0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αρχικά, ακόμα δεν έχω φτάσει στην ερώτησή σου.Δεδομένου ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μην μπορώ να σε βοηθήσω, κακώς βιάζεσαι να με ευχαριστήσεις! Επιπλέον, ασχολούμαι από δική μου λόξα και για δική μου ευχαρίστηση, άρα εγώ ευχαριστώ για την ευκαιρία!Να σου πω τι είχα καταλάβει εγώ και να μου πεις πού έχω λάθος :(1) Η συνολική δύναμη που ασκούμε σπάει σε F1 (κεντρομόλος) και F2 (επιτρόχιος)(2) Το σώμα κινείται σε κύκλο σταθερής ακτίνας R, οπότε κάθε στιγμή ισχύει : U=ωR και αφού έχουμε σταθερή γωνιακή επιτάχυνση, θα έχουμε και σταθερή επιτρόχιο επιτάχυνση, άρα το F2 είναι σταθερό (σε μέτρο).(3) Για την F1, κάθε χρονική στιγμή ισχύει : F1=m(U)^2/R(4) Το κέντρο του κύκλου παραμένει σταθερό. Το σώμα μας βρίσκεται κάπου πάνω στον κύκλο. Η δύναμη εφαρμόζεται στο σώμα. Άρα d=R(Μόλις σκέφτηκα ότι μπορεί να εννοείς ως d την απόσταση του κέντρου από το τέλος του διανύσματος της δύναμης)
Το θ2 είναι η συνολική γωνία που έχει διαγράψει;Γιατί βγάζω θ1+θ2 = 2κπ και εφθ1 = θ2 (αντί για 2θ2 που γράφεις;) ?
Νομίζω κατάλαβα το πρόβλημα (δεν είναι και λίγο, με -20 μονάδες IQ λόγω στρατού και άλλες -20 λόγω εργασίας σε Τράπεζα!)Δυστυχώς, έχω ξυπνήσει από τις 6:00 και έχω αρχίσει να κουράζομαι...Θα προσπαθήσω να ασχοληθώ σύντομα.
Παράθεση από: Siobaras στις Ιουνίου 10, 2011, 02:40:13 pmΤο θ2 είναι η συνολική γωνία που έχει διαγράψει;Γιατί βγάζω θ1+θ2 = 2κπ και εφθ1 = θ2 (αντί για 2θ2 που γράφεις;) ?θ_1=(1/2)α_γων t^2καιεφθ_2=F_1/F_2=(m*u^2/R)/mα (με α=α_γων*R και u=a*t=a_γων*R*t )εφθ_2=m(a_γων*R*t)^2/{m*α_γων*R^2}=a_γων*t^2=>θ_1=(1/2)εφθ_2
Αν κατάλαβα καλά σύμφωνα με το σχήμα θα ισχύει τελικά η σχέση:εφ(π/2-θ2)= 1/(2θ1) απ' το πηλίκο των επιτρόχιας προς κεντρομόλου επιτάχυνσης ακ=2αωR.θ1 και αε=αω.R.στο ερώτημα πότε θα είναι παράλληλη στην αρχική; όταν θ2, θ1 συμπληρωματικές τότε d=R.tan(π/2- θ2)