*

Ψηφοφορία

Πόσα μεταπτυχιακά έχετε;

Δεν έχω, αλλά θέλω να κάνω
37 (27.4%)
Δεν έχω και δεν με ενδιαφέρει
10 (7.4%)
Έχω ένα μεταπτυχιακό
44 (32.6%)
Έχω ένα και αυτή τη περίοδο κάνω το δεύτερο
17 (12.6%)
Έχω δυο μεταπτυχιακά
15 (11.1%)
Έχω πάνω από δύο
2 (1.5%)
Έχω μεταπτυχιακό και διδακτορικό
10 (7.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 134

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακά (varia)  (Αναγνώστηκε 132513 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά (varia)
« Απάντηση #224 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 12:41:56 pm »
οχι ρε παιδια αν ήταν θα ελεγε Κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης για κατοχή μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, θα χρησιμοποιούσε πληθυντικο δηλαδη.Μηπως ξερει καποιος αλλος να μας διαφωτίσει;;;
emmaki δεν ειναι ετσι!οταν εχεις ενα μεταπτυχιακο και ενα διδακτορικο εννοειται πως μετραει το διδακτορικο γιατι ειναι πιο πανω, αλλα αν έχεις 2 μεταπτυχιακα (που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει ιεράρχιση) είναι δυνατόν να μοριοδοτείται μόνο το ένα και το άλλο να πάει στράφει;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:54:28 »

Αποσυνδεδεμένος leontokardos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 12:59:10 pm »
Στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ μέχρι τώρα, ο έχων 2 μεταπτυχιακά (συναφή με το αντικείμενο της θέσης), μοριοδοτείται με 150+150 =300 μόρια. Στους διαγωνισμούς των εκαπιδευτικών ο έχων 2 μεταπτυχιακά θα μπορέσει να κάνει χρήση αυτών μόνο σε περίπτωση που πιάσει τη βάση, ως μόρια προσαύξησης. Τώρα τι σημαίνει κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης και σε ποια απο τις δυο ανωτέρω περιπτώσεις θα εφαρμοστεί δεν γνωρίζω. 

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 01:17:38 pm »
παιδια ξαναλεω πως δε μιλαει για μεταπτυχιακούς τιτλους σπουδών αλλα για μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.
Πιστευω πως ο όρος αθροιστική μοριοδότηση δεν αναφερεται αναφερεται σε 2 μεταπτυχιακα αλλα σε ενα μεταπτυχιακο και κατι αλλο,τι όμως;;

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 02:05:55 pm »
Στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ μέχρι τώρα, ο έχων 2 μεταπτυχιακά (συναφή με το αντικείμενο της θέσης), μοριοδοτείται με 150+150 =300 μόρια. Στους διαγωνισμούς των εκαπιδευτικών ο έχων 2 μεταπτυχιακά θα μπορέσει να κάνει χρήση αυτών μόνο σε περίπτωση που πιάσει τη βάση, ως μόρια προσαύξησης. Τώρα τι σημαίνει κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης και σε ποια απο τις δυο ανωτέρω περιπτώσεις θα εφαρμοστεί δεν γνωρίζω.  

Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Γιατί εμένα που έχω 2 μεταπτυχιακά μου είπαν να διαλέξω ποιό θέλω να μοριοδοτηθεί, και διάλεξα αυτό που έχω στη διδακτική για να έχω παραπάνω μόρια.
Το δεύτερο είναι σαν να μη το έχω. (το ήξερα από την αρχή, αλλά μου άρεσε ως θέμα και με οδήγησε και στο διδακτορικό. Είμαι τρελή το ξερω ;D ;D )
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:54:28 »

Αποσυνδεδεμένος xasa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 02:42:31 pm »
Είναι αδικία το να μη μοριοδοτούνται και τα δυο μεταπτυχιακά

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 02:55:16 pm »

Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Γιατί εμένα που έχω 2 μεταπτυχιακά μου είπαν να διαλέξω ποιό θέλω να μοριοδοτηθεί, και διάλεξα αυτό που έχω στη διδακτική για να έχω παραπάνω μόρια.
Το δεύτερο είναι σαν να μη το έχω. (το ήξερα από την αρχή, αλλά μου άρεσε ως θέμα και με οδήγησε και στο διδακτορικό. Είμαι τρελή το ξερω ;D ;D )
ρε emmaki εισαι σιγουρη;;;μα ειναι δυνατον;και συ δεν ειπες/εκανες τιποτα;δεν κινηθηκες προς καποια κατευθυνση ωστε να σου αναγνωριστουν κ τα 2;;ειναι μεγαλη αδικια τοσος κοπος να παει χαμενος!!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 03:44:36 pm »
Μα δεν περίμενα να μου αναγνωριστούνε από την αρχή και τα 2!!! Το 2ο το έκανα για την "τρέλα" μου, απλά και μόνο!
Αντικείμενο άσχετο με το πτυχίο μου, άσχετο με το πρώτο μεταπτυχιακό, αλλά στο χώρο της εκπαιδευσης και πολύ ασυνίθιστο για τότε (τώρα είναι λίιιιγο πιο συνηθισμένο).
Και φυσικά δεν μιλάμε μισθοδοτικά..... Εκεί και το ένα που μας πληρώνουν (λέμε τώρα) πολύ είναι!!!!

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 11:45:40 pm »
βρε emmaki μηπως υπήρχε η δυνατοτητα αλλα δε το εψαξες;ή μηπως είναι άλλη περίπτωση το ένα απο τα 2 σου μεταπτυχιακα (εννοώ περιέργη περίπτωση τιτλου ή περιεργη περίπτωση ιδρύματος)και για αυτο δε σου αναγνωριστηκαν;
σημερα συζητούσα παλι με άτομο που μου έλεγε πως του αναγνωριστηκαν και τα 2 στο ασεπ!
πως γινεται σε κάποιους να ισχυει το ενα και σε κάποιους άλλους το άλλο;

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 12:36:33 am »
Είχα πάρει τηλέφωνο στο ΑΣΕΠ το 2004 (τότε δεν ήταν οι εξετάσεις;;;;Τα έχω ξεχάσει κιόλας) και ρώτησα. Το ένα μεταπτυχιακό μου είναι στην ειδική αγωγή και το άλλο είναι στη διοίκηση εκπαίδευσης. Μου είπαν ότι πρέπει να διαλέξω πιο από τα 2 θα θελήσω να χρησιμοποιηθεί. Διάλεξα το πρώτο γιατί ήταν διδακτική, οπότε έπιαρνα περισσότερα μόρια.
Απλά. Τώρα αν έκανα λάθος στο ΑΣΕΠ ή αν άλλαξαν τα πράγματα...αυτό δεν το ξέρω. Πάντως προσωπικά και χωρίς τα μόρια το μεταπτυχιακού δεν θα είχα πρόβλημα. Απλά έτσι ανέβηκα κάποιες θέσεις

Αποσυνδεδεμένος paogate13

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 07:39:02 am »
Είχα πάρει τηλέφωνο στο ΑΣΕΠ το 2004 (τότε δεν ήταν οι εξετάσεις;;;;Τα έχω ξεχάσει κιόλας) και ρώτησα. Το ένα μεταπτυχιακό μου είναι στην ειδική αγωγή και το άλλο είναι στη διοίκηση εκπαίδευσης. Μου είπαν ότι πρέπει να διαλέξω πιο από τα 2 θα θελήσω να χρησιμοποιηθεί. Διάλεξα το πρώτο γιατί ήταν διδακτική, οπότε έπιαρνα περισσότερα μόρια.
Απλά. Τώρα αν έκανα λάθος στο ΑΣΕΠ ή αν άλλαξαν τα πράγματα...αυτό δεν το ξέρω. Πάντως προσωπικά και χωρίς τα μόρια το μεταπτυχιακού δεν θα είχα πρόβλημα. Απλά έτσι ανέβηκα κάποιες θέσεις
Αγαπητη  συναδελφε, το  ξερω  οτι  ειμαι  εκτος  θεματος, αλλα  την  αποτολμω  την  ερωτηση: Μηπως  σου  πληρωσαν  τιποτε  απο  την  αποζημιωση  τηςεκπ.αδειας? Προσωπικα, μου  ειπαν  αρχες  Δεκεμβριου  οτι  ΜΠΟΡΕΙ  να  βγει  κατι  για  τη  δικη  μου...Ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 06:03:02 pm »
σημερα στο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=100964:

Τι αλλάζει με τα μόρια στις προσλήψεις
Καταργείται η προσαύξηση του 50% στη μοριοδότηση εργασιακής εμπειρίας, όπως επίσης και της μοριοδότησης (με 70 μόρια) των υποψηφίων που έχουν πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτιση του ΟΑΕΔ. Επίσης καταργείται το κριτήριο συνάφειας στη μοριοδότηση υποψηφίων σε διαγωνισμό με διδακτορικό ή μεταπτυχιακό τίτλο και ισχύουν 400 μόρια για τον διδακτορικό τίτλο και 200 για τον μεταπτυχιακό, ανεξάρτητα εάν είναι ή δεν είναι στο γνωστικό αντικείμενο που επιθυμούν να εργαστούν. Καταργείται και η αθροιστική μοριοδότηση για κατοχή δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου.

Αυξάνεται ο πολλαπλασιαστής του του βαθμού του τίτλου σπουδών από 100 σε 110

συγνωμη ειναι λογικο το παραπανω;;
δηλαδη όποιος έχει δευτερο μεταπτυχιακο δε θα μοριοδοτειται καθοόλου;μα καθόλου;δε λεω να παιρνει τα ιδια μορια με το πρώτο (εννοειται πως οχι γιατι τοτε θα φαινεται σαν διδακτορικο, κατι που δεν ισχυει)αλλα και 0 μοριοδοτηση στο δευτερο ειναι πολυ αδικο!εστω μειωμενη!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 09:05:52 pm »
σημερα στο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=100964:

Τι αλλάζει με τα μόρια στις προσλήψεις
Καταργείται η προσαύξηση του 50% στη μοριοδότηση εργασιακής εμπειρίας, όπως επίσης και της μοριοδότησης (με 70 μόρια) των υποψηφίων που έχουν πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτιση του ΟΑΕΔ. Επίσης καταργείται το κριτήριο συνάφειας στη μοριοδότηση υποψηφίων σε διαγωνισμό με διδακτορικό ή μεταπτυχιακό τίτλο και ισχύουν 400 μόρια για τον διδακτορικό τίτλο και 200 για τον μεταπτυχιακό, ανεξάρτητα εάν είναι ή δεν είναι στο γνωστικό αντικείμενο που επιθυμούν να εργαστούν. Καταργείται και η αθροιστική μοριοδότηση για κατοχή δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου.

Αυξάνεται ο πολλαπλασιαστής του του βαθμού του τίτλου σπουδών από 100 σε 110

συγνωμη ειναι λογικο το παραπανω;;
δηλαδη όποιος έχει δευτερο μεταπτυχιακο δε θα μοριοδοτειται καθοόλου;μα καθόλου;δε λεω να παιρνει τα ιδια μορια με το πρώτο (εννοειται πως οχι γιατι τοτε θα φαινεται σαν διδακτορικο, κατι που δεν ισχυει)αλλα και 0 μοριοδοτηση στο δευτερο ειναι πολυ αδικο!εστω μειωμενη!

Κοίτα στο εξωτερικό (στην Αγγλία συγκεκριμένα) πλέον αν αποφασίσεις να κάνεις πτυχίο ίδιας αξίας με αυτό που έχεις (π.χ. δεύτερο πτυχίο, ή δε'υτερο μεταπτυχιακό ή δεύτερο διδακτορικό) πληρώνεις τεράστια δίδακτρα, ίσως και πάνω από το διπλάσιο ποσό. Και αυτό συμβαίνει γιατί θέλουν (εξ)ειδίκευση σε ένα αντικέιμενο, ώστε να είσαι καλός στη δουλειά και όχι σε πολλά, γιατί όποιος ασχολέιται με πολλά δεν μπορεί να είναι καλόσ σε όλα!!
Νομίζω ότι κάπως έτσι το βλ'έπουν και εδώ.

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Νοεμβρίου 18, 2009, 12:36:22 am »
πάντως πέρα από τις ανακοινώσεις των διαφόρων site έψαξα λίγο το θεμα και βρήκα το post του υπουργείου   http://www.opengov.gr/ypes/sxedio.pdf
κοιτώντας το και συγκεκριμένα το άρθρο 4 , είδα πως δε γίνεται κάποιος λόγος για την μοριοδότηση του β μεταπτυχιακού.Τα εδάφια που αναφέρει πως αντικαθίστονται είναι μέχρι το νούμερο 9 από τον νόμο, και στα σχετικά με την αθροιστική μοριοδότηση των μεταπτυχιακών τίτλων αναφέρεται το 10ο εδάφιο του ισχύοντος νόμου.Εγω δε βλε΄πω να γίνεται σαφής νύξη επί του θέματος...Οπότε;;;
αναμένουμε κάτι πιο επίσημο, εκτός αν κάνω κάποιο λάθος εγω..

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Νοεμβρίου 18, 2009, 04:09:54 am »
Παράθεση
Το ένα μεταπτυχιακό μου είναι στην ειδική αγωγή και το άλλο είναι στη διοίκηση εκπαίδευσης. Μου είπαν ότι πρέπει να διαλέξω πιο από τα 2 θα θελήσω να χρησιμοποιηθεί. Διάλεξα το πρώτο γιατί ήταν διδακτική, οπότε έπιαρνα περισσότερα μόρια.

Emmaki, και τα δύο σου μεταπτυχιακά από τη στιγμή που ανήκουν στο χώρο των επιστημών της αγωγής θα σου πρόσφεραν +3 μονάδες. Το ΦΕΚ του 2008 δεν αναφέρει μόνο τη διδακτική για τα +3 μόρια ενός μεταπτυχιακού τίτλου αλλά και τα παιδαγωγικά. Μήπως το 2004 ίσχυε κάτι άλλο ως προς τη μοριοδότηση; Μάλλον.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 18, 2009, 04:11:31 am από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)