*

Αποστολέας Θέμα: Τοποθετήσεις για συμπλήρωση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 84706 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Gi@

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
Απ: Τοποθετήσεις για συμπλήρωση ωραρίου
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 16, 2007, 11:53:27 am »
Εγώ δούλευα και σε ιδιωτικό σχολείο και σε παιδικό σταθμό. Αρχικά να πω ότι κάθε εργοδότης κοιτάει το συμφέρον του. Πολλές "μαιμουνιες" κάνουν εκμεταλλευόμενοι την ανεργία. Επειδή έχω φίλο λογιστή μπορώ να σου πω ότι τα νόμιμα διαφέρουν από αυτά που παρουσιάζουν οι εργοδότες. Στο ιδιωτικό σχολείο οι μισθοί είναι ίδιοι για νηπιαγωγούς και δασκάλους και ισχύει ότι και στο δημόσιο. και μάλιστα είναι και υποχρεωμένοι να πληρώνουν τις υπερωρίες. Στους παιδικούς σταθμούς ο βασικός μισθός για φέτος είναι περίπου 710 (στο χέρι) και φυσικά αν υπάρχει προυπηρεσία ανεβαίνει ανάλογα με τα χρόνια. Σε καμία καμία περίπτωση ο μισθός δεν είναι μόνο 600. Άλλωστε μην ξεχνας ότι αυτός είναι ο βασικός μισθός ενός ανειδίκευτου εργάτη. Ο νηπιαγωγός έχει πτυχίο Πανεπιστημίου και μάλιστα τα 90 ευρώ (μικτά) είναι μόνο για το πτυχίο.
Όσο για το τι να κάνεις είναι επιλογή σου. Εγώ δεν άφησα κανέναν να με εκμεταλλευτεί. Δούλεψα με συμβάσεις και έπαιρνα όσο δικαιούμουν. Υπάρχουν και οι επόπτες εργασίας ... σε περίπτωση που τους χρειαστείς! Εγώ πάντως δεν πουλάω σε κανέναν εργοδότη το πτυχίο μου. Πόσο μάλλον εάν είναι και άριστα!!
Αυτό που θα σου συμβούλευα εγώ είναι απλά να ανοίξεις καλά τα μάτια σου τόσο στο τι θα υπογράψεις όσο και στο τι θα κάνεις! Μία διαφορετική λέξη στη σύμβαση που θα υπογράψεις μπορεί να αλλάζει το μισθό σου. Και επειδή όλοι ψάχνουν πως θα κερδίσουν λεφτά... ψάξε κι εσύ το ίδιο!!!
Θα πω κάλό ξεμπέρδεμα (γιατί στον ιδιωτικό τομέα όλα είναι μπερδεμένα) και εύχομαι να πάρεις μια απόφαση που θα είναι καθαρά δική σου!! Πάρε γνώμες και απόψεις αλλά μην αφήσεις κανέναν να σε επηρεάσει. Η απόφαση να είναι δική σου γιατί αργότερα μπορεί να λες γιατί τους άκουσα.
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:53:34 »

Αποσυνδεδεμένος xrysaki_k

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 02, 2007, 03:55:01 pm »
geia sas.tha dioristw se idiwtiko ekpaideytirio se thesi daskalas!!gnwrizei kaneis ean ta moria ayta isxuoun kai gia to dimwsio?A!! kai kati akoma!! gia poso kairo mporoun na mou kanoun sumbasi?mexri kai ton iounio i gia 2xronia? ??? exw akousei diafora!! sas eyxaristw!! KAI KALA APOTELESMATA :D

Αποσυνδεδεμένος Gemini81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ60*Ένα 5χρονο είναι πολύ ανώτερό μας στην ψυχή
    • Προφίλ
    • Μουσικοκινητική Page
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 02, 2007, 11:02:12 pm »
Χρυσακι καλα αποτελεσματα.
Διαβασε λιγο τη thread 'νηπιαγωγος σε θεση δασκαλας' λιγο πιο κατω στο forum, εχει πληροφοριες που ισως σου φανουν χρησιμες.
Τα μορια απ οσο ξερω υπολογιζονται μονο οταν δουλευεις σα νηπιαγωγος. Αν δινεις ασεπ ΠΕ60 παιρνεις προσαυξηση αναλογα με ποση προϋπηρεσια εχεις σε θεση νηπιαγωγου. Αν δινεις ασεπ και ως ΠΕ70 (ας πουμε σε περιπτωση που εκανες κατατακτηριες και πηρες και πτυχιο δασκαλας), θα σου υπολογισουν τα μορια που υπηρετησες ως δασκαλα.
Δεν υπολογιζονται μορια για οποιαδηποτε διδακτικη υπηρεσια εκτος της ειδικοτητας για την οποια διαγωνιζεσαι.
Τωρα για τις συμβασεις δεν ξερω αλλα δεν εξαρταται απ το ιδωτικο; ο κυκλος μαθηματων τελειωνει σε ενα σχολικο ετος οποτε γιατι να κανει συμβαση για 2;
And they say that a hero can save us.
Im not gonna stand here and wait.
I'll hold onto the wings of the eagles.
Watch as we all fly away.

Now that the world isn't ending, its love that I'm sending to you.
It isn't the love of a hero, and that's why I fear it won't do.

Αποσυνδεδεμένος Effie

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση και τα παιδιά (ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 03, 2007, 02:04:35 am »
Xrysaki  αν μπορείς γράφε σε παρακαλώ με ελληνικούς χαρακτήρες.
Ευχαριστώ!
 :)
Don't worry! Be happy!!!!!!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:53:34 »

MaYaMaYa

• Επισκέπτης
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 03, 2007, 09:36:09 am »
 Μήπως να μεταφέραμε τη συζήτηση εδώ -> http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=1503.0 μου φαίνεται πως από Σεπτέμβριο θα έχουμε πολλές απορίες από συναδέλφους καθώς οι δάσκαλοι όντας σε πλεονεκτικότερη θέση θα φύγουν από τα ιδιωτικά σιγά σιγά για να πάνε έστω και αναπληρωτές.

Αποσυνδεδεμένος Effie

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση και τα παιδιά (ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 04, 2007, 12:53:44 am »
Είχες δίκιο MaYaMaYa!
Τις συγχώνευσα τις συζητήσεις!
Μπορείτε να συνεχίσετε...

Ευχαριστώωωωωω για τη βοήθεια!!!!!!!!!!!!
 ;)
Don't worry! Be happy!!!!!!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος xrysaki_k

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 04, 2007, 01:45:13 pm »
σας ευχαριστω πολυ!!!καλα αποτελεσματα!!!εαν βγουν ποτε!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος enigma

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2007, 06:20:30 pm »
Ψάχνω εγκυκλίους για τους εκπαιδευτικούς που δε συμπληρώνουν ωράριο. Πώς αποφασίζεται αν θα διατεθούν και σε δεύτερο σχολείο, ή αν θα τους γίνει ανάθεση άλλου αντικειμένου, ή αν θα κάνουν γραμματειακή υποστήριξη ή προγράμματα ή κάποια από αυτά σε συνδιασμό. Ξέρω τι γίνεται στην πράξη στα σχολεία, όμως το να έχω την εγκύκλιο (που δε βρίσκω πουθενά) είναι σημαντικό.

Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν κάποιοι νεοδιόριστοι να κάνουν 12 ώρες και τέρμα, όπως μια φίλη πέρυσι (δηλωμένες ώς τι οι λοιπές ώρες; γραμματειακή;;;), και άλλος να πηγαίνει σε 3 σχολεία για το δικό του μάθημα και μάλιστα με ανάθεση ΚΑΙ άλλου αντικειμένου στο γυμνάσιο τοποθέτησης για να βγουν 21 οι ώρες!!!!!!!!!!! Και οι 2 στην ίδια πόλη.

Όποιος βρει την εγκύκλιο ή άλλη απόφαση σχετική, ας μου πει που υπάρχει. ??? ??? ???

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2007, 09:13:18 pm »

Με την με αριθμ. Πρωτ. 69598/Γ2/10-07-2006 Υ.Α. (ΦΕΚ 1050

Αποσυνδεδεμένος nikzi

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 22, 2008, 05:03:40 pm »
Γεια σας! Επειδη γνωρίζω ότι είστε πολυ από εσας ενημερωμένοι, θα ήθελα -αν κάποιοι γνωρίζουν- να με διαφωτίσετε σε κάποιες απορίες που έχω σχετικά με τη συμπλήρωση ωραρίου. είναι η 3η χρονια που θα εργαστώ φέτος ως μόνιμη εκπαιδευτικός. αφού πήρα μετάθεση περυσι από τη Χίο στην πόλη μου, τοποθετήθηκα σε λειτουργικό κενό σε Λυκειο. Φετος δεν καταφεα να πάρω οργανική θέση και έτσι ξανατοποθετήθηκα στο ἰδιο Λυκειο σε λειτουργικο πάλι κενό. Όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι είναι με οργανική. Στο Λυκειο περισσεύουν άλλες 13 ώρες για φιλολογικά μαθηματα. Περισσεύει δηλ. μισό λειτουργικό κενό. το θέμα είναι ότι κάθε χρόνο συνάδελφος που έχει οργανικη θεση σε άλλο Λυκείο, έρχεται αρχες Σεπτεμβρίου με εσωτερική απόσπαση στο Λυκειο. Ηθελα επομένως να ρωτήσω ποιος προηγείται στη συμπλήρωση ωραρίου και στην ανἀθεση μαθημάτων;Υπόψη ότι  έχει μεγαλύτερ προυπηρεσία. στο σχολείο απο τους περισσότερους πληροφορήθηκα ότι ισχύει η αρχή της παλαιότητας στο σχολειο και ότι προηγούμαι, παρόλο που εχω λιγότερα μόρια, διότι η συναδελφος εχει ήδη αλλού θέση και έρχεται τελευταία με απόσπαση. θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας, αν γνωρίζετε!!και αν καπου θα μπορουσα να βρω τη σχετική νομοθεσία για συμπλήρωση ωραρίου και αναθεση μαθημάτων. ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αποσυνδεδεμένος KOSTAS_1

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 27, 2008, 11:39:39 am »
Η παλαιότητα στην τοποθέτηση ισχύει για οργανικές θέσεις. Αυτά ρυθμίζονται με τα ΠΔ 50/1986 και 100/1997. Στην περίπτωσή σου δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση και είναι λογικό, αφού μιλάμε για λειτουργικό κενο. Το ΠΥΣΔΕ στέλνει εκπαιδευτικούς σε λειτουργικά κενά. Εδώ στέλνει κάποιον (το συνάδελφο με απόσπαση) χωρίς να υπάρχει κενό, αφού έχει κάνει γι' αυτό το κενό μια προσωρινή τοποθέτηση, τη δική σου, πράγμα που για το νομοθέτη δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο. Είναι πρόβλημα που δημιουργεί μια άστοχη κίνηση του ΠΥΣΔΕ και λύνεται όπως αποφασίσει το ίδιο το Συμβούλιο. Κατά τη γνώμη μου, όποια τοποθέτηση προηγήθηκε, πρέπει να ισχύσει

Αποσυνδεδεμένος GEMINI 3

• Πλήρες μέλος
  • WE ARE THE CHAMPIONS!
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 27, 2008, 11:58:32 am »
Αύτή που θα έρθει θα πάρει 13 ώρες (ή όσες της λείπουν) για τη συμπλήρωση του ωραρίου της. Εσύ συμπληρώνεις κανονικά το ωράριό σου. Αυτές οι ώρες  που θα κάνει η άλη συνάδελφος προφανώς θα είναι σε συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας, άρα εκ των πραγμάτων θα μπορεί να πάρει συγκεκριμένα μόνο μαθήματα π.χ. μονόωρα ή δίωρα.Δεν μπορείτε να της δώσετε π.χ. Αρχαία Α Λυκείου που είναι κάθε μέρα ή Κατευθύνσεις! Άρα εκ των πραγμάτων θα πρέπει ο Σύλλογος να συνεννοηθεί διότι σε τέτοιες περιπτώσεις ο συνάδελφος που είναι σε δυο σχολεία δεν μπορεί να γίνει το εξιλαστήριο θύμα των υπολοίπων.Όπως και συ που έχεις τοποθετηθεί τελευταία δεν σημαίνει ότι θα φορτωθείς ό,τι μάθημα ή τμήμα δεν θέλουν οι άλλοι. Ένας άριστος τρόπος που συμβιβάζει τις τάσεις αυτές είναι να ξεκινά το μοίρασμα από τον παλαιότερο (για να αποφύγετε τις υστερίες) καλύπτοντας το μισό του ωράριο και όταν τελειώσουν όλοι με τη σειρά να παίρνει και το υπόλοιπο ωράριό του. Έτσι και συ έχεις πιθανότητες τα μισά απ' αυτά που θα διαλέξεις να τα θέλεις!
Για την ανάθεση μαθημάτων υπεύθυνος είναι ο Σύλλογος και αν υπάρχει πρόβλημα ο Διευθυντής και αν δεν το λύσει κι αυτός ο Σύμβουλος του συγκεκριμένου μαθήματος. Δεν υφίσταται θεσμικά το να παίρνει ο παλιότερος ό,τι θέλει, είναι εθιμικό "δίκαιο" που ισχύει κατ' αναλογίαν προς το στρατό. 

Αποσυνδεδεμένος nikzi

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 28, 2008, 03:45:21 pm »
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας!!μόλις το διάβασα!!απλά ήθελα να σας πω και το εξής:ότι και πέρυσι που υπήρχαν πάλι λίγες ώρες, οι παλαιότεροι σε προυπηρεσία συνάδελφοι συμπλήρωσαν το ωράριο τους κατά μια ώρα λιγότερο, έτσι αντί για 16/την εβδομάδα, πήραν 15 και έτσι δημιουργηθηκε ένα κενό 20 ωρών. Η ίδια η συνάδελφος που έρχεται με εσωτερική απόσπαση πέρυσι χωρις να τηρηθεί καποια διαδικασία και με την κάλυψη των 'γνωστών΄ της διάλεξε ό, τι ήθελε, με αποτελεσμα να φορτωθούμε εγώ και ένας ακόμη νεοδιοριστος συνάδελφος όλα τα γενικής παιδειας. Εκ των υστέρων και αφού το έψαξε μετά από καιρό ο΄συνάδελφος μου, μου είπε ότι είχαμε το δικάίωμα της επιλογής, παρότι νεότεροι σε προυπηρεσία, διότι καλύπταμε και οι δύο λειτουργικά κενά και ήμασταν τοποθετημένοι στο σχολείο από τον Ιουνιο. απέναντίας, η συναδελφος έρχεται για να καλυψει ό, τι περισσεύει και απλά δημιουργούνται πρόσθετες ωρες γι' αυτήν, με το να παιρνουν οι παλιοι λιγότερες ώρες από το κανονικό. Δν με πειράζει που εμπαινα στα γενικής, απλά θεωρώ ότι το να είσαι νεοδιοριστος από τους παλιους ερμηνευεται σαν το 'παιδί για όλες τις δουλείες'. Γι' αυτό και ήθελα να ξέρω τα δικαιωματα μου για να μπορώ και να τα διεκδικήσω. Πάντως φιλική διάθεση στην ανἀθεση μαθηματων και συμπληρωση ωραρίου δεν νομίζω ότι έιναι εύκολο να επιτευχθεί, διότι ολοι εχουν απειρα ιδιαιτερα μέσα απο το σχολείο και δεν είναι καθολου υποχωρητικοι. επικρατεί ενα ατομικο κλιμα και μια τάση μεγαλομανίας. Τέλος, ήθελα να σημειώσω ότι και η συνάδελφος έρχεται με μέσο, γι' αυτό και θα ήθελα να είμαι πλήρως ενημερωμένη. Σας ευχαριστω παρα πολύ!!!

Αποσυνδεδεμένος GEMINI 3

• Πλήρες μέλος
  • WE ARE THE CHAMPIONS!
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 29, 2008, 12:04:56 am »
Με πολύ απλά λόγια: έμπλεξες!!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη