0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η συναδέλφισσα Vania μιλάει πολύ σωστά. Το έχω πει πολλές φορές και θα το πω όσες ακόμα χειάζεται. Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΖΩΗΣ. Αν τη διδασκαλία σε ένα τμήμα ένταξης/σε ΕΕΕΚ/ σε Ειδικό Σχολέιο τη βλέπετε απλά και μόνο ως σκαλοπάτι που θα σας δώσει μόρια για να μεταβείτε στην γενική αγωγή και να παοκτήσετε τον πολυπόθητο διορισμό....μην το κάνετε. Μόνο ζημιά θα κάνετε στο χώρο και στα παιδιά.Επίσης να ξέρετε όλοι ότι η Ε.Α. θέλει κώ**. Δεν είναι απλά τα πράγματα και δεν χωράει δεν ήξερα και έκανα ό,τι μπορούσα. Υποχρεούσαι να ξέρεις και υποχρεούσαι να ξεπεράσεις τον εαυτό σου.Όταν θα αντιμετωπίζεις παιδιά σε σεξουαλική διέγερση, όταν θα αντιμετωπίζεις σεξουαλικές επιθέσεις από μαθητές με διπλάσιο όγκο από σένα (δεν απευθύνομαι σε κάποιον προσωπικά), όταν θα αντιμετωπίζεις κρίσεις υστερίας, όταν θα πρέπει να προσαρμόσεις τον τρόπο διδασκαλίας σου 10 φορές τη μέρα γιατί θα έχεις 10 διαφορετικά παιδιά με διαφορετικές ανάγκες, όταν θα φας ξύλο από παιδιά.....τότε δεν μπορείς να πεις εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά! Αυτό είιναι η Ε.Α.! Ή μάλον ΚΑΙ αυτό είναι Ε.Α. για να είμαι πιο σωστή. Δεν ξέρω αν αυτά τα διδάσκουν στα σεμινάρια ή αν απλά διδάσκουν θεωρητικές προσεγγίσεις και είδη ειδικών αναγκών, αλλά αυτή είναι μία πραγματική τάξη!ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ
Παράθεση από: emmaki στις Ιουλίου 17, 2009, 10:43:08 pmΗ συναδέλφισσα Vania μιλάει πολύ σωστά. Το έχω πει πολλές φορές και θα το πω όσες ακόμα χειάζεται. Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΖΩΗΣ. Αν τη διδασκαλία σε ένα τμήμα ένταξης/σε ΕΕΕΚ/ σε Ειδικό Σχολέιο τη βλέπετε απλά και μόνο ως σκαλοπάτι που θα σας δώσει μόρια για να μεταβείτε στην γενική αγωγή και να παοκτήσετε τον πολυπόθητο διορισμό....μην το κάνετε. Μόνο ζημιά θα κάνετε στο χώρο και στα παιδιά.Επίσης να ξέρετε όλοι ότι η Ε.Α. θέλει κώ**. Δεν είναι απλά τα πράγματα και δεν χωράει δεν ήξερα και έκανα ό,τι μπορούσα. Υποχρεούσαι να ξέρεις και υποχρεούσαι να ξεπεράσεις τον εαυτό σου.Όταν θα αντιμετωπίζεις παιδιά σε σεξουαλική διέγερση, όταν θα αντιμετωπίζεις σεξουαλικές επιθέσεις από μαθητές με διπλάσιο όγκο από σένα (δεν απευθύνομαι σε κάποιον προσωπικά), όταν θα αντιμετωπίζεις κρίσεις υστερίας, όταν θα πρέπει να προσαρμόσεις τον τρόπο διδασκαλίας σου 10 φορές τη μέρα γιατί θα έχεις 10 διαφορετικά παιδιά με διαφορετικές ανάγκες, όταν θα φας ξύλο από παιδιά.....τότε δεν μπορείς να πεις εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά! Αυτό είιναι η Ε.Α.! Ή μάλον ΚΑΙ αυτό είναι Ε.Α. για να είμαι πιο σωστή. Δεν ξέρω αν αυτά τα διδάσκουν στα σεμινάρια ή αν απλά διδάσκουν θεωρητικές προσεγγίσεις και είδη ειδικών αναγκών, αλλά αυτή είναι μία πραγματική τάξη!ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ
Άσχετο με το θέμα, αλλά...LK, συγχαρητήρια για το διορισμό σου ! ! ! Καλά βρε, πώς τα κατάφερες, ούσα απόφοιτη Ιστορικού-Αρχαιολογικού και μάλιστα κατεύθυνσης Αρχαιολογίας και Ιστορίας Τέχνης;;; Αστειεύομαι φυσικά, έχει να κάνει με άλλη συζήτηση, σε άλλη στήλη, σχετικά με το αν εμείς οι αρχαιολόγοι μπορούμε να απασχολούμαστε ως ΠΕ02. Και πάλι συγχαρητήρια ! Και στα δικά μας !