*

Αποστολέας Θέμα: 3 ερωτησεις για τις νηπιαγωγους  (Αναγνώστηκε 16268 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
Απ: 3 ερωτησεις για τις νηπιαγωγους
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 04:35:52 pm »
Για αλλη μια φορα παθαινω σοκ! Δεν περιμενα απο εκπαιδευτικο τετοια αποψη...
Τι προσφερει αυτο το κρατος σε οποιονδηποτε οικονομκο μεταναστη;; Τιποτα απολυτως..κακομεταχειριση, ανισες ευκαιριες σε ολους τους τομεις!
Γεννιουνται παιδια στην Ελλαδα και δεν εχουν πιστοποιητικο γεννησης, ζουν ανθρωποι στην Ελλαδα 20 χρονια χωρις να μπορουν να παρουν υπηκοοτητα, ζωντας μεσα στο φοβο δουλευοντας περισσοτερο απο τον καθενα μας  και ολα αυτα για ενα πιατο φαγητο και ενα σπιτι.

Εμεις τουλαχιστον που ειμαστε εκπαιδευτικοι επρεπε να εχουμε αλλη σταση απεναντι σε αυτους τους ανθρωπους και κυριως απενατι στα παιδια τους!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:59:30 »

Αποσυνδεδεμένος X.K.

• Πλήρες μέλος
  • I love English ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 04:50:23 pm »
Παρακολουθω τη συζητηση σας και αν και δεν ειμαι νηπιαγωγος ειδα πολλα περυσι στα προνηπια του γιου μου.Καταρχην δεν πιστευω οτι φταινε τα παιδια για την οποια συμπεριφορα αποκτουν,ειτε ελληνακια ειτε αλλοδαπα,κανουν εξω οτι βλεπουν μεσα στο σπιτι τους να γινεται.Αυτο θα το εχετε παρατηρησει κι εσεις ,βλεπεις π.χ.ενα παιδι επιθετικο και υποψιαζεσαι καποια μορφη βιας στο σπιτι,αντιθετα ενα ηρεμο και συνεργασιμο παιδακι πιθανον να μεγαλωνει σε ενα τετοιο περιβαλλον.Εγω απλως αυτο που παρατηρησα περυσι σαν γονεας ηταν οτι οι αλλοδαποι γονεις συνεργαζοταν πιο δυσκολα με τη νηπιαγωγο,επειδη ειχαν την εντυπωση πως οποια υποδειξη γινοταν για το παιδι τους ειχε τη ριζα τους στο οτι ειναι σταμπαρισμενοι ξενοι και γι'αυτο αντιδρουσαν διαφορετικα.Ηταν 3 προνηπια που ειχαν δυσκολιες προσαρμογης:το δικο μου,ενα αλλο ελληνοπουλο και ενα αλβανακι το οποιο ηταν και επιθετικο.Ζητησα τη γνωμη της σχολικης συμβουλου η οποια προτεινε μειωμενο ωραριο και για τα 3 παιδια και αυτο καναμε οι δυο μας ,οχι ομως και το αλλοδαπο παιδακι,οι γονεις ηταν ανενδοτοι,βεβαια το τιμημα του εγωισμου τους το πληρωνουν ακομα.Ο δικος μου παλι βοηθηθηκε τοσο πολυ με το μεινμενο ωραριο,που τωρα......σφεντονα φευγει και μπαινει στην ταξη!
Παντως η συναντηση με τον αντιδημαρχο παιδειας τη Δευτερα ηταν ενα φτιασκο,δυστυχως.Το τμημα θα μεταφερθει μεσα στο δημοτικο,στον επανω οροφο :o ,ενω οι τουαλετες ειναι στον κατω οροφο :o και κοινες για δημοτικο-νηπιαγωγειο! Οταν εγω ρωτησα αν το θεωρουν ασφαλες για ενα παιδακι 4-5 χρονων να ανεβοκατεβαινει σκαλες για παει σε τουλετα που θα μοιραζεται με παιδια 12 χρονων,μου απαντησε οτι αυτο γινεται χρονια και δεν εχει δημιουργηθει ποτε προβλημα.Δεν ξερω αν ειμαι υπερπροστατευτικη,αλλα δεν μου αρεσει καθολου ολο το σκηνικο.Σκεφτομαι να ζητησω μεταγραφη σε αλλο νηπιαγωγειο.Παντως το μονο που ενδειεφερε τους γονεις ηταν ...τα 60 ευρω,λες και το θεμα της ασφαλειας ειναι πιο ασημαντο!!Εγινε καυγας τρικουβερτος με μια μαμα και τις νηπιαγωγους για τα λεφτα ,λες και ειναι πιο σημαντικα απο τα παιδια...
Νομιζετε οτι για το θεμα της μεταγραφης υπερβαλω;
Take me to the magic of the moment
on a glory night
where the children of tomorrow dream away
in the wind of change...

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 04:58:40 pm »
Είναι σωστό να διεκδικείς το καλύτερο δυνατό για το παιδί σου. Δε νομίζω ότι είναι ζήτημα υπερβολής, αλλά θα βρεθεί άλλο νηπιαγωγείο με τις παρούσες συνθήκες; Και με όλο το θάρρος, θα σου έλεγα να μη βάλεις μέσο για να πετύχεις τη νέα θέση αν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των παιδιών του τμήματος στο καινούριο σχολείο που θα επιλέξεις. Θα είναι δύσκολο για όλους. :-\ Και μήπως ένα παιδί που ζορίστηκε στην προσαρμογή δεν θα ήταν σκόπιμο να αλλάξει τελείως περιβάλλον. Εσύ βέβαια θα τα ζυγίσεις τα πράγματα γιατί εσύ τα ζεις.

όσο για τους αλλοδαπούς, μερικές φορές δεν έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, γιατί δεν έχουν ανθρώπους να τους εξυπηρετήσουν. Θέλω να πω ότι μπορεί να μην ήταν θέμα εγωισμού, αλλά καθαρά πρακτικό ζήτημα. :-\
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος RETA.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 04:59:54 pm »
Είναι κρίμα να πιστεύουμε τέτοια πράγματα για τα "άλλα"παιδιά..Τα παιδιά είναι πάντα παιδιά..Είναι σαν τη διαφήμιση που καταλήγει να τα φυλακίσουμε από το μαιευτήριο.. ??? >:(
Πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν η μητέρα τους είναι ξιπασμένη Ελληνίδα ή αλλοδαπή, που την "κυνηγάνε" τα στερεότυπα της πατρίδας της..Αυτής της γνώμης είμαι..Δεν προσπαθώ να αλλάξω καμμία γνώμη ή να βγάλω λόγο..Απλά θυμάμαι το χαμόγελο μίας μητέρας - σήμερα- από την Αλβανία, όταν μου είπε "Συγνώμη, δεν ξέρω καλά Ελληνικά.." και της απάντησα, "μην στεναχωριέστε, ούτε εγώ ξέρω Αλβανικά..Όλοι το ίδιο είμαστε.." :)
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:59:30 »

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 05:02:22 pm »
Είναι κρίμα να πιστεύουμε τέτοια πράγματα για τα "άλλα"παιδιά..Τα παιδιά είναι πάντα παιδιά..Είναι σαν τη διαφήμιση που καταλήγει να τα φυλακίσουμε από το μαιευτήριο.. ??? >:(
Πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν η μητέρα τους είναι ξιπασμένη Ελληνίδα ή αλλοδαπή, που την "κυνηγάνε" τα στερεότυπα της πατρίδας της..Αυτής της γνώμης είμαι..Δεν προσπαθώ να αλλάξω καμμία γνώμη ή να βγάλω λόγο..Απλά θυμάμαι το χαμόγελο μίας μητέρας - σήμερα- από την Αλβανία, όταν μου είπε "Συγνώμη, δεν ξέρω καλά Ελληνικά.." και της απάντησα, "μην στεναχωριέστε, ούτε εγώ ξέρω Αλβανικά..Όλοι το ίδιο είμαστε.." :)
;)
Και που να δεις ποσο ευκολα τα μαθαινουν τα ελληνικα, αφου απορω, αν ημουν στη θεση τους θα σταυρωνα λεξη;;
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 05:04:35 pm από vasiliki_85 »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 05:05:11 pm »

+++ :)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 05:08:56 pm »
Χ.Κ. Μήπως θα ήταν σκόπιμο να οργανωθείτε ως γονείς και να απαιτήσετε καλύτερη στέγη για το νηπιαγωγείο.
Στο λινκ είναι τα στοιχεία επικοινωνίας των ενώσεων γονέων και κηδεμόνων μήπως μπορέσουν να σας καθοδηγήσουν.

http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank891d.php
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 07:21:04 pm »
      Κορίτσια, με καλύψατε πλήρως. Χαίρομαι αφάνταστα που απόψεις σαν της christen είναι μειοψηφία, στην κοινότητα των νηπιαγωγών τουλάχιστον. Επειδή έτσι πάει ο κόσμος μπροστά.
      christen έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις τη γνώμη που έχεις και τη σέβομαι. Σου υπενθυμίζω απλώς τη θεωρία που λέει ότι η γνώμη που έχει ένας δάσκαλος για το μαθητή του τείνει να επαληθεύεται. Μήπως υπεργενικεύεις; Έχω ζήσει σε τρία μέρη της
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 07:24:44 pm από Demetroula »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 07:43:10 pm »
Εχω δει και εγω παρομοια περιστατικα δυστυχως...και φαντασου οτι ειμαι και απειρη! Εχω δει και εγω νηπιαγωγο να πεταει λουλουδια που της πηγε παιδι στον καδο μπροστα στο παιδι, επειδη ηταν αλλοδαπο λεει..Εχω δει ολα τα παιδια να εχουν το ονομα και τη φωτογραφια τους στο παρουσιολογιο και 2 οχι γιατι ηταν αλλοδαπα-γεννημενα στην Ελλαδα- αρα δεν υπηρχαν για αυτην μεσα στην ταξη, δασκαλους να απομονονουν παιδια επειδη ηταν αλλοδαπα και δεν καταλαβαιναν και πολλα ακομα :'(
Και γω χαιρομαι για την πλειοψηφια των αποψεων που ακουστηκαν. :)

Αποσυνδεδεμένος fan_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 08:37:17 pm »
όταν ήμουν φοιτήτρια στην πρακτική σε ένα νηπ/γείο της Θεσ/νίκης είχα τύχει σε μια νηπιαγωγό που ήταν κι αυτή...
υπήρχαν 2 παιδάκια ζωηρούτσικα,το ένα εκ των οποίων αλβανάκι.όταν λοιπόν έκαναν φασαρία πάντα έβαζε στη γωνία το αλβανάκι και ποτέ το άλλο (το ελληνάκι)!!!στις τόσες μέρες που ήμουν εκεί ακολουθούσε πάντα την ίδια τακτική!
φέτος στην τάξη μου (που είναι και η 1η μου) η πλειοψηφία των παιδιών που έχω είναι αλλοδαπά,υπάρχει σίγουρα μεγάλο πρόβλημα συνεννόησης αλλά πιστεύω ότι όλα θα διορθωθούν με το χρόνο.τα παιδιά μαθαίνουν πολύ εύκολα και καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να πουν.θέλει προσπάθεια και καλή διάθεση

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 08:52:22 pm »
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να δημιοργηθούν και να ενισχύονται οι θεσμοί εκείνοι που θα διευκολύνουν την εργασία μας σε τόσο δύσκολα τμήματα (π.χ. διαπολιτισμικά νηπιαγωγεία, τάξεις υποδοχής, επιπλέον νηπιαγωγοί κ.λ.π.). Γιατί καλή η καλή διάθεση και οι καλές προθέσεις, όμως χρειαζόμαστε κι εμείς και ΟΛΑ τα παιδιά καλές συνθήκες. :) :)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος fan_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 08:57:48 pm »
αυτή είναι η 1η μου τάξη,ασφαλώς και συμφωνώ με αυτά που λες αλλά ακόμα δεν τα ξέρω "από μέσα" τα πράγματα!

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 09:11:28 pm »
Μια δοκιμή θα σε πείσει  ;D ;D ;D ;D
Είναι σημαντικό να διεκδικούμε, γιατί κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα.  ;)
Καλή αρχή  :) :) :)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος fan_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 09:15:58 pm »
ευχαριστώ πολύ! ;)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς