Σύνολο ψηφοφόρων: 165
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το ξαναλέω,γιατί νομιζω ότι δεν είναι σωστά διατυπωμένες οι απόψεις σου με αποτέλεσμα να παρερμηνεύονται.
zafiris τώρα άμα σου έλεγαν να διδάξεις σε ολοήμερο θα πήγαινες
Παράθεση από: anneta στις Μαρτίου 18, 2008, 07:49:23 pmzafiris τώρα άμα σου έλεγαν να διδάξεις σε ολοήμερο θα πήγαινες Καλή ερώτηση anneta... Και θα δώσω μια ειλικρινέστατη απάντηση.Εάν υπήρχε η πιθανότητα μονιμοποίησης (αν και μπήκα με ΑΣΕΠ τελικά) ΝΑΙ με κεφαλαία, γιατί το ελληνικό πανεπιστήμιο ΔΕΝ ανταμοίβει καλά. Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα, ΟΧΙ.Και η άλλη απάντηση, εάν τώρα μου λέγαν να διδάξω σε ολοήμερο (ως μόνιμος) θα δεχόμουν μάλλον.Γιατί μετά από τόοσα χρόνια διδασκαλίας έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος τόσο πιο δύστροπος γίνεται στη διδασκαλία (έχω διδάξει σε ολοήμερο-γυμνάσιο-λύκειο-πανεπιστήμιο-συνεδέλφους καθηγητές/δημόσιους υπαλλήλους/ΟΤΑ/κλπ)...Και δε μετανιώνω για την επιλογή του διορισμού, κι ας έχω διδακτορικό.Όσο για τη μεταδοτικότητα που λέχθηκε, θα ήθελα να προτείνω το εξής που κάνω:Στο τέλος της χρονιάς δίνω στους μαθητές ένα απλό ερωτηματολόγιο ανώνυμο, το οποίο το συμπληρώνουν ερήμην μου στην τάξη και το τοποθετούν σε ένα κουτί. Εκεί τους ρωτάω διάφορα για το μάθημα, αν τους άρεσε, αν εγώ ήμουν μεταδοτικός, προβλήματα δικιάς μου συμπεριφοράς, τι τους δυσκόλεψε κλπ... Σας πληροφορώ ότι με έχει βοηθήσει πολύ στο να βελτιωθώ!
Η τελευταία σου πρόταση τα λέει όλα. Έχει διδάκτορες πολύ μεγαλύτερους από μένα που περιμένουν ως ΠΔ407. Ξέρεις ποσοι είναι διορισμένοι;;; Αρκετοί!Τα ΤΕΙ από την άλλη δίνουν ελάχιστες ώρες και επιπλέον τις μόνιμες θέσεις τις έχουν πάρει οι παλιοί που μεταβατικά κάναν όλοι διδακτορικά σε τρία χρόνια (το πώς οι περισσότεροι δεν είναι θέμα να συζητηθεί εδώ) και το ΥΠΕΠΘ δεν ανοίγει νέες... Άσε που πάρα πολλοί ΠΔ407 είναι και σε 2-3 τμήματα ταυτόχρονα (και τι να κάνουν...).Και επιπλέον έχουμε και τα "γκλάμουρ" διδακτορικά του εξωτερικού που "επαναπατρίζονται".Όσο για τα ερευνητικά κέντρα, πού τα έχεις δει;;; Και τα λίγα που έχει, δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί (κυριολεκτικά) με συμβάσεις της πλάκας μεταπτυχιακοί και υποψ.διδ....Συνάδελφοι ΔΕΝ υπάρχει ερευνητική κοινότητα στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε ίδιο επίπεδο με την υπόλοιπη Ευρώπη... Δυστυχώς.Υ.Γ. Με τον Αλογοσκούφη να επικροτεί και να πουλιέται στη Microsoft για ένα ερευνητικό κέντρο των 20 ατόμων τι περιμένετε;;;
Με συγχωρείς,αλλά μερικά διδακτορικά του εξωτερικού,είναι πράγματι γκλαμουράτα,και δεν μιλάω προφανώς για τους τίτλους που δίνουν με το κιλό στην Αγγλία..........Οι μισοί συμμαθητές μου δε σκάμπαζαν προπαίδεια και στην Αγγλία έγιναν προφέσορες....................Οι πραγματικά γκλαμουράτοι όμως δύσκολα επιστρέφουν για να διδάξουν σε δημοτικό...............
Λοιπόν όλα είναι θέμα ποσό σου κοινή το ενδιαφέρον αυτό που σου δίνουν στο σχολείο και δεν νομίζω ότι το ελληνικό σύστημα εισαγωγής ξεχωρίζει τους καλούς από τους κακούς.Εγώ είπα ότι και έναν που έβγαλε 8 αν τον βάλεις στη αεροναυπηγών και του κίνηση το ενδιαφέρον θα τα καταφέρει και μπορεί και καλυτέρα από έναν που έβγαλε 18 αλλά μπήκε επειδή του είπε κάποιος ότι είναι καλά.
Αν και πραγματικά με καίει πάρα πολύ να μάθω την άποψη σας για κάτι. Θα το πω και όποιος θέλει απαντάει ποια είναι η άποψή σας για τους απόφοιτους ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που είναι στην Ελλάδα οι οποίοι πιθανώς να αναγνωριστούν, άρα θα μπορούν να διδάσκουν και αυτοί σε δημοτικά και σχολεία γενικότερα.
+1 jaffar και ένας άλλος από τους λόγους που τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι υψηλά στις διάφορες διεθνείς κατατάξεις, (εκτός από τα οργανωτικά και υλικά τους προβλήματα ) είναι το γεγονός ότι δεν έχουν μπει ακόμα στην λογική του να μετράνε την παρεχόμενη γνώση όπως τα φασόλια στο σακί με σκοπό το κέρδος -> βάλε μου 3 κιλά μαθηματικά και 1,5 διοίκηση επιχειρήσεων (για να γίνουμε όλοι μανατζέρια).αυτή ακριβώς όμως είναι η κατεύθυνση που προοθείται με την περίφημη "αξιολόγηση" των πανεπιστημιών (πχ κριτήριο είναι πόσοι φοιτητές αποφοιτούν κάθε χρόνο -> βάλε σ' όλους 10, κριτήριο είναι πόσα papers δημοσιεύονται από την σχολή κάθε χρόνο -> ας γράψουμε ένα paper για την ορθή διαδικασία βρασμού του αυγού κτλ κτλ)