Σύνολο ψηφοφόρων: 165
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
3)το πρόβλημα που αναλύω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ. Είναι το φαινόμενο οι πληροφορικοί να χάνουν ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ λόγω έλλειψης δύναμης και συνδικαλισμού. Άλλο παράδειγμα η απόσυρση 10 ωρών πληροφορικής από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των τεχνικών λυκείων.
..δηλαδή το γαλλικό μοντέλο. Στη Γαλλία δεν υπάρχει χωριστό μάθημα Νέων Τεχνολογιών στα Δημοτικά, αλλά γίνεται από τον δάσκαλο στο πλαίσιο των διαφόρων μαθημάτων. Εκεί οι δάσκαλοι κάνουν όλα τα μαθήματα, ακόμα και τις ξένες γλώσσες...
Παράθεση από: ioanna89 στις Οκτωβρίου 31, 2007, 06:27:30 pm..δηλαδή το γαλλικό μοντέλο. Στη Γαλλία δεν υπάρχει χωριστό μάθημα Νέων Τεχνολογιών στα Δημοτικά, αλλά γίνεται από τον δάσκαλο στο πλαίσιο των διαφόρων μαθημάτων. Εκεί οι δάσκαλοι κάνουν όλα τα μαθήματα, ακόμα και τις ξένες γλώσσες...δηλαδή σε λίγο καιρό, αν εφαρμοστεί το "γαλλικό", για να γίνει κάποιος δάσκαλος θα πρέπει να έχει Διδακτορικό ή Μaster στις ΤΠΕ και FCE ή Proficiency κλπ?
Χα, ωραίο όναμα miss_pc. Τώρα μου θύμησες τα παιδιά σε ένα σχολείο με φώναζαν τα μικρά "Ο κύριος υπολογιστής" Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε όσους λένε ότι πρέπει η πληροφορική να διδάσκεται στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού.Το ολοήμερο είναι πρόγραμμα που κάποια στιγμή θα λήξει (στόχος είναι να ολοκληρωθεί το 2008 εκτός αν πάρει παράταση).Η ερώτηση μου είναι η εξής:Γιατί μόνο τα παιδιά που διδάχτηκαν στο ολοήμερο, να είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν από την Α τάξη και τα άλλα όχι;
Στη Γαλλία πρέπει να έχει πιστοποιητικό στις ΤΠΕ και πιστοποιητικό γλωσσομάθειας ανώτατου επιπέδου. Επιπλέον, είναι μεταξύ των εξεταζόμενων μαθημάτων στον αντίστοιχο γαλλικό "ΑΣΕΠ" (απαραίτητη προϋπόθεση για τον διορισμό).Στη Γερμανία υπάρχει διαφορετικό μοντέλο. Οι δάσκαλοι κάνουν όλα τα μαθήματα μόνο στις 2 πρώτες τάξεις του Δημοτικού, ενώ στις 2 τελευταίες (εκεί το Δημοτικό είναι 4τάξιο) διδάσκουν καθηγητές ειδικοτήτων.
Παράθεση από: psych@ra στις Νοεμβρίου 01, 2007, 01:20:52 pmΧα, ωραίο όναμα miss_pc. Τώρα μου θύμησες τα παιδιά σε ένα σχολείο με φώναζαν τα μικρά "Ο κύριος υπολογιστής" Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε όσους λένε ότι πρέπει η πληροφορική να διδάσκεται στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού.Το ολοήμερο είναι πρόγραμμα που κάποια στιγμή θα λήξει (στόχος είναι να ολοκληρωθεί το 2008 εκτός αν πάρει παράταση).Η ερώτηση μου είναι η εξής:Γιατί μόνο τα παιδιά που διδάχτηκαν στο ολοήμερο, να είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν από την Α τάξη και τα άλλα όχι;Ασε από τέτοια αλλο τίποτα: Η "κυρία Computer" και "η κυρία πληροφορική" είναι από τα πιο πετυχημένα που άκουσα!Όσο για τα ολοήμερα δε νομζω να λήξει ο θεσμός. Τόσους δασκάλους που πήραν τι θα τους κάνουν;; (πλάκα κάνω ). Μπορεί να λήξει η χρηματοδότηση από ρην Ε.Ε. αλλά το ολοήμερο δε θα σταμήσει να λειτουργεί.