*

Αποστολέας Θέμα: Σεμινάρια Ειδικής Αγωγής-προοπτικές  (Αναγνώστηκε 384133 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Απ: Σεμινάρια Ειδικής Αγωγής-προοπτικές
« Απάντηση #1176 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:21:47 pm »
emmaki,έχεις απόλυτο δίκιο!!και συμφωνώ ότι όποιοι επιλέξουν την ΕΑ οφείλουν να είναι συνειδητοποιημένοι!αλλά οι περισσοτεροι προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο για να διοριστούν οπότε οδηγούνται εκεί χωρίς να το θέλουν πραγματικά.Εαν αρχίσουν να παίρνουν απόφοιτος μόνο από τις σχολές ειδικής αγωγή,τότε θα μπουν όλα στη θέση τους.Ως τοτε....

Απλά σε κάποιο σημείο μπάινει και η προσωπική υπευθυνότητα και συνείδηση....
Στο βωμό του διορισμού τα θυσιάζουμε όλα; Εγώ δεν θα τα θυσίαζα, και δεν τα θυσίασα, αν και είχα και εγώ πολύ μαγάλη ανάγκη για δουλειά.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:11:04 »

Αποσυνδεδεμένος eirinaki81

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1177 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:40:31 pm »
αν με ρωτάς προσωπικά,νομίζω ότι δεν θα θυσίαζα τα πάντα για έναν διορισμό!θέλω να είμαι καλή σε αυτό που κάνω,ο,τιδήποτε είναι αυτό.Και αγαπάω πολύ τα παιδιά ώστε να θέλω το καλό τους και δεν μπορώ να γίνω καλή με ένα σεμινάριο ειδικής αγωγής ώστε να τους προσφέρω αυτό που χρειάζονται οπότε το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να αφήσω ειδικούς να ασχοληθούν ακόμη κι αν εγώ βγάζω ελάχιστα χρήματα κάνοντας κάτι που ξέρω.όλα είναι επιλογές σε αυτή τη ζωή!
"γηράσκω αεί διδασκόμενη"-----ΠΕ02-----ΠΕ60-------

Αποσυνδεδεμένος elina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1178 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:41:54 pm »
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:49:22 pm από Lenazagor »

xriana1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1179 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:42:24 pm »
............................ Γιατί μη μου πείτε ότι όλοι αυτοί που έσπευσαν να κάνουν τα σεμινάρια ξαφνικά λάτρεψαν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Απλά εξαγόρασαν μία θέση εργασίας. Και ανάμεσα σε αυτούς και άνθρωποι που δεν πάτησαν καν να τα παρακολουθήσουν, αλλά πήραν στο τέλος το χαρτί και τώρα είναι αναπληρωτές σε ειδικά σχολεία. Αλλά προφανώς αυτά θέλει το Ελλαδιστάν...

Συνάδελφε λες πολλά που δεν συμφωνώ και έχω πει στο εαυτό μου να μην απαντώ.....ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ !

ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ" , αυτά που λες παραπάνω είναι συκοφαντία !!!!
Σε βάζω σε εισαγωγικά γιατί κανείς εκπαιδευτικός δεν θα συκοφαντούσε ασύστολα ένα σωρό συναδέλφους του. Δώσε στοιχεία για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους που έκαναν το σεμινάριο και λες ότι ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΚΟΗΘΙΕΣ. ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ αφού όλους τους θάβεις. ΝΤΡΟΠΗ !
Αλλιώς έχε την τσίπα να ζητήσεις συγνώμη που κατηγορείς συλλήβδην τους πάντες. Το ότι εσύ μπορεί να γνωρίζεις Χ εκπαιδευτικούς με τα χαρακτηριστικά που λες εγώ γνωρίζω Υ που δεν τα έχουν και τους ΛΟΙΔΟΡΕΙΣ.

ΕΛΕΟΣ

Ως γνωστόν ο συνάδελφος Green διακρίνεται για το απόλυτο των απόψεων του και συνήθως για την καταστροφολογία του. Άλλοτε φταίνε τα σεμινάρια, ενίοτε τα μεταπτυχιακα, ενδεχομένως η έλλειψη επιτυχίας στον Ασεπ και κύρια θέση του οτι φέτος θα πάρουν κυρίως ΑΜΩ κ.τ.λ.
Ο καθένας κρίνεται.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:11:04 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1180 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:45:08 pm »
αν με ρωτάς προσωπικά,νομίζω ότι δεν θα θυσίαζα τα πάντα για έναν διορισμό!θέλω να είμαι καλή σε αυτό που κάνω,ο,τιδήποτε είναι αυτό.Και αγαπάω πολύ τα παιδιά ώστε να θέλω το καλό τους και δεν μπορώ να γίνω καλή με ένα σεμινάριο ειδικής αγωγής ώστε να τους προσφέρω αυτό που χρειάζονται οπότε το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να αφήσω ειδικούς να ασχοληθούν ακόμη κι αν εγώ βγάζω ελάχιστα χρήματα κάνοντας κάτι που ξέρω.όλα είναι επιλογές σε αυτή τη ζωή!

Αν και δεν ήταν προσωπικό, αυτό ακριβώς εννοώ!
Επίσης, ένα σεμινάριο ή ένα ματαπτυχιακό απλά σε βάζουν στο δρόμο της ΕΑ (ή της όποιας επιστήμης). Από εκέι και πέρα είναι δική σου υπόθεση το αν θα γίνεις καλός δάσκαλος. Και αυτό το πετυχαίνεις με συνεχή επιμόρφωση και διάβασμα (ναι κοστίζει πολλά χρήματα).
Η πραγματικότητα, όμως, είναι άλλη και η ΕΑ γίνεται ένα σκαλοπάτι για τη γενική....
Δεν μπορεί τα τελευταία 2-3 χρόνια να απέκτησαν όλοι την τρέλλα να δουλέψουν στην ΕΑ....και άντε και την απέκτησαν, όταν τους δίνεται η δυνατότητα να μεταπηδήσουν στη γενική γιατί όλοι τρέχουν;

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1181 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:48:57 pm »
Κάνε μια αναζήτησ. Το θεμα έχει συζητηθεί πάααααρα πολλές φορές.

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Lenazagor
« Απάντηση #1182 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 03:50:00 pm »
elina θα σε παρακαλούσα να μη γράφεις με κεφαλαία.

Ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος elina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1183 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 04:01:04 pm »
καλησπερα emmaki,
μολις κοιτουσα τις προηγουμενες αναφορες.και αυτο που αποκομισα ηταν οχι και τοσο θετικα σχολια.ειλικρινα εχω μπερδευτει.

Lenazagor ok συγνωμη για τα κεφαλαια.

Αποσυνδεδεμένος christina_k

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1184 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 04:18:40 pm »
Kαλησπέρα!

Τα σεμινάρια στην Ειδική Αγωγή σε ενδιαφέρουν για προσωπική επαγγελματική εξέλιξη ή ως "προσόν" πρόσληψης στο δημόσιο σχολείο. Σε ρωτάω, γιατί ανάλογα με την περίπτωση, θα σου προτείνω και διαφορετικές επιλογές.

Αποσυνδεδεμένος elina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1185 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 04:34:37 pm »
με ενδιαφερει πολυ ο χωρος της ειδικης αγωγης.εχω παρακολουθησει και αλλα σεμιναρια περι αυτισμου και αλλα.εχω απασχολησει και κατ'οικον παιδακια καθως και η πτυχιακη μου ηταν πανω στον τομεα της μουσικοθεραπειας.θα με ενδιεφεραν και οι δυο τομεις που ανεφερες για το λογο οτι θελω να ασχοληθω με την ειδικη αγωγη.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1186 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 04:38:24 pm »
............................ Γιατί μη μου πείτε ότι όλοι αυτοί που έσπευσαν να κάνουν τα σεμινάρια ξαφνικά λάτρεψαν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Απλά εξαγόρασαν μία θέση εργασίας. Και ανάμεσα σε αυτούς και άνθρωποι που δεν πάτησαν καν να τα παρακολουθήσουν, αλλά πήραν στο τέλος το χαρτί και τώρα είναι αναπληρωτές σε ειδικά σχολεία. Αλλά προφανώς αυτά θέλει το Ελλαδιστάν...

Συνάδελφε λες πολλά που δεν συμφωνώ και έχω πει στο εαυτό μου να μην απαντώ.....ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ !

Σε βάζω σε εισαγωγικά γιατί κανείς εκπαιδευτικός δεν θα συκοφαντούσε ασύστολα ένα σωρό συναδέλφους του. Δώσε στοιχεία για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους που έκαναν το σεμινάριο και λες ότι ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΚΟΗΘΙΕΣ. ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ αφού όλους τους θάβεις. ΝΤΡΟΠΗ !
Αλλιώς έχε την τσίπα να ζητήσεις συγνώμη που κατηγορείς συλλήβδην τους πάντες. Το ότι εσύ μπορεί να γνωρίζεις Χ εκπαιδευτικούς με τα χαρακτηριστικά που λες εγώ γνωρίζω Υ που δεν τα έχουν και τους ΛΟΙΔΟΡΕΙΣ.

ΕΛΕΟΣ

Κατά ποιόν τρόπο κατηγορώ όλους, όταν λέω ότι "ανάμεσα σε όλους, κάποιοι δεν πάτησαν;". Αλήθεια είναι, οι ίδιοι που παρακολούθησαν τα σεμινάρια αναφέρουν τέτοιες περιπτώσεις συμμετεχόντων. Μήπως υπήρξε και κανένας έλεγχος ποιός πήγαινε και ποιός όχι; Με αυτούς λοιπόν τα έχω, με τους υπόλοιπους που τα έκαναν ελπίζοντας σε μία θέση εργασίας και υπήρξαν συνεπείς δεν έχω τίποτα. Και ότι το όλο θέμα ήταν μια καλά στημένη κομπίνα που είχε εξελιχθεί σε βιομηχανία, μου είναι αδιάφορο αν εσύ το δέχεσαι, μου φτάνει που το δέχτηκε η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και το Υπουργείο και γι' αυτό τελικά τα κατήργησε. Ως εκ τούτου προφανώς και δεν είμαστε "συνάδελφοι"...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 05:23:30 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1187 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 04:46:04 pm »

ΕΛΕΟΣ

Ως γνωστόν ο συνάδελφος Green διακρίνεται για το απόλυτο των απόψεων του και συνήθως για την καταστροφολογία του. Άλλοτε φταίνε τα σεμινάρια, ενίοτε τα μεταπτυχιακα, ενδεχομένως η έλλειψη επιτυχίας στον Ασεπ και κύρια θέση του οτι φέτος θα πάρουν κυρίως ΑΜΩ κ.τ.λ.
Ο καθένας κρίνεται.
Κατά σύμπτωση όμως όλα αυτά τα "παραθυράκια" που εμένα με ενοχλούσαν (σεμινάρια 400 ωρών, εκπαιδευτικοί που δεν πάτησαν ποτέ να δώσουν ΑΣΕΠ, παράτυπες προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο κλπ), φαίνεται ότι ενοχλούσαν και πολλούς άλλους, γι' αυτό και κλείνουν με το νέο νομο. Ίσως λοιπόν δεν ήταν τόσο παράλογες οι επισημάνσεις μου αυτούς τους μήνες, τις οποίες σε κάθε πρίπτωση εγώ τουλάχιστον τις διατύπωσα. 'Αλλοι δεν μίλησαν ποτέ για την "ταμπακιέρα", προφανώς γιατί τους βόλευε ένα καθεστώς μπάχαλου και αδιαφάνειας. Εμένα λοιπόν κρίθηκαν οι απόψεις μου. Οι δικές σου;
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 05:12:44 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος afriendforyou

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1188 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 04:54:22 pm »
Συνάλδεφε, μήπως ξέρεις πόσους μαθηματικούς παίρνουν ως αναπληρωτές και ως ωρομίσθιους στην Ειδική Αγωγή; Φέτος για παράδειγμα πόσους πήραν;

ΕΛΕΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1189 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 04:55:56 pm »
Εάν δεν πάψεουν να ισχύουν οι "αλλαξοκωλιές" (sorry αλλά έτσει έιναι) από είδική σε γενική, δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει η κατάσταση.
Κανονικά πρέπει, από τη στιγμή που κάνεις μια επιλογή να δουλέψεις σε ένα χώρο (ΕΑ) και αποκτάς κάποια επιμόρφωση (με όποια ορφή και αν είναι αυτή) να μην έχεις το δικάιωμα να μεταπηδάς σε άλλο χώρο (γενική αγωγή).
Τότε να δω πόσοι θα θέλουν να κάνουν σεμινάρια και μεταπτυχιακά.
Τότε να δω πόσοι θα πληρώνουν για να πάρουν ένα χαρτί χωρίς να πατάνε (γιατί υποτίθεται ότι θα κάνουν αυτό που αγαπάνε και ότι θα μαθαίνουν πώς να δουλέψουν πάνω σε αυτό).

Η ΕΑ αγωγώ δεν είναι χώρος πειραματισμών. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για πειραματισμούς. Πώς θα σας φαινόταν εσάς αν έιχατε ένα παιδάκι ΑΜΕΑ και κάθε χρόνο (ίσως και πιο συχνά με τισ διπλές κλήσεις αναπληρωτών και το δικάιωμα μετακίνησης) άλλαζε δάσκαλο; Μόλις δενόταν, αποκτούσε σχέση εμπιστοσύνης, άντε πάλι από την αρχή!

Ένα έχω να πω. Έτσι δεν γίνεται ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ!
Συμφωνώ. Για εμένα εφόσον θα γίνει και δαγωνισμός ειδικής αγωγής, θα πρέπει ο καθένας να επιλέξει σε ποιόν θέλει να δώσει, γενικής ή ειδικής, και επομένως σε ποιούς πίνακες ΑΣΕΠ επιθυμεί να είναι με το νέο σύστημα του '12. Φτάνουν πια τα δίπορτα και όποια πόρτα ανοίξει πρώτη να χωθούμε μέσα. Εφόσον τόσες χιλιάδες συνάδελφοι κινούμενοι από αισθήματα αγάπης για τα ΑΜΕΑ, όπως μας διαβεβαιώνει και ο "συνάδελφος" kinegiros, θυσίασαν χρόνο και χρήμα για να καταρτιστούν στα σεμινάρια, ας δώσουν ΑΣΕΠ ειδικής, να αποδείξουν εξάλλου και την κατάρτιση που έλαβαν, και ας είναι μόνο στους αντίστοιχους πίνακες, ελπίζωντας να ολοκληρώσουν το σκοπό της ζωής τους.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 05:32:04 pm από Green »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144