Σύνολο ψηφοφόρων: 134
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ σου λέω ότι μπαίνεις στο μεταπτυχιακό. Θα ασχοληθεί κανένας μαζί σου νομίζεις αν δεν τελείωσες στο ίδιο πανεπιστήμιο?Αν δεν έκανες μαζί του πτυχιακή? Θα σου βρει κανένας πρόγραμμα για να πληρώνεσαι? Θα σε προτιμήσουν για μια θέση σε καλή ομάδα, που σημαίνει ότι η εργασία σου θα έχει θέμα της προκοπής?Εγώ από αυτά που έζησα, σου λέω πως όχι. Αυτό όμως δε με εμπόδισε. Ίσα-ίσα που με πείσμωσε περισσότερο. Άλλο που στη ζωή μου οι προτεραιότητές μου άλλαξαν σε 5 λεπτά.
Στα μεγάλα πανεπιστήμια οι καθηγητές είναι πάρα πολλοί και οι φοιτητές επίσης,αυτό τους εμποδίζει να έχουν σχέση πέρα από τη διδασκαλία.Στα μικρά πανεπιστήμια οι καθηγητές ξέρουν ακόμη και το βαθμό που βάζουν από έξω.
Παράθεση από: TEM στις Οκτωβρίου 25, 2009, 09:11:10 pmΕγώ σου λέω ότι μπαίνεις στο μεταπτυχιακό. Θα ασχοληθεί κανένας μαζί σου νομίζεις αν δεν τελείωσες στο ίδιο πανεπιστήμιο?Αν δεν έκανες μαζί του πτυχιακή? Θα σου βρει κανένας πρόγραμμα για να πληρώνεσαι? Θα σε προτιμήσουν για μια θέση σε καλή ομάδα, που σημαίνει ότι η εργασία σου θα έχει θέμα της προκοπής?Εγώ από αυτά που έζησα, σου λέω πως όχι. Αυτό όμως δε με εμπόδισε. Ίσα-ίσα που με πείσμωσε περισσότερο. Άλλο που στη ζωή μου οι προτεραιότητές μου άλλαξαν σε 5 λεπτά.μισό λεπτό ρε παιδιά γιατί ωρες ωρες νιώθω πως βρίσκομαι σε άλλη χώρα γιατί να μην ασχοληθεί μαζί σου;;;και γιατί είναι απαραίτητο να έχεις κάνει μαζί του πτυχιακή; και επίσης εγώ που στη σχολή μου δεν έκανα πτυχιακή (γιατί δεν την περιλαμβάνει το πρόγραμμα σπουδών) δεν δικαιούμουν να δώσω για μεταπτυχιακό;αυτό το πρόγραμμα που πληρώνεσαι τι είναι πάλι;;;η θέση στην καλή ομάδα;;ενημερωστε και μας γιατι δεν εχω ιδεα!!!!
Καταρχήν, ανέφερα τις καλές σχέσεις με τους καθηγητές ως πλεονέκτημα των μικρών πανεπιστημίων και όχι ως κριτήριο αξιοκρατίας. Εξάλλου, αναφερόμουν στις σχέσεις που οικοδομούνται σε ένα μεταπτυχιακό και όχι σε αυτές που προϋπάρχουν.
Παράθεση από: grooog στις Οκτωβρίου 25, 2009, 10:20:27 pmΠαράθεση από: TEM στις Οκτωβρίου 25, 2009, 09:11:10 pmΕγώ σου λέω ότι μπαίνεις στο μεταπτυχιακό. Θα ασχοληθεί κανένας μαζί σου νομίζεις αν δεν τελείωσες στο ίδιο πανεπιστήμιο?Αν δεν έκανες μαζί του πτυχιακή? Θα σου βρει κανένας πρόγραμμα για να πληρώνεσαι? Θα σε προτιμήσουν για μια θέση σε καλή ομάδα, που σημαίνει ότι η εργασία σου θα έχει θέμα της προκοπής?Εγώ από αυτά που έζησα, σου λέω πως όχι. Αυτό όμως δε με εμπόδισε. Ίσα-ίσα που με πείσμωσε περισσότερο. Άλλο που στη ζωή μου οι προτεραιότητές μου άλλαξαν σε 5 λεπτά.μισό λεπτό ρε παιδιά γιατί ωρες ωρες νιώθω πως βρίσκομαι σε άλλη χώρα γιατί να μην ασχοληθεί μαζί σου;;;και γιατί είναι απαραίτητο να έχεις κάνει μαζί του πτυχιακή; και επίσης εγώ που στη σχολή μου δεν έκανα πτυχιακή (γιατί δεν την περιλαμβάνει το πρόγραμμα σπουδών) δεν δικαιούμουν να δώσω για μεταπτυχιακό;αυτό το πρόγραμμα που πληρώνεσαι τι είναι πάλι;;;η θέση στην καλή ομάδα;;ενημερωστε και μας γιατι δεν εχω ιδεα!!!!Οι καθηγητές των θετικών επιστημών,είτε είναι πειραματικοί είτε όχι, έχουν ομάδες μέλη των οποίων είναι άλλοι καθηγητές που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο,προπτυχιακοί φοιτητές που κάνουν εργασίες,μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί. Άμα δεν είσαι δικό τους παιδί,δεν έχεις κάνει δηλαδή ήδη μία εργασία μαζί τους,δε θα σου δώσει κανείς σημασία.Θα σε αφήσουν να βγάλεις άκρη μόνος σου. Αυτό σημαίνει ότι την κενή θέση και άρα και τα λεφτά από την ESA,το NATO και δε ξέρω εγώ από που αλλού,θα τα δώσουν στον δικό τους. Γνωστό,ανηψιό,αρχηγό της δαπ κτλ. Εσύ θα πάρεις το τελειωμένο θέμα για την εργασία σου,που έχει 1000γραφτεί και θα κάνεις μια τρύπα στο νερό.Ενώ ο δικός τους θα πάρει ένα βαρβάτο θέμα,μία βαρβάτη προώθηση για υποτροφία Μαρία Κιουρί πχ και ίσως και μία μέρα θέση καθηγητή. Επειδή τελείωσα σε μικρό πανεπιστήμιο,και ξεκίνησα μεταπτυχιακό σε μεγάλο,το μικρό το θεωρώ έτη φωτός μπροστά σε οργάνωση και μεθοδικότητα.