαιδευτικών της β ξένης γλώσσας είναι πάνω κάτω οι ίδιες κάθε χρόνο, με μικρές αλλαγές. Το σχολείο οργανικής σου (που δεν έχει φέτος ώρες) με ποια άλλα ήταν πακέτο περσυ; Μπορεί τα υπόλοιπα σχολεία της ομάδας να έχουν αρκετές ώρες. Εξ άλλου πάνω από 4-6 ώρες δεν βγάζουμε οι γαλλικών- γερμανικών ανά σχολείο. Σε εμάς οι ομαδοποιήσεις είναι πάντα σε επίπεδο δήμου. Αν η δική μου ομάδα βγάλει πολλές ώρες(πχ 20) και της συναδέλφου που έχει οργανική στον ίδιο δήμο βγάλει λίγες (πχ 12), μου παίρνουν ένα σχολείο έτσι ώστε να έχουμε ίδιο αριθμό ωρών γλώσσας και να φορτωθούμε εξίσου εργαστηρια

Αποσυνδεδεμένος lyxnari

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Μαΐου 27, 2025, 11:39:04 pm »
Το γνωρίζω. Πράγματι 4-6 ώρες μάξιμουμ βγαίνουν σε εμας αν και στο παρελθόν έχω υπάρξει και τυχερή με 12 ώρες σε πολύ μεγάλο σχολείο. Μένει να το δούμε ότι θα τα χωρίσουν με δίκαιο τρόπο. Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32919
  • Τελευταία: Silia499
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185316
  • Σύνολο θεμάτων: 19493
  • Σε σύνδεση σήμερα: 790
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)