0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
πολύ εύκολα ένας πλούσιος μπορεί να σπουδάσει μόνο με το χρήμα του, χωρίς ιδιαίτερα προσόντα. Κόιτα όλους τους πολιτικούς και τα παιδιά τους, ειλικρινα πιστεύεις ότι όλα αυτά τα άτομα είχαν τα προσόντα να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου;
Γυρνάμε λοιπόν πίσω σε αυτό που έλεγα στην αρχή. Αν θες, το οικονομικό δεν είναι εμπόδιο. Αν τώρα θες να τα έχεις όλα στο πιάτο, να μην κουραστείς και μόνο να σπουδάζεις....τότε, ναι. Θέλει πολλά χρήματα!
Ο κάθε ένας μας έχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ προβλήματα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ανάγκες ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ υποχρεώσεις !
Παράθεση από: kinegiros στις Ιουνίου 21, 2010, 01:33:22 amΟ κάθε ένας μας έχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ προβλήματα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ανάγκες ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ υποχρεώσεις !Ναι αλλά αυτός ο καθένας να μην γκρινιάζει για τα επιπλέον προσόντα των άλλων.
Παράθεση από: Φυσικός στις Ιουνίου 20, 2010, 05:02:54 pmπολύ εύκολα ένας πλούσιος μπορεί να σπουδάσει μόνο με το χρήμα του, χωρίς ιδιαίτερα προσόντα. Κόιτα όλους τους πολιτικούς και τα παιδιά τους, ειλικρινα πιστεύεις ότι όλα αυτά τα άτομα είχαν τα προσόντα να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου; Ένας "πλούσιος" όχι δεν μπορεί να σπουδάσει με τα χρήματά του και μόνο, στα καταξιωμένα τουλάχιστον πανεπιστήμια. Όσον αφορά τους πολιτικούς και τα παιδιά τους δεν ξέρω αν είχαν τα προσόντα, αλλά ξέρω πολλά παιδιά μη πολιτικών που ναι τα κατάφεραν με την αξία τους "στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου". Δεν χρειάζεται τόση απαισιοδοξία άλλο πια.
Tα μεταπτυχιακά καλώς και έχουν δίδακτρα. Υπάρχουν σε κάποια μεταπτυχιακά πειράματα, αγορά αναλώσιμων, σε όλα αυτά βοηθάνε τα ποσά που δίνουν οι υποψήφιοι. Συμφωνώ ότι το κόστος ενός μεταπτυχιακού δεν είναι πρόβλημα, αφού υπάρχουν υποτροφίες σήμερα για ότι θες. Αλλο όμως το μεταπτυχιακό που έχει έρευνα (όσο έχει γιατί τα περισσότερα στην Ελλάδα είναι για το βρόντο) και άλλο το σεμινάριο που τα στάζεις και παίρνεις ένα χαρτί ούτως ή άλλως. Στο μεταπτυχιακό κόβεσαι σε μαθήματα και σε ξένες χώρες πρέπει να ξαναπληρώσεις και να ξαναδώσεις.Καταρχήν δεν συμφωνώ με την λεγόμενη εκπαιδευτική άδεια για μεταπτυχιακές σπουδές. Τι σημαίνει εκπαιδευτική άδεια; Όχι κύριε εφ'όσον δεν είσαι στο πόστο εργασίας σου πλέον και αποφάσισες να κάνεις master και phd ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΤΟ MASTER ΚΑΙ PHD εφ'όσον θα απουσιάζεις από την υπηρεσία σου.Μάθαμε τώρα και παίρνει ο καθένας εκπαιδευτική άδεια για μεταπτυχιακά και διδακτορικά και δεν πατάει για 7 χρόνια στην υπηρεσία. Και να ήταν της προκοπής τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά να πάει στο διάολο, τα περισσότερα διδακτορικά στην Ελλάδα οι πιο πολλές δημοσίευσεις είναι σε χαμηλού Impact factor περιοδικά και δεν λένε και κάτι αξιόλογο. Αλλά θα το πώ για τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά της Ελλάδας τα εξής (η αλήθεια πονάει):Έχω δει πολλούς να κοκορεύονται και να μονίζουν ότι είναι κάποιοι επειδή έχουν διδακτορικά, τα οποία όμως δεν λένε κάτι καινούργιο στην επιστήμη, δεν εμβαθύνουν, αλλά προσπαθούν από τη μύγα να βγάλουν ξύγκι. Πολλά από αυτά θα ήταν κουρελόχαρτα σε ξένα πανεπιστήμια. Κουρελόχαρατα που βασίζονται σε στατιστικές αναλύσεις. Η στατιστική στην Ελλάδα έχει γίνει η επιστήμη των διδακτορικών γιατί απλούστατα δεν έχουν υποδομές τα πανεπιστήμια και προσπαθούν με statistics να βγάλουν και καλά γαμάτα συμπεράσματα. Μόνο που αυτό που πετυχαίνουν είναι μια απλή παρατήρηση και τίποτα παραπάνω. Αυτά για τα διδακτορικά της Ελλάδας τα περίφημα που έχουν και καλά πολύ αξία έξω. Υπάρχουν βέβαια και καλά διδακτορικά με δημοσιεύσεις σε υψηλού κύρους περιοδικά, αλλά στην Ελλάδα λίγα
Παράθεση από: giannios στις Ιουνίου 22, 2010, 01:48:26 amTα μεταπτυχιακά καλώς και έχουν δίδακτρα. Υπάρχουν σε κάποια μεταπτυχιακά πειράματα, αγορά αναλώσιμων, σε όλα αυτά βοηθάνε τα ποσά που δίνουν οι υποψήφιοι. Συμφωνώ ότι το κόστος ενός μεταπτυχιακού δεν είναι πρόβλημα, αφού υπάρχουν υποτροφίες σήμερα για ότι θες. Αλλο όμως το μεταπτυχιακό που έχει έρευνα (όσο έχει γιατί τα περισσότερα στην Ελλάδα είναι για το βρόντο) και άλλο το σεμινάριο που τα στάζεις και παίρνεις ένα χαρτί ούτως ή άλλως. Στο μεταπτυχιακό κόβεσαι σε μαθήματα και σε ξένες χώρες πρέπει να ξαναπληρώσεις και να ξαναδώσεις.Καταρχήν δεν συμφωνώ με την λεγόμενη εκπαιδευτική άδεια για μεταπτυχιακές σπουδές. Τι σημαίνει εκπαιδευτική άδεια; Όχι κύριε εφ'όσον δεν είσαι στο πόστο εργασίας σου πλέον και αποφάσισες να κάνεις master και phd ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΤΟ MASTER ΚΑΙ PHD εφ'όσον θα απουσιάζεις από την υπηρεσία σου.Μάθαμε τώρα και παίρνει ο καθένας εκπαιδευτική άδεια για μεταπτυχιακά και διδακτορικά και δεν πατάει για 7 χρόνια στην υπηρεσία. Και να ήταν της προκοπής τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά να πάει στο διάολο, τα περισσότερα διδακτορικά στην Ελλάδα οι πιο πολλές δημοσίευσεις είναι σε χαμηλού Impact factor περιοδικά και δεν λένε και κάτι αξιόλογο. Αλλά θα το πώ για τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά της Ελλάδας τα εξής (η αλήθεια πονάει):Έχω δει πολλούς να κοκορεύονται και να μονίζουν ότι είναι κάποιοι επειδή έχουν διδακτορικά, τα οποία όμως δεν λένε κάτι καινούργιο στην επιστήμη, δεν εμβαθύνουν, αλλά προσπαθούν από τη μύγα να βγάλουν ξύγκι. Πολλά από αυτά θα ήταν κουρελόχαρτα σε ξένα πανεπιστήμια. Κουρελόχαρατα που βασίζονται σε στατιστικές αναλύσεις. Η στατιστική στην Ελλάδα έχει γίνει η επιστήμη των διδακτορικών γιατί απλούστατα δεν έχουν υποδομές τα πανεπιστήμια και προσπαθούν με statistics να βγάλουν και καλά γαμάτα συμπεράσματα. Μόνο που αυτό που πετυχαίνουν είναι μια απλή παρατήρηση και τίποτα παραπάνω. Αυτά για τα διδακτορικά της Ελλάδας τα περίφημα που έχουν και καλά πολύ αξία έξω. Υπάρχουν βέβαια και καλά διδακτορικά με δημοσιεύσεις σε υψηλού κύρους περιοδικά, αλλά στην Ελλάδα λίγαΣυμφωνώ απόλυτα. Θυμούνται κάποιοι στα 50 τους να κάνουν μεταπτυχιακά. Και μόνο και μόνο για την άδεια(οι ίδιοι το παραδέχονται)