*

Ψηφοφορία

Πόσα μεταπτυχιακά έχετε;

Δεν έχω, αλλά θέλω να κάνω
37 (27.4%)
Δεν έχω και δεν με ενδιαφέρει
10 (7.4%)
Έχω ένα μεταπτυχιακό
44 (32.6%)
Έχω ένα και αυτή τη περίοδο κάνω το δεύτερο
17 (12.6%)
Έχω δυο μεταπτυχιακά
15 (11.1%)
Έχω πάνω από δύο
2 (1.5%)
Έχω μεταπτυχιακό και διδακτορικό
10 (7.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 134

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακά (varia)  (Αναγνώστηκε 132512 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά (varia)
« Απάντηση #210 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 10:18:53 pm »
Στα μεγάλα πανεπιστήμια οι καθηγητές είναι πάρα πολλοί και οι φοιτητές επίσης,αυτό τους εμποδίζει να έχουν σχέση πέρα από τη διδασκαλία.
Στα μικρά πανεπιστήμια οι καθηγητές ξέρουν ακόμη και το βαθμό που βάζουν από έξω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:13:07 »

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 10:20:27 pm »
Εγώ σου λέω ότι μπαίνεις στο μεταπτυχιακό. Θα ασχοληθεί κανένας μαζί σου νομίζεις αν δεν τελείωσες στο ίδιο πανεπιστήμιο?
Αν δεν έκανες μαζί του πτυχιακή? Θα σου βρει κανένας πρόγραμμα για να πληρώνεσαι? Θα σε προτιμήσουν για μια θέση σε καλή ομάδα, που σημαίνει ότι η εργασία σου θα έχει θέμα της προκοπής?
Εγώ από αυτά που έζησα, σου λέω πως όχι. Αυτό όμως δε με εμπόδισε. Ίσα-ίσα που με πείσμωσε περισσότερο. Άλλο που στη ζωή μου οι προτεραιότητές μου άλλαξαν σε 5 λεπτά.
μισό λεπτό ρε παιδιά γιατί ωρες ωρες νιώθω πως βρίσκομαι σε άλλη χώρα ;D ;D ;D
γιατί να μην ασχοληθεί μαζί σου;;;και γιατί είναι απαραίτητο να έχεις κάνει μαζί του πτυχιακή; και επίσης εγώ που στη σχολή μου δεν έκανα πτυχιακή (γιατί δεν την περιλαμβάνει το πρόγραμμα σπουδών) δεν δικαιούμουν να δώσω για μεταπτυχιακό;αυτό το πρόγραμμα που πληρώνεσαι τι είναι πάλι;;;η θέση στην καλή ομάδα;;ενημερωστε και μας γιατι δεν εχω ιδεα!!!!

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 10:25:20 pm »
Στα μεγάλα πανεπιστήμια οι καθηγητές είναι πάρα πολλοί και οι φοιτητές επίσης,αυτό τους εμποδίζει να έχουν σχέση πέρα από τη διδασκαλία.
Στα μικρά πανεπιστήμια οι καθηγητές ξέρουν ακόμη και το βαθμό που βάζουν από έξω.
αχ μα γιατι δεν συνεννοούμαστε!!! :'( :'( :'(
ξαναλέω!!!δεν απορω γιατι υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ φοιτητών και καθηγητών στα μικρά πανεπιστημια, αυτο το καταλαβαίνω και το κατανοώ, αυτό που δεν καταλαβαινω είναι γιατι αυτό αποτελεί κριτήριο αξιοπιστίας και όχι το αντίθετο!!!!
Γιατι δηλαδη το γεγονος αυτό δεν ευνοεί την αναξιοκρατία απο τη στιγμή που π.χ ο καθηγητής μου στο μικρό πανεπιστήμιο θα ευνοήσει εμένα επειδή με ξέρει 4 χρόνια και έχουμε καλές σχέσεις και όχι εσένα που δε σε ξέρει (γιατί είσαι από αλλο πανεπιστημιο) αλλα αξίζεις περισσότερα;
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2009, 10:30:32 pm από grooog »

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 10:49:47 pm »
Καταρχήν, ανέφερα τις καλές σχέσεις με τους καθηγητές ως πλεονέκτημα των μικρών πανεπιστημίων και όχι ως κριτήριο αξιοκρατίας. Εξάλλου, αναφερόμουν στις σχέσεις που οικοδομούνται σε ένα μεταπτυχιακό και όχι σε αυτές που προϋπάρχουν. Επιπλέον, ο αριθμός των θέσεων σε συνδυασμό με τις αιτήσεις, επηρεάζει την αξιοκρατία, δυστυχώς!
Να το πω πιο ξεκάθαρα. Όταν 100 άτομα διεκδικούν 10 θέσεις, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και αφενός οι υποψήφιοι πιέζουν όποιον και όπου μπορούν και αφετέρου δίνεται η δυνατότητα στους καθηγητές να κάνουν διευκολύνσεις. Από την άλλη, όταν η αναλογία είναι ένας στους δύο, πρακτικά σημαίνει πως όποιος προετοιμαστεί, θα περάσει. Άρα, τα πράγματα είναι πιο απλά. Και πάλι, θεωρώ πως όλα εξαρτώνται από τους καθηγητές κάθε τμήματος, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι κάπως έτσι.
Όσο για τους καθηγητές στα διάφορα πανεπιστήμια, δεν είναι ίδιοι. Το γιατί, είναι μια μεγάλη συζήτηση...
Τη διαφορά όμως την καταλαβαίνεις όταν φοιτείς σε μεταπτυχιακό και όχι σε προπτυχιακό, γιατί τότε συνεργάζεσαι στενότερα μαζί τους.
Αυτή είναι η δική μου εμπειρία και ο μόνος λόγος που την καταθέτω είναι για να προετοιμάσω τη συνάδελφο που ενδιαφέρεται να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Μακάρι οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσει να είναι διαφορετικές και πιο αξιοκρατικές!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:13:07 »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 10:54:39 pm »
Εγώ σου λέω ότι μπαίνεις στο μεταπτυχιακό. Θα ασχοληθεί κανένας μαζί σου νομίζεις αν δεν τελείωσες στο ίδιο πανεπιστήμιο?
Αν δεν έκανες μαζί του πτυχιακή? Θα σου βρει κανένας πρόγραμμα για να πληρώνεσαι? Θα σε προτιμήσουν για μια θέση σε καλή ομάδα, που σημαίνει ότι η εργασία σου θα έχει θέμα της προκοπής?
Εγώ από αυτά που έζησα, σου λέω πως όχι. Αυτό όμως δε με εμπόδισε. Ίσα-ίσα που με πείσμωσε περισσότερο. Άλλο που στη ζωή μου οι προτεραιότητές μου άλλαξαν σε 5 λεπτά.
γιατί να μην ασχοληθεί μαζί σου;;;και γιατί είναι απαραίτητο να έχεις κάνει μαζί του πτυχιακή; και επίσης εγώ που στη σχολή μου δεν έκανα πτυχιακή (γιατί δεν την περιλαμβάνει το πρόγραμμα σπουδών) δεν δικαιούμουν να δώσω για μεταπτυχιακό;αυτό το πρόγραμμα που πληρώνεσαι τι είναι πάλι;;;η θέση στην καλή ομάδα;;ενημερωστε και μας γιατι δεν εχω ιδεα!!!!

Οι καθηγητές των θετικών επιστημών,είτε είναι πειραματικοί είτε όχι, έχουν ομάδες μέλη των οποίων είναι άλλοι καθηγητές που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο,προπτυχιακοί φοιτητές που κάνουν εργασίες,μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί. Άμα δεν είσαι δικό τους παιδί,δεν έχεις κάνει δηλαδή ήδη μία εργασία μαζί τους,δε θα σου δώσει κανείς σημασία.
Θα σε αφήσουν να βγάλεις άκρη μόνος σου. Αυτό σημαίνει ότι την κενή θέση και άρα και τα λεφτά από την ESA,το NATO και δε ξέρω εγώ από που αλλού,θα τα δώσουν στον δικό τους. Γνωστό,ανηψιό,αρχηγό της δαπ κτλ. Εσύ θα πάρεις το τελειωμένο θέμα για την εργασία σου,που έχει 1000γραφτεί και θα κάνεις μια τρύπα στο νερό.
Ενώ ο δικός τους θα πάρει ένα βαρβάτο θέμα,μία βαρβάτη προώθηση για υποτροφία Μαρία Κιουρί πχ και ίσως και μία μέρα θέση καθηγητή.

Επειδή τελείωσα σε μικρό πανεπιστήμιο,και ξεκίνησα μεταπτυχιακό σε μεγάλο,το μικρό το θεωρώ έτη φωτός μπροστά σε οργάνωση και μεθοδικότητα.

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:35:20 pm »
Καταρχήν, ανέφερα τις καλές σχέσεις με τους καθηγητές ως πλεονέκτημα των μικρών πανεπιστημίων και όχι ως κριτήριο αξιοκρατίας. Εξάλλου, αναφερόμουν στις σχέσεις που οικοδομούνται σε ένα μεταπτυχιακό και όχι σε αυτές που προϋπάρχουν.
ρε συ annna sorry αλλα και πάλι αυτό που ορίζεις εσύ ως ευνοικό ίσως βρεθεί κάποιος που το δεί απο την αντιθετη πλευρά και το ερμηνεύσει ως μη ευνοικό (όπως στο παραδειγμα που ανέφερα)...Αν όμως μιλάς για τις σχέσεις που έπονται τότε θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.Με τον άνθρωπο έχει να κάνει. Οι σχέσεις σε μεπταπτυχιακό επίπεδο δεν έχουν να κάνουν με το Πανεπιστήμιο (και εγω εκ πείρας μιλάω). Θα είχαν ίσως αν σε ένα μικρο Πανεπιστημιο υπήρχαν λίγοι εισακτέοι στο μεταπτυχιακό ενώ σε ένα μεγάλο πολλοί.Αυτό όμως δεν ισχυεί. Δες φέτος εισακτέους σε Φλώρινα και Γιάννενα και σύγκρινε τους με Αριστοτελείου (για αριθμό μιλάω).
Διαφορά συνεργασίας σιγουρα υπάρχει συγκρίνοντας ένα μεταπτυχιακό με ένα προπτυχιακό -το έχω καταλάβει και γω- αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Για το ότι οι καθηγητές δεν είναι ίδιοι... έχω να πω πως οι άνθρωποι γενικά δεν είναι ίδιοι, ανεξάρτητα από τον τόπο ή το ίδρυμα που εργάζονται.έτσι θεωρώ πως είναι και οι καθηγητές!Αν θέλει ο χ καθηγητής να είναι οκ μαζί σου θα είναι και στην Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα και στη Φλώρινα και στην Κρήτη, και αν θέλει να σε μεταχειριστεί διαφορετικά θα το κάνει όπου και αν είναι.
Να υπενθυμίσω και γω πως αυτά τα λέω από δικές μου εμπειρίες με τα μεταπτυχιακά μου και τα μεταπτυχιακα φιλων-συγγενων σε περιφέρειες, αν annna είσαι από Αθήνα και μιλάς με γνώμονα τα μεταπτυχιακά εκέι τοτε πραγματικα δε ξερω καθολου τι παιζει και ποσο ακραιες καταστασεις επικρατουν

Οι καθηγητές των θετικών επιστημών,είτε είναι πειραματικοί είτε όχι, έχουν ομάδες μέλη των οποίων είναι άλλοι καθηγητές που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο,προπτυχιακοί φοιτητές που κάνουν εργασίες,μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί. Άμα δεν είσαι δικό τους παιδί,δεν έχεις κάνει δηλαδή ήδη μία εργασία μαζί τους,δε θα σου δώσει κανείς σημασία.
Θα σε αφήσουν να βγάλεις άκρη μόνος σου. Αυτό σημαίνει ότι την κενή θέση και άρα και τα λεφτά από την ESA,το NATO και δε ξέρω εγώ από που αλλού,θα τα δώσουν στον δικό τους. Γνωστό,ανηψιό,αρχηγό της δαπ κτλ. Εσύ θα πάρεις το τελειωμένο θέμα για την εργασία σου,που έχει 1000γραφτεί και θα κάνεις μια τρύπα στο νερό.
Ενώ ο δικός τους θα πάρει ένα βαρβάτο θέμα,μία βαρβάτη προώθηση για υποτροφία Μαρία Κιουρί πχ και ίσως και μία μέρα θέση καθηγητή.

Επειδή τελείωσα σε μικρό πανεπιστήμιο,και ξεκίνησα μεταπτυχιακό σε μεγάλο,το μικρό το θεωρώ έτη φωτός μπροστά σε οργάνωση και μεθοδικότητα.
εγω δεν αναφέρομαι στα μεταπτυχιακα θετικων επιστημων και αποτι βλέπω απέχουν κατα πολυ από τα δικά μας...κατα πάρα πολύ όμως...

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:38:44 pm »
Έχω την εντύπωση ότι η Μαρία Κιουρί αφορά όλες τις επιστήμες.
Επίσης είναι βέβαιο ότι τα καλά θέματα ,τα θέματα δηλαδή που θα δώσουν διδακτορικό που θα οδηγήσει σε θέση καθηγητή,τα δίνουν παντού στους δικούς τους.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:40:51 pm από TEM »

Αποσυνδεδεμένος efterpi2

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 01:11:48 pm »
στο παιδαγωγικο βολου εχει δωσει κανεισ???ΠΤΠΕ

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 11:18:58 pm »
http://www.ece.uth.gr/msc/ σε αυτό εδώ εννοείς "Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Παιδαγωγικό Υλικό στην Πρώτη Παιδική Ηλικία"?

έδωσε μια φίλη μου το καλοκαίρι κ μόλις ξεκίνησαν τα μαθήματα.

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 04:38:29 pm »

Αρ. Πρωτ.: 24138

Χ Α Ρ Ο Κ Ο Π Ε Ι Ο     Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο

ΕΛ.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 28, 2009, 04:40:49 pm από domenica »
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 12:57:29 pm »
εχει ακουσει κανείς τιποτα σχετικα με αναβάθμιση της αξίας των μεταπτυχιακών;της μοριοδοτησης τους;

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 11:43:14 pm »
Κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης για κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών

είπε η Διαμαντοπούλου σήμερα, αλλά τι εννοεί;τι θα πει αθροιστική μοριοδότηση για την κατοχή μεταπτυχιακού;καταλαβε κανείς;

Αποσυνδεδεμένος partali

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 02:39:49 am »
εγω καταλαβα αν εχεις πανω απο ενα μεταπτυχιακο δε θα μετρανε ολα,αλλα μονο ενα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 10:10:46 am »
Έτσι και αλλιώς δεν μετράνε όλα αλλά μόνο ένα! Όπως επίσης αν έχεις διδακτορικό και μεταπτυχιακό μετράει μόνο το ανώτερο.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681