0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όσο για τα διδακτορικά, αντί να είναι καθαρή έρευνα πάνω σε κάποιο άλυτο πρόβλημα ή ανεξερεύνητη περιοχή με σύγχρονο ενδιαφέρον, πολύ συχνά αποτελούν αποσπασματική αντιγραφή από μια στοίβα 100δων βιβλίων.
Συνάδελφε, στέκεσαι στους τίτλους και δε θα έπρεπε. Το "μοιάζει" και το "φαίνεται" οι σκεπτόμενοι άνθρωποι και κυρίως οι εκπαιδευτικοί, οφείλουν να το διαχωρίσουν από το "είναι".Φυσικά το "σπουδές στην εκπαίδευση" ακούγεται γενικόλογο. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι κιόλας!!! Καλύτερα θα ήταν -και πιο ολοκληρωμένη άποψη θα αποκτούσες- αν μάθαινες και κατέθετες εδώ, το πρόγραμμα σπουδών των συγκεκριμένων μεταπτυχιακών και το συνέκρινες με αυτά των συμβατικών πανεπιστημίων. Θα μπορούσαν τα μεταπτυχιακά του ΕΑΠ να "μεταβαπτιστούν" και να έχουν ένα πολύ πιο συγκεκριμένο τίτλο αλλά το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. Τότε θα ήταν o.k; Από την άλλη, ποιός μας βεβαιώνει ότι τα μεταπτυχιακά των συμβατικών πανπιστημίων, έχουν τόσο εξιδεικευμένο αντικείμενο όσο ο τίτλος τους διατείνεται; Άσε που όλοιι έχουμε δει πολύ γενικότερους τίτλους μεταπτυχιακών!!!Φαντάζομαι καταλαβαίνεις, ότι το συγκεκριμένο ΑΕΙ δεν αποφάσισε ξαφνικά να διαμορφώνει πρόγραμμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών χωρίς να ρωτήσει κανένα. Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας (του οποίου την εγκυρότητα δεν πιστεύω να αμφισβητείς) πρωτοστάτησε στο στήσιμο του ΕΑΠ και από τότε έως και σήμερα, το 19ο ΑΕΙ της χώρας (ναι, το ΕΑΠ είναι!) δίνει συνεχώς "εξετάσεις" αποδεικνύοντας σε όσους θέτουν "αφελή" ερωτήματα σαν τα δικά σου, ότι τελικά είναι πολύ καλύτερο από πολλά άλλα συμβατικά πανεπιστήμια.Σχετικώς με την ισοτιμία: θα ήθελα να μου πεις εσύ, βάσει ποιάς λογικής μπορούν να θεωρηθούν ανώτερες σπουδές οι μεταπτυχιακές σπουδές (οι οποίες δεν απαιτούν εισαγωγικές εξετάσεις) από τις προπτυχιακές (οι οποίες απαιτούν εισαγωγικές εξετάσεις). Μιλάω για τα γνωστά-συμβατικά πανεπιστήμια.Επίσης, πάντα "σχετικώς με την ισοτιμία" θα ήθελα να μου πεις, όταν με το καλό καταργηθούν οι εξετάσεις εισαγωγής σε ΟΛΑ τα ελληνικά πανεπιστήμια, με ποιά λογική θα πιστεύεις ότι το δικό σου πτυχίο (επειδή μπήκες με εξετάσεις) θα είναι καλύτερο από τα πτυχία που θα δίνονται τότε.Δεν είμαι εκπρόσωπος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Μια από τις χιλιάδες φοιτήτριές του είμαι, που ξέμεινα ως τις 3 τα χαράματα Σαββάτου προς Κυριακή διαβάζοντας, χωρίς να είναι εξεταστική περίοδος, για να πάρω κάποια στιγμή το πτυχίο μου... Δε θυμάμαι να έκανα ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο Νοέμβρη μήνα για να πάρω πτυχίο από την πρώτη μου σχολή. (Αλήθεια το έκανε κανείς; Για τους φοιτητές του ΕΑΠ είναι συνήθης πρακτική!) Θα συμφωνήσεις φαντάζομαι μαζί μου ότι η αξία ενός πτυχίου δε μετριέται με το βαθμό δυσκολίας που αντιμετώπισε κάποιος μέχρι να ξεκινήσει να σπουδάζει, αλλά με το βαθμό δυσκολίας που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Και με αυτή την έννοια, πράγματι τα πτυχία του ΕΑΠ δε θα έπρεπε να είναι ισότιμα με όλα τα άλλα. Θα έπρεπε να είναι ισότιμα με κάποια από τα άλλα και ανώτερα από τα περισσότερα άλλα!!!
Κατα τη γνωμη μου συναδελφοι η διαφορα μεταξυ εξετασεων και κληρωσης για τα μεταπτυχιακα ειναι στα χρηματα. Στα αλλα ΑΕΙ δινεις εξετασεις για να μπεις και οι θεσεις ειναι λιγες αλλα δεν πληρωνεις (εκτος απο καποια που πληρωνεις κατι ελαχιστα). Στο ΕΑΠ ομως πληρωνεις πολλα χρηματα (700 ευρω το μαθημα) . Στην ουσια η πρωτη περιπτωση ειναι καπως σαν υποτροφια. Παντως για μενα το θεμα δεν ειναι πως μπαινεις αλλα πως βγαινεις. Εγω δεν εχω την εμπειρια του ΕΑΠ αλλα εχω κανει μεταπτυχιακο σε Αγγλικο πανεπιστημιο και ενω με δεχτηκαν "ωραιοτατα" και ξεκουραστα με τη βαθμολογια μου και τις συστατικες επιστολες και το Proficiency (χωρις εξετασεις) μου βγηκε η ψυχη να το τελειωσω. Γι'αυτο για εμενα δεν εχει σημασια πως μπηκε κανεις αλλα τι δουλεια κανει καθ'όλη τη διαρκεια του μεταπτυχιακου του. Παντως βγαζω το καπελο σε παιδια που μελετησαν για να μπουν στα μεταπτυχιακα το σχολων τους αν και εχω ακουσει και οπως λεει η swtia καποιους που ερποντας και γλυφοντας μπηκαν σε καποια σχολη.Παντως μακαρι και οταν τελειωνα εγω το πανεπιστημιο εδω να υπηρχε ενα μεταπτυχιακο στο αντικειμενο που ηθελα και να δοκιμαζα και εγω μια εισαγωγη σε ενα μεταπτυχιακο σε ενα ΑΕΙ της χωρας μου και να μη χρειαζοταν να φευγουν τα λεφτα των γονιων μου στο εξωτερικο.