0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: pd στις Ιανουαρίου 13, 2010, 01:33:12 pmΣτον ΑΣΕΠ ειδικης αγωγης δε μπορει να δωσει ο οποιοσδηποτε , χωρις τουλαχιστον να εχει κανει ενα μεταπτυχιακοη' ενα ετησιο σεμιναριο Ε.Α . Το θεωρω την ελαχιστη επιμορφωση που πρεπει να εχει καποιος για να ασχοληθει με τα παιδια με ειδικες εκπαιδευτικες αναγκες. Συναδελφοι μη γελιομαστε δεν ειναι ευκολος ο ρολος του ειδικου παιδαγωγου και η αποφαση να ασχοληθει καποιος πρεπει να εχει σοβαροτητα και ευθυνη. Δεν ειναι μονο τα παιδια, ειναι και οι γονεις που θελουν στηριξη. Σοβαρευτειτε λοιπον και μην αντιμετωπιζετε με ελαφροτητα το θεμα της ειδικης αγωγης σαν επαγγελματικη αποκατασταση. Δεν θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα!!!!!Η ΕΑ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται τόσο απλά/απλοϊκά, ως δηλαδή ένα σκαλοπατάκι για μόνιμο διορισμό!Και θέλετε να το πάω και πιο πέρα; Για μένα (και το έχω πει και άλλες φορές) αυτός που θα επιλέξει να διοριστεί/ να εργαστεί στην ΕΑ θα έπρεπε να αναλαμβάνει την υποχρέωση να μείνει στο χώρο για ένα χρονικό διάστημα ικανό για να παράξει έργο. Δεν ξέρω πόσο θα πρέπει να είναι αυτό το διάστημα, πάντως περισσότερο από ένα χρόνο. Μιάλμε για παιδά τα οποία χρειάζονται σταθερότητα τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε μεθόδους. Η όποια αλλαγή προκαλεί μεγάλη ανστάτωση και μπορεί μέχρι και να ακυρώσει όλη την προηγούμενη προσπάθεια.Αν λοιπόν συμβεί αυτό (της υποχρεωτικής παραμονής στην ΕΑ για κάποιο διάστημα) είμαι περίεργη να δω πόσοι τελικά θα επιλέξουν τον κλάδο. Πραγματικά πολύ περίεργη....Το πρόβλημα δυστυχώς είναι ότι σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις από το υπουργείο, προσανατολίζεται στο να δίνουν ΟΛΟΙ ασεπ ειδικής αγωγής.Χωρίς καν σεμινάριο.Γέλοια και παράλογα πράγματα δυστυχώς.
Στον ΑΣΕΠ ειδικης αγωγης δε μπορει να δωσει ο οποιοσδηποτε , χωρις τουλαχιστον να εχει κανει ενα μεταπτυχιακοη' ενα ετησιο σεμιναριο Ε.Α . Το θεωρω την ελαχιστη επιμορφωση που πρεπει να εχει καποιος για να ασχοληθει με τα παιδια με ειδικες εκπαιδευτικες αναγκες. Συναδελφοι μη γελιομαστε δεν ειναι ευκολος ο ρολος του ειδικου παιδαγωγου και η αποφαση να ασχοληθει καποιος πρεπει να εχει σοβαροτητα και ευθυνη. Δεν ειναι μονο τα παιδια, ειναι και οι γονεις που θελουν στηριξη. Σοβαρευτειτε λοιπον και μην αντιμετωπιζετε με ελαφροτητα το θεμα της ειδικης αγωγης σαν επαγγελματικη αποκατασταση.
Παράθεση από: pd στις Ιανουαρίου 13, 2010, 01:33:12 pmΣτον ΑΣΕΠ ειδικης αγωγης δε μπορει να δωσει ο οποιοσδηποτε , χωρις τουλαχιστον να εχει κανει ενα μεταπτυχιακοη' ενα ετησιο σεμιναριο Ε.Α . Το θεωρω την ελαχιστη επιμορφωση που πρεπει να εχει καποιος για να ασχοληθει με τα παιδια με ειδικες εκπαιδευτικες αναγκες. Συναδελφοι μη γελιομαστε δεν ειναι ευκολος ο ρολος του ειδικου παιδαγωγου και η αποφαση να ασχοληθει καποιος πρεπει να εχει σοβαροτητα και ευθυνη. Δεν ειναι μονο τα παιδια, ειναι και οι γονεις που θελουν στηριξη. Σοβαρευτειτε λοιπον και μην αντιμετωπιζετε με ελαφροτητα το θεμα της ειδικης αγωγης σαν επαγγελματικη αποκατασταση. Δεν θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα!!!!!Η ΕΑ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται τόσο απλά/απλοϊκά, ως δηλαδή ένα σκαλοπατάκι για μόνιμο διορισμό!Και θέλετε να το πάω και πιο πέρα; Για μένα (και το έχω πει και άλλες φορές) αυτός που θα επιλέξει να διοριστεί/ να εργαστεί στην ΕΑ θα έπρεπε να αναλαμβάνει την υποχρέωση να μείνει στο χώρο για ένα χρονικό διάστημα ικανό για να παράξει έργο. Δεν ξέρω πόσο θα πρέπει να είναι αυτό το διάστημα, πάντως περισσότερο από ένα χρόνο. Μιάλμε για παιδά τα οποία χρειάζονται σταθερότητα τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε μεθόδους. Η όποια αλλαγή προκαλεί μεγάλη ανστάτωση και μπορεί μέχρι και να ακυρώσει όλη την προηγούμενη προσπάθεια.Αν λοιπόν συμβεί αυτό (της υποχρεωτικής παραμονής στην ΕΑ για κάποιο διάστημα) είμαι περίεργη να δω πόσοι τελικά θα επιλέξουν τον κλάδο. Πραγματικά πολύ περίεργη....
θα μπει ασεπ σιγουρα και λογικα θα δινουν ολοι αλλα αυτοι που θα χουν σεμιναριο ή μεταπτυχιακο θα χουν καποια μορια παραπανω. 1,5 για μεταπτυχιακο, 1 για σεμιναριο αν θυμαμαι καλα. παντως αποκλειεται να δινουν μονο οι μεταπτυχιακοι ή οι σεμιναριακιδες γιατι καποια στιγμη θα τελειωσουν και αυτοι. τι θα κανει τοτε? μην ξεχνας οτι οι μεταπτυχιακοι πχ αγγλικης γαλλικης φιλολογιας ειναι 1 και κανενας οποτε? απο καπου πρεπει να βαλει ανθρωπους.
15 μαιου τελειωνει
To σεμινάριο που γίνεται στο αριστοτέλειο γνωρίζετει πότε τελειώνει;