*

Ψηφοφορία

Σε ποιο από τα παρακάτω διδακτικά αντικείμενα θα εξεταστείτε;

Αρχαία ελληνικά
9 (29%)
Νέα ελληνικά
6 (19.4%)
Ιστορία
5 (16.1%)
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη
11 (35.5%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 29

Αποστολέας Θέμα: Ειδική Διδακτική ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 56720 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
Απ: Ειδική Διδακτική ΠΕ 02
« Απάντηση #154 στις: Ιουνίου 18, 2007, 12:03:46 pm »
Ναι, οι συνάδελφοι έδωσαν στατιστικά στοιχεία στο ίδιο τόπικ εδώ στις προηγούμενες σελίδες, κοίταξέ τα και θα δεις ότι οι βαθμοί φέτος είναι χαμηλότεροι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:15:28 »

Αποσυνδεδεμένος sisses

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Η ζωή τελικά είναι ωραία!!!- ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Ιουνίου 18, 2007, 02:23:22 pm »
Syllas, κοίταξες το βιβλίο που σου είπα για τη διδακτική;Πώς σου φάνηκε;

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Ιουνίου 18, 2007, 02:30:14 pm »
Θα το κοιτάξω σήμερα το απόγευμα και θα σου πω το βράδυ ή αύριο.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Ιουνίου 19, 2007, 03:20:08 pm »
sisses, είδα το βιβλίο διδακτικής της Πηγιάκη και πιστεύω ότι σε σχέση με τα άλλα βιβλία διδακτικής που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν είναι κακό, αλλά η γνώμη μου: αναλύει πολύ (και κάποιος που το διαβάζει πρώτη φορά χάνεται), δίνει σχέδιο που οι λεπτομέρειές του είναι πολλές για εξετάσεις ασεπ, πχ προς το τέλος εκεί που λεει για το σχέδιο διδασκαλίας δίνει πολλά υποσημεία που μπερδεύουν και θα μπορούσαν να ενοποιηθούν σε λιγότερα, για τις διδακτικές αρχές πολλά και όχι τόσο αναγκαία, δεν δίνει τα βήματα με τα λεπτά που περίπου πρέπει να διαθέσεις για το κάθε τι, ο διαχωρισμός των μεθόδων όχι πολύ λειτουργικός. Είναι βιβλίο στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δύσκολο. Ωστόσο οι σημειώσεις που έλεγες ότι διάβασες επιπλέον μπορεί να σου συστηματοποίησαν τα πράγματα καλύτερα και στο κάτω-κάτω το λεπτομερέστερο και σωστό στα περισσότερα σημεία είναι καλύτερο από το ελλιπεστερο και αποπροσανατολιστικό. Το 85 που πήρες είναι πάρα πολύ καλός βαθμός και δεν πρέπει να σε ανησυχεί αν είναι σωστά τα βιβλία που διάβασες, δεν υπάρχει περίπτωση να πέσεις χαμηλότερα από τη στιγμή που το σχέδιό σου είναι καλό. Πρέπει λογικά να έχεις γράψει πάρα πολλές σελίδες. Με την ευκαιρία κοίταξα και τα άλλα βιβλία που κυκλοφορούν και μπορώ να πώ ότι ένα από αυτά το βρήκα πάρα πολύ καλό: της Αιμιλίας

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:15:28 »

Αποσυνδεδεμένος sisses

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Η ζωή τελικά είναι ωραία!!!- ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Ιουνίου 19, 2007, 07:41:08 pm »
Syllas, ευχαριστώ για τη γνώμη σου. Εγώ , όπως σου είπα διάβασα αυτό το βιβλίο και τις σημειώσεις για ειδική διδακτική της συγκεκριμένης διδάσκουσας από το πανεπιστήμιο. Επειδή είχα παρακολουθήσει το εν λόγω  μάθημα οι παραπάνω πηγές μου φάνηκαν <<οικείες>> και γι' αυτό αλλά και λόγω έλλειψης χρόνου δεν διάβασα κάτι περισσότερο. Όσον αφορά την έκταση του γραπτού μου, στο α΄ερώτημα περί Καβάφη έγραψα όντως γύρω στις 10-12 σελίδες , αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι το β΄ερώτημα για το δοκίμιο του Πλωρίτη. Δε μου έμεινε πολύ χρόνος να το επεξεργαστώ και το ανέπτυξα σε λιγότερη έκταση από το πρώτο, χωρίς σχέδιο διδασκαλίας, που δε νομίζω να το ζητούσε . Θα δούμε....

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Ιουνίου 19, 2007, 07:51:07 pm »
Ένα παραπονάκι, βρε παιδιά...Διαβάζω που γράφετε για ειδική διδακτική και διδασκαλία της στο πανεπιστήμιο και ζηλεύω...Πού τέτοιες πολυτέλειες εμείς το 1988-1993...Στο Φιλολογικό του ΑΠΘ ήταν άγνωστη λέξη η ειδική διδακτική την περίοδο εκείνη...
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #160 στις: Ιουνίου 19, 2007, 08:47:35 pm »
μην νομιζεις και τωρα στο φιλολογικο του απθ που ημουν εγω 2001-2005 δεν εγινε ποτε και απο κανεναν λογος για διδακτικη. απ οτι ξερω μονο το φπ κανει.

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Ιουνίου 19, 2007, 08:58:05 pm »
Αυτό ήθελα να ρωτήσω...αν και έχω μαθήτριες παλιές που το τελείωσαν τώρα τελευταία και κάτι μου είχαν πει...Αίσχος...
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Ιουνίου 20, 2007, 12:29:38 am »
Όπως έχω πει παλιά, έμαθα πολλά για τη διδακτική στο μεταπτυχιακό στο φιλολογικό τμήμα (γλωσσολογίας) και αφού τελείωσα φπ και εκεί είχα ακούσει κάτι για Ρουσσώ, λίγο για Πεσταλότσι και Ιστορία της αγωγής (ενδιαφέρον μάθημα του Ν. Τερζή) και ευτυχώς τον Χατζηδήμου που τον επαναξιολόγησα ως πολύ χρήσιμο για ασεπ μετά το μεταπτυχιακό και σε συνδυασμό με αυτό. Οι συνάδελφοί μου από το μεταπτυχιακό (ήδη πέρασαν αρκετοί) έγραψαν όλοι τους καλά διδακτική. Οι συνάδελφοί μου από το φπ που δώσαν ασεπ δεν έγραψαν και δεν ήξεραν τι να γράψουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 20, 2007, 12:33:49 am από Syllas »

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #163 στις: Ιουνίου 20, 2007, 12:33:11 am »
στο α΄ερώτημα περί Καβάφη έγραψα όντως γύρω στις 10-12 σελίδες ,

:o ??? :o
Ένα παραπονάκι, βρε παιδιά...Διαβάζω που γράφετε για ειδική διδακτική και διδασκαλία της στο πανεπιστήμιο και ζηλεύω...Πού τέτοιες πολυτέλειες εμείς το 1988-1993...Στο Φιλολογικό του ΑΠΘ ήταν άγνωστη λέξη η ειδική διδακτική την περίοδο εκείνη...

Φαντάσου πόσο άγνωστη είναι στο Ιστορικό -Αρχαιολογικό και δη στην κατεύθυνση Αρχαιολογίας... :P

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Ιουνίου 20, 2007, 12:43:55 am »
Μην ζηλεύεις καθόλου Vica, αν σου πω ότι στη διδακτική της αρχαίας ελληνικής τους λένε για την ιστορία της διδακτικής των αρχαίων από την ελληνιστική εποχή εως σήμερα, πολύ χρήσιμο για ασεπ, και μεταφράζουν αρχαία κείμενα ως άγνωστα, τώρα αν τα τελευταία χρόνια κάτι άλλαξε δεν ξέρω, αλλά μπορεί γιατί έτσι όπως το έχω φιλοσοφήσει: ό,τι κι αν κάνεις, μα μεταπτυχιακά, μα αρχαιολογία, μα φροντιστήρια, μα άσχετη δουλειά, μα θα ανοίξεις φροντιστήριο, μα άλλη καριέρα θα ακολουθήσεις, μα παιδιά θα κάνεις, μα δε θα κάνεις, θα παντρευτείς ή όχι, πάλι όλοι στο να δίνουμε ασεπ καταλήγουμε! Έτσι και αυτοί οι πανεπιστημιακοί σνομπάρουν το ασεπ (σου λέει: να αποφασίσετε επιτέλους με τι θα ασχοληθείτε με μεταπτυχιακό ή με ασεπ) μπορεί το ενδιαφέρον των παιδιών λίγο να τους έχει συγκινήσει και αυτοί στο τέλος προς ασεπ να γυρίσουν λίγο.

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #165 στις: Ιουνίου 20, 2007, 01:02:40 am »
Σ' αυτό παίζει και να'χεις δίκιο Syllas. Αν σκεφτείς ότι κάνουν μτπτχ στη διδακτική και πάνε και γράφουν 45άρια τότε κάτι σημαίνει αυτό. Μάλλον η εξειδίκευση που σου δίνει είναι περισσότερο ακαδημαϊκή - θεωρητική παρά πρακτική και εφαρμόσιμη στον ΑΣΕΠ.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Ιουνίου 20, 2007, 12:46:50 pm »
Σ' αυτό παίζει και να'χεις δίκιο Syllas. Αν σκεφτείς ότι κάνουν μτπτχ στη διδακτική και πάνε και γράφουν 45άρια τότε κάτι σημαίνει αυτό. Μάλλον η εξειδίκευση που σου δίνει είναι περισσότερο ακαδημαϊκή - θεωρητική παρά πρακτική και εφαρμόσιμη στον ΑΣΕΠ.
Μπορούν να συμβούν τέτοια, εξάλλου δεν είμαστε βέβαιοι ότι διορθώνουν αντικειμενικά ό,τι κι αν λέμε εδώ. Από αυτά που ακούω τα μεταπτυχιακά στα παιδαγωγικά στο φπ δεν βοηθάνε στη διδακτική. Οι απόφοιτοι του φπ δεν γράφουν καλύτερα παιδαγωγικά και διδακτική, κρίμα αφού θα μπορούσε να είναι το ατού τους.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Ιουνίου 20, 2007, 01:21:38 pm »
Μα νομίζω πως τα παιδαγωγικά δεν έχουν μεγάλη σχέση με τη διδακτική γι'αυτό και δεν γράφουν. Η διδακτική μπορεί να προϋποθέτει εξοικείωση με θεωρία διδασκαλίας, αλλά αν κάποιος δεν ξέρει πολύ καλά αυτό που πρόκειται να διδάξει, η θεωρία από μόνη της δεν μπορεί να τον βοηθήσει και πολύ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)