*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ  (Αναγνώστηκε 413451 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος domenica2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 34
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #546 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 09:36:27 pm »
Το διάβασμα είναι περίπου το ίδιο με τις θεματικές. Αυτό που παίρνει χρόνο είναι η αναζήτηση του υλικού και η μελέτη της μεθοδολογίας. Ίσως καλό θα ήταν,αν δεν διαθέτεις πολύ χρόνο, να αρχίσεις με μελέτη ενός μεθοδολογικού εργαλείου αλλά και να προσπαθήσεις να συγκεντρώσεις από τη βιβλιογραφία τίτλους που σχετίζονται με το θέμα σου, ΠΡΙΝ τη χρονιά εκπόνησής της. Σε γενικές γραμμές, πάντως, κανείς δεν πηγαίνει σε δεύτερο έτος εκπόνησης, σχεδόν όλοι τελειώνουν στον πρώτο χρόνο.
... and justice for all...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:26:09 »

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #547 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 11:09:53 pm »
Έκανα κι εγώ την αίτηση για το σπουδές στην εκπαίδευση.Αν έχει κάποιος πληροφορίες,εντυπώσεις ασ με διαφωτίσει.

Καλή επιτυχία Lila  :)
Κοίταξε κι εδω για πληροφορίες κι ότι χρειαστείς περισσότερο στη διάθεση σου..
Εκτός απο εμένα που το παρακολουθώ,υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν επίσης.

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=21104.0
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος ks10

• Έμπειρο μέλος
  • VIVA LA VIDA
    • Προφίλ
« Απάντηση #548 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 11:11:01 pm »
σκεφτομουν τα μεταπτυχιακα προγραμματα του ΕΑΠ και ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας για κατι... ειναι προτιμοτερο να κανω το μεταπτυχιακο για τη αγγλικη γλωσσα ή το πρωτο που λεει σπουδες στην εκπαιδευση που ειναι πιο παιδαγωγικο; στον ασεπ μετραει μονο το πρωτο; το αλλο επειδη δεν ειναι επακριβως στο αντικειμενο μας δεν το μετρανε;; γενικα διαβασα λετε οτι αξιζει το μεταπτυχιακο για την αγγλικη, οντως πιστευω οτι θα ειναι ωραιο, ομως επειδη με ενδιαφερει η εκπαιδευση ενηλικων κι αυτο θελω περισσοτερο να κυνηγησω και το μεταπτυχιακο για σπουδες στην εκπαιδευση δινει περισσοτερη βοηθεια γι αυτο, μηπως ειναι καλυτερο; τι ξερετε και τι πιστευετε; γενικα τα μαθηματα ειναι εξ αποστασεως ή χρειαζεται παρακολουθηση σε ταξη;; και τα διδακτρα ποσα ειναι; θελει περιπου δυο χρονια για να το βγαλεις;;

Το σπουδές στην εκπαίδευση(όχι αυτό για τους ενήλικες) το κάνει η ξαδέρφη μου που είναι της φυσικής αγωγής. Γενικά κάνουν κάθε εξάμηνο μια συνάντηση το μήνα οι φοιτητές με την καθηγήτρια/τη και τους εξηγεί κάποια πράγματα για την ύλη τους, τις εργασίες που κάνουν κλπ. Οι συναντήσεις γίνονται σαβ/κυρ. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό σε μια από τις πρώτες θεματικές του ενότητες έχει ψυχολογία για μικρά παιδιά κλπ.
ΠΕ06

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #549 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 12:51:19 am »
σκεφτομουν τα μεταπτυχιακα προγραμματα του ΕΑΠ και ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας για κατι... ειναι προτιμοτερο να κανω το μεταπτυχιακο για τη αγγλικη γλωσσα ή το πρωτο που λεει σπουδες στην εκπαιδευση που ειναι πιο παιδαγωγικο; στον ασεπ μετραει μονο το πρωτο; το αλλο επειδη δεν ειναι επακριβως στο αντικειμενο μας δεν το μετρανε;; γενικα διαβασα λετε οτι αξιζει το μεταπτυχιακο για την αγγλικη, οντως πιστευω οτι θα ειναι ωραιο, ομως επειδη με ενδιαφερει η εκπαιδευση ενηλικων κι αυτο θελω περισσοτερο να κυνηγησω και το μεταπτυχιακο για σπουδες στην εκπαιδευση δινει περισσοτερη βοηθεια γι αυτο, μηπως ειναι καλυτερο; τι ξερετε και τι πιστευετε; γενικα τα μαθηματα ειναι εξ αποστασεως ή χρειαζεται παρακολουθηση σε ταξη;; και τα διδακτρα ποσα ειναι; θελει περιπου δυο χρονια για να το βγαλεις;;

Μπορείς να δεις το αντίστοιχο θέμα "Σπουδές στην Εκπαίδευση" και να λύσεις πολλές απορίες σου εδώ:

Γενικότερα για το ΕΑΠ:

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=16081.0

Το "Εκπαίδευση Ενηλίκων" είναι ένα μεταπτυχιακό που προσφέρει το ΕΑΠ με συγκεκριμένες προϋποθέσεις ,μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ.

Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:26:09 »

Αποσυνδεδεμένος planety

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #550 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 09:20:28 pm »

Μπορείς να δεις το αντίστοιχο θέμα "Σπουδές στην Εκπαίδευση" και να λύσεις πολλές απορίες σου εδώ:

Γενικότερα για το ΕΑΠ:

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=16081.0

Το "Εκπαίδευση Ενηλίκων" είναι ένα μεταπτυχιακό που προσφέρει το ΕΑΠ με συγκεκριμένες προϋποθέσεις ,μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ.

δεν τα ειχα δει, θα τα διαβασω, ευχαριστω πολυ πολυ!! ειμαι ακομα μπερδεμενη με το για ποιο να κανω αιτηση, πιστευω οτι στο δικο μας ισως να εχω καποια πιθανοτητα,γιατι δεν νομιζω να ειναι τοσο πολλοι πια που θα το ζητανε. ενω το σπουδες στην εκπαιδευση εχει χιλιαδες υποψηφιους.... μου ειπε ενας φιλος που το εχει κανει οτι παλια ειχαν ως προυποθεση πως πρεπει να εχεις πτυχιο τουλαχιστον πεντε χρονια... δεν το ειδα πουθενα γραμμενο, ειδα μονο γιατην συμπληρωση των 23 ετων... ξερει καποιος κατι;
Σ' όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε! Χρόνια τώρα...

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #551 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 09:57:39 pm »
δεν τα ειχα δει, θα τα διαβασω, ευχαριστω πολυ πολυ!! ειμαι ακομα μπερδεμενη με το για ποιο να κανω αιτηση, πιστευω οτι στο δικο μας ισως να εχω καποια πιθανοτητα,γιατι δεν νομιζω να ειναι τοσο πολλοι πια που θα το ζητανε. ενω το σπουδες στην εκπαιδευση εχει χιλιαδες υποψηφιους.... μου ειπε ενας φιλος που το εχει κανει οτι παλια ειχαν ως προυποθεση πως πρεπει να εχεις πτυχιο τουλαχιστον πεντε χρονια... δεν το ειδα πουθενα γραμμενο, ειδα μονο γιατην συμπληρωση των 23 ετων... ξερει καποιος κατι;

Σου προτείνω να διαβάσεις προσεκτικά αυτά που ανέφερα καθώς και το :

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=17114.0
όπου θα βρεις πληροφορίες για το μεταπτυχιακό της ειδικότητας σου στο ΕΑΠ.

Οσο για αυτό που ρωτάς ,η απάντηση είναι πως πρέπει να έχεις  αποκτήσει το πτυχίο σου τουλάχιστον 5 έτη πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.Είναι γραμμένο στις προϋποθέσεις εισαγωγής στο "Σπουδές στην Εκπαίδευση"..
Φυσικά δε γνωρίζω αν ισχύει για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα (αν κ είναι πολύ πιθανό) ,γι'αυτό μπες στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ ,στον τομέα Εκπαίδευση και άντλησε απο εκει όλες τις πληροφορίες που σε ενδιαφέρουν..

Καλή δύναμη σε ότι αποφασίσεις  :)
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος planety

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #552 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 10:29:29 pm »

Οσο για αυτό που ρωτάς ,η απάντηση είναι πως πρέπει να έχεις  αποκτήσει το πτυχίο σου τουλάχιστον 5 έτη πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.Είναι γραμμένο στις προϋποθέσεις εισαγωγής στο "Σπουδές στην Εκπαίδευση"..
Φυσικά δε γνωρίζω αν ισχύει για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα (αν κ είναι πολύ πιθανό) ,γι'αυτό μπες στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ ,στον τομέα Εκπαίδευση και άντλησε απο εκει όλες τις πληροφορίες που σε ενδιαφέρουν..

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση, ωστοσο πηγα στο εαπ και το μονο που γραφει ειναι αυτο: "Στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που οδηγούν σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Masters) εάν ο αριθμός των υποψηφίων ανά Πρόγραμμα Σπουδών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των παρεχομένων θέσεων, προηγούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους. Αν ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των προσφερομένων θέσεων, διεξάγεται μεταξύ τους κλήρωση".
δεν γραφει ή δεν το ειδα εγω να γραφει για το ποτε πηρες πτυχιο... δεν ξερω...

το λινκ που παραθετεις το διαβασα προσεκτικα, ευχαριστω πολυ, ωστοσο δεν αναφερεται κανεις, γιατι κανεις δεν ξερει και πως να ξερει, στο αν θα εχω οντως περισσοτερες πιθανοτητες στην ειδικοτητα των αγγλικων. λογικο, δεν περιμενα απαντηση σε αυτο, μαλλον την γνωμη σας περισσοτερο!!  :)
Σ' όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε! Χρόνια τώρα...

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #553 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 10:40:18 pm »
Παράθεση
http://www2.eap.gr/frameset.jsp?locale=el

Δες εδώ. Το λέει σαφώς για τα πέντε χρόνια. Είναι όντως δύσκολο να κληρωθείς στο Σπουδές στην Εκπαίδευση. Γνωστοί μου κάνουν αίτηση επί πολλά χρόνια και δεν κληρώνονται. Και εγώ έχω κάνει αίτηση δυο φορές και τίποτα...

Αποσυνδεδεμένος domenica2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 34
    • Προφίλ
« Απάντηση #554 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 11:00:26 pm »
@planety
Αν στην ειδικότητά σου υπάρχει σχετικό και εξειδικευμένο μεταπτυχιακό καλύτερα να το προτιμήσεις. Νομίζω είναι πιό εύκολο στατιστικά να μπεις και αποφεύγεις και τους γενικούς τίτλους όπως το "σπουδες στην εκπαίδευση", ειδικά αν ενδιαφέρεσαι για ΑΣΕΠ.
Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον μεταπτυχιακό αλλά με όχι και τόσο πρακτικό αντικρυσμα, περισσότερο για την προσωπική σου κουλτούρα.
Όσο για το "εκπαίδευση ενηλίκων", είναι επικεντρωμένο σε θέματα που αφορούν πχ το ΙΔΕΚΕ και δεν συνδέεται με το σχολείο και το ΑΣΕΠ.
Προσωπικές απόψεις....
... and justice for all...

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #555 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 11:18:33 pm »
Το διάβασμα είναι περίπου το ίδιο με τις θεματικές. Αυτό που παίρνει χρόνο είναι η αναζήτηση του υλικού και η μελέτη της μεθοδολογίας. Ίσως καλό θα ήταν,αν δεν διαθέτεις πολύ χρόνο, να αρχίσεις με μελέτη ενός μεθοδολογικού εργαλείου αλλά και να προσπαθήσεις να συγκεντρώσεις από τη βιβλιογραφία τίτλους που σχετίζονται με το θέμα σου, ΠΡΙΝ τη χρονιά εκπόνησής της. Σε γενικές γραμμές, πάντως, κανείς δεν πηγαίνει σε δεύτερο έτος εκπόνησης, σχεδόν όλοι τελειώνουν στον πρώτο χρόνο.

σε ευχαριστω

περιπου πόσες ώρες διαβασμα χρειάζεται ; ; ; το διπλάσιο από τις θεματικές ενότητες; ; ; ;

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #556 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 11:21:31 pm »

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση, ωστοσο πηγα στο εαπ και το μονο που γραφει ειναι αυτο: "Στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που οδηγούν σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Masters) εάν ο αριθμός των υποψηφίων ανά Πρόγραμμα Σπουδών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των παρεχομένων θέσεων, προηγούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους. Αν ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των προσφερομένων θέσεων, διεξάγεται μεταξύ τους κλήρωση".
δεν γραφει ή δεν το ειδα εγω να γραφει για το ποτε πηρες πτυχιο... δεν ξερω...

το λινκ που παραθετεις το διαβασα προσεκτικα, ευχαριστω πολυ, ωστοσο δεν αναφερεται κανεις, γιατι κανεις δεν ξερει και πως να ξερει, στο αν θα εχω οντως περισσοτερες πιθανοτητες στην ειδικοτητα των αγγλικων. λογικο, δεν περιμενα απαντηση σε αυτο, μαλλον την γνωμη σας περισσοτερο!!  :)

Οτι χρωμάτισα αναφέρεται όπως το γράφω στις προϋποθέσεις εισαγωγής στο "Σπουδές στην Εκπαίδευση".
Η domenica2 θέτει εύστοχα τον προβληματισμό της (ειδικά σε σχέση με τον ΑΣΕΠ) και συμπληρώνω πως η προσωπική σου απόφαση είναι ...προσωπική  ;)
Δηλαδή εσύ οφείλεις να "ζυγίσεις" τους σχετικούς παράγοντες στην προσωπική σου ζυγαριά αναγκών/επιθυμιών/προτεραιοτήτων και να επιλέξεις αυτό που εσένα ικανοποιεί..

Να πω επίσης πως εγω κληρώθηκα στο "Σπουδές στην Εκπαίδευση" τη δεύτερη φορά που έκανα αίτηση και μάλιστα στους επιλαχόντες και σε κακή σειρά κατάταξης..Ολα λοιπόν είναι δυνατά και πιθανά,αρκει να ξέρεις τι θέλεις και να το διεκδικήσεις.
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος aspinoulas

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #557 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 11:26:12 pm »
Μήπως ξέρει κάποιος συνάδελφος αν το μεταπτυχιακό στα μαθηματικά του ΕΑΠ παρέχει και διδακτική επάρκεια για τον ΑΣΕΠ ;

Αποσυνδεδεμένος eirinaki81

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #558 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 11:34:53 pm »
παιδιά,μπορώ να ρωτήσω κάτι για τα μεταπτυχιακά του ΕΑΠ;δεν το βρίσκω στην ιστοσελίδα,μπορεί κάποιος να μου πει πόσο κοστίζει η κάθε θεματική ενότητα?πληρώνεις και για τη διπλωματική εργασία; ευχαριστω εκ των προτέρων!!
"γηράσκω αεί διδασκόμενη"-----ΠΕ02-----ΠΕ60-------

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #559 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 11:47:25 pm »
παιδιά,μπορώ να ρωτήσω κάτι για τα μεταπτυχιακά του ΕΑΠ;δεν το βρίσκω στην ιστοσελίδα,μπορεί κάποιος να μου πει πόσο κοστίζει η κάθε θεματική ενότητα?πληρώνεις και για τη διπλωματική εργασία; ευχαριστω εκ των προτέρων!!

Η κάθε Θ.Ε. στοιχίζει 850Ε ,η διπλωματική θεωρείται κι εκείνη σαν Θ.Ε. οπότε την πληρώνεις επίσης..
   Τάσος Λειβαδίτης

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182588
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687