*

Αποστολέας Θέμα: Σεμινάρια Ειδικής Αγωγής-προοπτικές  (Αναγνώστηκε 383942 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος christina_k

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Σεμινάρια Ειδικής Αγωγής-προοπτικές
« Απάντηση #1190 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 07:03:54 pm »
Tέλεια (και περαστικά σου ;))!

Αν μένεις στην Αθήνα τα πράγματα είναι πιο εύκολα...

Ξεκίνα με μια επίσκεψη στη σελίδα της  ΕΨΥΠΕ www.epsype.gr, η οποία διοργανώνει πολλά σεμινάρια σε διάφορους τομείς της Ειδικής Αγωγής (Μαθησιακές Δυσκολίες -διάγνωση και παρέμβαση, Αυτισμός, ΔΕΠΠΥ κτλ). Κάνε αίτηση συμμετοχής άμεσα, γιατί οι λίστες αναμονής είναι τεράστιες.
Συνέχισε με την ιστοσελίδα του Συλλόγου Λογοπεδικών, ο οποίος διοργανώνει κάθε χρόνο σεμινάρια στον Αυτισμό (PECS, TEACCH κτλ).

Αν μένεις κοντά στη συμπρωτεύουσα, το μόνο που γνωρίζω είναι το Σεμινάριο Ειδικής Αγωγής που διοργανώνει το ΤΕΠΑΕ του Αριστοτελείου, το οποίο και συνιστώ.

Αυτά προς το παρόν. Μπορείς να μου στείλεις π.μ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:39:54 »

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1191 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 07:23:32 pm »
Άμα λέω εγώ πως πάντα λες το αντίθετο μόνο και μόνο για να γίνεται τζέρτζελο.... ??? ??? ???

Μια μεγάλη αλήθεια είπε ο Green....έκανα κι εγώ σεμινάριο....αλλά δεν εξαγόρασα καμία θέση,έχω επίσης έναν αξιοπρεπέστατο βαθμό στον ΑΣΕΠ και απλά πέρσι έτυχε να με καλέσει πρώτα η ειδική και γι αυτό πήγα εκεί...

Από ποιους να ζητήσει συγγνώμη ο συνάδελφος......;;; ??? ??? ??? Μια μεγάλη μερίδα λειτούργησε έτσι όπως είπε.....

Ξεκόλλα ΛΩΡΑ ! ο Green λέει και για εσένα και για όλους που κάνατε το σεμινάριο !!!!! διάβαζε τι λέει και διάβαζε τι λέω ! άντε να δούμε

ΕΛΕΟΣ ΛΩΡΑ

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1192 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 07:29:25 pm »
Άμα λέω εγώ πως πάντα λες το αντίθετο μόνο και μόνο για να γίνεται τζέρτζελο.... ??? ??? ???

Μια μεγάλη αλήθεια είπε ο Green....έκανα κι εγώ σεμινάριο....αλλά δεν εξαγόρασα καμία θέση,έχω επίσης έναν αξιοπρεπέστατο βαθμό στον ΑΣΕΠ και απλά πέρσι έτυχε να με καλέσει πρώτα η ειδική και γι αυτό πήγα εκεί...

Από ποιους να ζητήσει συγγνώμη ο συνάδελφος......;;; ??? ??? ??? Μια μεγάλη μερίδα λειτούργησε έτσι όπως είπε.....

Ξεκόλλα ΛΩΡΑ ! ο Green λέει και για εσένα και για όλους που κάνατε το σεμινάριο !!!!! διάβαζε τι λέει και διάβαζε τι λέω ! άντε να δούμε

ΕΛΕΟΣ ΛΩΡΑ

Μην προσπαθείς να δημιουργήσεις λανθασμένες εντυπώσεις.  Έχω πει επανειλημμένα ότι οι σεμιναριούχοι ήταν τα θύματα αυτών που εκμεταλλεύτηκαν την αγωνία τους για μία δουλειά. Ως εκ τούτου δεν τα έχω με τα παιδιά, αλλά με αυτούς που έστησαν τη «φάμπρικα».  Από την άλλη αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα επισημάνω ότι υπήρξαν αδιαφανείς διαδικασίες απονομής πιστοποιητικών σε κάποιες περιπτώσεις , τις οποίες τις καταγγέλλουν κυρίως οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια, όπως και ότι ο βασικός λόγος που ώθησε την πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε αυτά ήταν η ανεύρεση εργασίας και όχι το ξαφνικό ομαδικό ενδιαφέρον για την τύχη των ΑΜΕΑ στην Ελλάδα. Διαφωνείς με κάτι από αυτά;

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1193 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 07:32:49 pm »
............................ Γιατί μη μου πείτε ότι όλοι αυτοί που έσπευσαν να κάνουν τα σεμινάρια ξαφνικά λάτρεψαν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Απλά εξαγόρασαν μία θέση εργασίας. Και ανάμεσα σε αυτούς και άνθρωποι που δεν πάτησαν καν να τα παρακολουθήσουν, αλλά πήραν στο τέλος το χαρτί και τώρα είναι αναπληρωτές σε ειδικά σχολεία. Αλλά προφανώς αυτά θέλει το Ελλαδιστάν...

Συνάδελφε λες πολλά που δεν συμφωνώ και έχω πει στο εαυτό μου να μην απαντώ.....ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ !

ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ" , αυτά που λες παραπάνω είναι συκοφαντία !!!!
Σε βάζω σε εισαγωγικά γιατί κανείς εκπαιδευτικός δεν θα συκοφαντούσε ασύστολα ένα σωρό συναδέλφους του. Δώσε στοιχεία για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους που έκαναν το σεμινάριο και λες ότι ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΚΟΗΘΙΕΣ. ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ αφού όλους τους θάβεις. ΝΤΡΟΠΗ !
Αλλιώς έχε την τσίπα να ζητήσεις συγνώμη που κατηγορείς συλλήβδην τους πάντες. Το ότι εσύ μπορεί να γνωρίζεις Χ εκπαιδευτικούς με τα χαρακτηριστικά που λες εγώ γνωρίζω Υ που δεν τα έχουν και τους ΛΟΙΔΟΡΕΙΣ.

ΕΛΕΟΣ

Κατά ποιόν τρόπο κατηγορώ όλους, όταν λέω ότι "ανάμεσα σε όλους, κάποιοι δεν πάτησαν;". Αλήθεια είναι, οι ίδιοι που παρακολούθησαν τα σεμινάρια αναφέρουν τέτοιες περιπτώσεις συμμετεχόντων. Μήπως υπήρξε και κανένας έλεγχος ποιός πήγαινε και ποιός όχι; Με αυτούς λοιπόν τα έχω, με τους υπόλοιπους που τα έκαναν ελπίζοντας σε μία θέση εργασίας και υπήρξαν συνεπείς δεν έχω τίποτα. Και ότι το όλο θέμα ήταν μια καλά στημένη κομπίνα που είχε εξελιχθεί σε βιομηχανία, μου είναι αδιάφορο αν εσύ το δέχεσαι, μου φτάνει που το δέχτηκε η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και το Υπουργείο και γι' αυτό τελικά τα κατήργησε. Ως εκ τούτου προφανώς και δεν είμαστε "συνάδελφοι"...

Διάβαζε τις συκοφαντίες που γράφεις γιατί προφανώς έχεις και δυσκολία στην μνήμη σου. Επίσης μια άγνωστη λέξη είναι η ΤΣΙΠΑ και το θάρρος να παραδεχτής ότι έκανες λάθος.....

στα κοκκίνισα, γιατί εσύ δεν κοκκινίζεις από ντροπή που τα γραφείς (που να κοκκινίσεις έτσι πράσινος που είσαι από την ζήλια και την κακία σου).....

Υ.Γ. Λώρα με συγχωρείς αλλά εγώ πιστεύω τον Green, εξαγόρασες μια θέση και δεν πιστεύω ούτε μια στο εκατομμύριο ότι λάτρευες τα παιδιά με ε.α..
Όχι ΛΩΡΑ μην επιμένεις σε παρακαλώ.....  ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:39:54 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1194 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 07:43:31 pm »
@kinegiros
Tι διαφορετικό έχουν τα προηγούμενα «κόκκινα γραφόμενα» μου (επέλεξες το χρώμα της ντροπής υποθέτω) από αυτό που μόλις έγραψα; Το ξαναλέω λοιπόν, οι πλειοψηφία των συμμετεχόντων στα σεμινάρια ήταν απελπισμένοι άνεργοι που έψαχναν για δουλειά. Και σε αυτό ακριβώς πάτησαν και αυτοί που τα διοργάνωναν. Αν τώρα εσύ έχεις φτιάξει μια πλασματική πραγματικότητα στο μυαλό σου για να αισθάνεσαι καλύτερα, βεβαίως και είναι δικαίωμα σου, αλλά επέτρεψε μου να μη συμμετέχω σε αυτή.  Και σε κάθε περίπτωση δεν έχω καταλάβει γιατί εκλαμβάνεις ως μομφή ή συκοφαντία προς τους σεμιναριούχους  αυτό που είπα; Είναι κακό κάποιος να ψάχνει επαγγελματική διέξοδο; Εγώ πάντως δεν το είπα ως μομφή. Δεν χρειάζεται λοιπόν ούτε να  παρουσιάζεις τον εαυτό σου ως τον προστάτη των απανταχού ΑΜΕΑ στην Ελλάδα , ούτε να παίζεις τον ρόλο του αυτόκλητου υπερασπιστή των σεμιναρίων. Και πολύ περισσότερο δεν χρειάζεται να εκβιάζεις τη συμμαχία των άλλων γραφόντων εδώ μέσα. Μυαλό έχει ο καθένας και κρίνει.

Υ.Γ. Τα περί τσίπας απλά στα επιστρέφω.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1195 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:34:02 pm »

ΕΛΕΟΣ ΛΩΡΑ

H τεράστια διαφορά είναι πως εγώ ΠΕΡΑΣΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ...δεν είδα ποτέ το σεμινάριο σαν παράθυρο και μάλιστα όταν με ενημέρωσαν για το σεμινάριο είχα και 2 μερες δίλημμα αν θα το κάνω γιατί θα μου έτρωγε χρόνο απ'το διάβασμα του ΑΣΕΠ....τελικά πέρσι μπορούσα να πάω και στην γενική και στην ειδική αγωγή,γιατί είχα μόρια ΑΣΕΠ...δεν περίμενα να με σώσει η ειδική....αλλά πήγα ειδική γιατί έτυχε να με καλέσει μια βδομάδα νωρίτερα....συνεπώς δεν νομίζω να αναφέρεται σε μένα....Αντιθέτως...κάποια χρόνια πριν κάποιοι φιλόλογοι πρόλαβαν μόνο με ένα σεμινάριο να διθοριστούν...εγώ όμως θα ξαναδώσω ΑΣΕΠ και δεν διαμαρτύρομαι γι αυτό....ήξερα πάντα πως αυτός είναι ο δρόμος...άλλοι επελεγαν άλλους δρόμους...
Και δεν είναι μόνο οι σεμιναριούχοι που ψάχναν παράθυρο...άκουσα από άτομα που πήραν μεταπτυχιακό στην Αγγλία....αμέσως μετά την σχολή...πως εφόσον τώρα δεν θα διοριστούν με προυπηρεσία θα αλλάξουν επάγγελμα....άρα την ίδια λογική των σεμιναριούχων είχαν και πολλοί με μεταπτυχιακό που κι αυτοί το αγόρασαν πληρώνοντας πολύ πιο αδρά μάλιστα....το ότι έχουν κάποιες γνώσεις παραπάνω δεν αλλάζει τις προθέσεις τους...που ήταν η αποφυγή του ΑΣΕΠ...δηλαδή φυγόπονοι και γι αυτό με την αλλαγή του τρόπου διορισμών είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν επάγγελμα προκειμένοι να μην δώσουν ΑΣΕΠ...
Γιατί ας μην γελι'ομαστε....άλλο πράγμα η διαδικασία του ΑΣΕΠ....που διαβάζεις πράγματα πολλές φορές ανούσια και με 10 επαναλήψεις αν θες να έχεις αποτέλεσμα και έχεις και έναν ανταγωνισμό με 18.000 άτομα (τουλάχιστον στους φιλολόγους)....και άλλο πράγμα το μεταπτυχιακό και οι εργασίες του...που ξέρεις στην τελική πως θα το πάρεις,ούτε ανταγωνισμός υπάρχει και δεν διαβάζεις και τον Επιτάφιο για εκατομμυριοστή φορά στη ζωή σου από την εκατομμυριοστή πηγή για να τον ξέρεις καλύτερα.....
Ο Green λοιπόν νομίζω πως έθιξε τις μεθόδους και τις προθέσεις πολλών ατόμων...στα οπία δεν συγκαταλέγονται 'όμως όλοι όσοι κάναν σεμινάριο ή και μεταπτυχιακό....για μένα και τα μεταπτυχιακά από πολλούς είναι εξαγορά μιας θέσης......
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1196 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:43:55 pm »
Προφανώς δεν μίλησα για όλους. Προφανώς υπήρξαν και άνθρωποι που για πολύ συγκεκριμένους και συνειδητούς λόγους επέλεξαν να εμπλακούν με την ειδική αγωγή, έστω μέσω των σεμιναρίων. Όμως προφανώς και μια σημαντική πλειοψηφία το είδε σαν σανίδα σωτηρίας στην ανεργία του, ειδικά μετά την πλύση εγκεφάλου που έγινε από τους διοργανωτές. Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτοί. Το ζητούμενο είναι το ποιά κριτήρια και διαδικασίες θέτει το "σύστημα" για την εισαγωγή ανθρώπων στο χώρο της εκπαίδευσης. Είναι εν τέλει αναγκαία και ικανή συνθήκη μόνο το να έχεις την οικονομική δυνατότητα να πληρώσεις ένα σεμινάριο για να ανακυρηχθείς "εκπαιδευτικός" και σε μερικούς μήνες να διδάσκεις ανθρώπους σε ένα σχολείο; Φαίνεται πως στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν. Η ενστάσεις μου λοπόν για το θέμα των σεμιναρίων έχουν να κάνουν με το πλαίσιο πιστοποίησης και αξιολόγησης των εισερχόμενων στην εκπαίδευση και όχι με τους ίδιους τους εισερχόμενους.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1197 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:44:18 pm »
Όσο για το αν αγαπούσα ή όχι τα παιδιά ΑΜΕΑ...μπορεί να μην το ήξερα όταν πήγα στο σεμινάριο και το παραδέχομαι...αλλά πριν λίγες μέρες που είδα περσινό συνάδελφο μόνιμο μου είπε πως απ'τη μία ο διευθυντής του εξέφρασε πως θα θελε στην

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1198 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:46:06 pm »
έχω ανοιχτή την πορτα και στην ειδική που εκεί την υποψηφιότητά μου για θέση την εξαγόρασα όπως λες με τον ΑΣΕΠ.....

Στην γενική εκπαίδευση ήθελα να πω....

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1199 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:48:55 pm »
Προφανώς δεν μίλησα για όλους. Προφανώς υπήρξαν και άνθρωποι που για πολύ συγκεκριμένους και συνειδητούς λόγους επέλεξαν να εμπλακούν με την ειδική αγωγή, έστω μέσω των σεμιναρίων. Όμως προφανώς και μια σημαντική πλειοψηφία το είδε σαν σανίδα σωτηρίας στην ανεργία του, ειδικά μετά την πλύση εγκεφάλου που έγινε από τους διοργανωτές. Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτοί. Το ζητούμενο είναι το ποιά κριτήρια και διαδικασίες θέτει το "σύστημα" για την εισαγωγή ανθρώπων στο χώρο της εκπαίδευσης. Είναι εν τέλει αναγκαία και ικανή συνθήκη μόνο το να έχεις την οικονομική δυνατότητα να πληρώσεις ένα σεμινάριο για να ανακυρηχθείς "εκπαιδευτικός" και σε μερικούς μήνες να διδάσκεις ανθρώπους σε ένα σχολείο; Φαίνεται πως στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν. Η ενστάσεις μου λοπόν για το θέμα των σεμιναρίων έχουν να κάνουν με το πλαίσιο πιστοποίησης και αξιολόγησης των εισερχόμενων στην εκπαίδευση και όχι με τους ίδιους τους εισερχόμενους.

Σε ευχαριστώ για την διόρθωση, αυτό το προφανώς που λες δεν έβγαινε από τα αρχικά λεγόμενα σου.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα που λες έχεις μόνο εν μέρει δίκιο γιατί γενικεύεις λες και μιλάς για όλα τα σεμινάρια. Υπήρχαν και σωστά οργανωμένα και μη σωστά οργανωμένα. Ο κάθε ένας κρίνετε στην δουλειά του στην τελική.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1200 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:52:47 pm »
Όσο για το αν αγαπούσα ή όχι τα παιδιά ΑΜΕΑ...μπορεί να μην το ήξερα όταν πήγα στο σεμινάριο και το παραδέχομαι...αλλά πριν λίγες μέρες που είδα περσινό συνάδελφο μόνιμο μου είπε πως απ'τη μία ο διευθυντής του εξέφρασε πως θα θελε στην

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1201 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:54:23 pm »

Σε ευχαριστώ για την διόρθωση, αυτό το προφανώς που λες δεν έβγαινε από τα αρχικά λεγόμενα σου.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα που λες έχεις μόνο εν μέρει δίκιο γιατί γενικεύεις λες και μιλάς για όλα τα σεμινάρια. Υπήρχαν και σωστά οργανωμένα και μη σωστά οργανωμένα. Ο κάθε ένας κρίνετε στην δουλειά του στην τελική.
Αυτό ακριβώς σου είπα κι εγώ...ο καθένας κρίνεται στην δουλειά του...να και κάπου που συμφωνήσαμε...και όντως μερικά σεμινάρια...ασχετα με το πόσο αυστηρά ή όχι ήταν τα λουριά...είχαν αρκετές απαιτήσεις που έβαζαν τους υποψήφιους σε διαδικασία να διαβάσουν και να σκεφτούν...και μέσα σ'αυτά τα παιδιά των σεμιναρίων σαφώς και υπάρχουν κάποια που μπορούν πραγματικά να αντασπεξέλθουν...ίσως περισσότερο απ'αυτόν που πήγε και πήρε ένα μεταπτυχιακό.....

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1202 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:56:47 pm »

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1203 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 09:02:57 pm »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)