*

Αποστολέας Θέμα: SOS Θέματα για ΑΣΕΠ - ΠΕ60  (Αναγνώστηκε 63118 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος U2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: SOS Θέματα για ΑΣΕΠ - ΠΕ60
« Απάντηση #238 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 12:02:08 am »
καλησπέρα σε όλο το φορουμ!!!!

Πως σας φαίνεται για πιθανό θέμα τα ΜΜΕ και η σημασία τους στην προσχολική αγωγή?

Ακουσα οτι στην επιτροπή θα συμμετέχει και ο Ματσαγγούρας.  Δεν ξέρω όμως τίποτα περισσότερο και κατα πόσο ραδιο αρβύλα είναι. 

Αυτό που ξέρω ειναι οτι "θα γελάσει και ο κάθε ....πικραμένος" !!!!!!!!!
Α!α!α!α! Τωρα που το σκεφτομαι.............ο Ματσαγγουρας δεν ειναι καθηγητης στο Δημοτικης Εκπαιδευσης Αθηνων; Τι δουλεια εχει να ασχολειται μ'εμας;;; ΑΝΤΕ!!!
Ποια ειναι αυτη η ΔΙΑ
"....Ακόμα νύχτα λέγεται ,εκτός αν εν λευκώ αισιοδοξείς........"
 Κική Δημουλά
"Επτά φορες κλείνεις τα μάτια...την όγδοη καταδικάζεις μονομιάς..."
 Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:03:41 »

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 11:49:04 am »
μία απο τα ιδια με τη u2
 ειναι ο δρακουμελ ο κακος ο λυκος και τα 3  κακα της μοιρας μας αυτη η επιτροπη
αμαν πια  :D
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος ath79

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #240 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 12:08:44 pm »
πάντως τα βιβλία του ματσαγγούρα έχουν θέμα τη σχολική τάξη...το χώρο δηλαδή...
εμπρός καλά μου στρουμφάκια...

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 02:24:02 pm »
Κορίτσια είναι ένα πολύ ωραίο θέμα, επίκαιρο (αν σκεφτεί κανείς την "εισβολή" των ΜΜΕ στην καθημερινότητά μας και τις έρευνες που έχουν γίνει για το πόσο επηρρεάζει το παιδί σε μικρή ηλικία) και, προσωπικά, το θεωρώ εύκολο θέμα. Είναι καθαρά έκθεση ιδεών. :-\ Είναι ένα θέμα που μπορεί κάποιος να γράψει χωρίς να έχει διαβάσει κάτι συγκεκριμένο.
Πάντως υπάρχει αντίστοιχο θέμα στην "Παιδαγωγική" του Κιτσαρά (για τηλεόραση κλπ) ;)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:03:41 »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 02:44:14 pm »
Ο Ματσαγγούρας (φοβερό μυαλό και πάντα μπροστά από την εποχή του!!!) είναι όντως καθηγητής στο ΠΤΔΕ Αθήνας και ναι είναι Πρόεδρος ή τουλάχιστον
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος U2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 03:14:18 pm »
Εγω παντως δεν θα του κανω την τιμη να τον διαβασω. Ουτως η αλλως προτιμω να συνεχισω με τις επαναληψεις μου , παρα να προσθεσω γνωσεις που δεν μπορω να αφομοιωσω τελευταια στιγμη.
Εφοσον εχει συνταξει το ΔΕΠΠΣ και ειναι υψηλοβαθμο στελεχος του ΠΙ, εχει συμβαλει στη διατυπωση θεματων και προηγουμενων ΑΣΕΠ.(Λεω τωρα..)Αρα, τι ειχαμε τι χασαμε.!!
 Κική Δημουλά
 Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 03:26:50 pm »
Μπράβο ρε u2 έτσι σε θέλω. Πάντως του χρόνο με το καλό που θα διοριστείς και θα βαριέσαι στο γραφικό χωριουδάκι που θα βρίσκεσαι, ρίξε μια ματιά στα βιβλία του, γιατί είναι αρκετά καλά και οργανωμένα. Εννοείται ότι τώρα δεν υπάρχει λόγος να ζοριστείς επιπλέον.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος U2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 03:44:25 pm »
Μπράβο ρε u2 έτσι σε θέλω. Πάντως του χρόνο με το καλό που θα διοριστείς και θα βαριέσαι στο γραφικό χωριουδάκι που θα βρίσκεσαι, ρίξε μια ματιά στα βιβλία του, γιατί είναι αρκετά καλά και οργανωμένα. Εννοείται ότι τώρα δεν υπάρχει λόγος να ζοριστείς επιπλέον.
Εννοειται Ριτα μου, απλως στη φαση που ειμαι τωρα, προσπαθω να δω τι μπορω να ξαναφρεσκαρω απο οσα εχω διαβασει απο το ξεκινημα της προσπαθειας μου, γιατι αλλιως ειναι με μια αναγνωση να επανερχονται πραγματα που εχεις διαβασει, παρα να "πασαλειβω¨καινουργιες πληροφοριες που απαιτουν βαθος χρονου για να αφομοιωθουν κι ας πατωσω!!!Ειναι και θεμα τυχης, βρε παιδια, καθως, απο τη μια μας συμβουλευουν οι καθηγητες μας να εστιασουμε στο ΔΕΠΠΣ και στον Οδηγο κι απο την αλλη-σχημα οξυμωρο-βλεπω θεματα προηγουμενων ετων στα οποια για να απαντουσες, δεν αρκουσε η μελετη μονο των παραπανω εγχειριδιων. Να μην ξανααναφερω την ΠΑΡΩΔΙΑ με τον Κιτσαρα και κουραζω...........ακομα και στις ερωτησεις πολλαπλων, ηταν σαν να ειχαν σκαναρει το βιβλιο του.
 Κική Δημουλά
 Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 03:55:05 pm »
Έτσι είναι, όπως τα λες. Πάντα θα υπάρχει ένα βιβλίο που δεν πρόλαβες να διαβάσεις, μια θεωρία που μπλα μπλα. όμως καλύτερα να πατάς γερά στα πόδια σου σε 2 πράγματα και να στηριχθείς σε αυτά, παρά να ξεχειλώνεις το μυαλό σου.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 09:33:59 pm »
Σχετικά με την ειδική αγωγή που αναφέρθηκε τι ακριβώς πρέπει να γνωρίζουμε?? Εγώ θα ρίξω μια ματιά στο νόμο της ειδικής αγωγής και δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω, γιατί θεωρώ πως ναι μεν παιδιά με ειδικές ανάγκες πλέον εντάσσονται σε τμήματα μαζί με παιδιά τυπικής ανάπτυξης, αλλά ένα τέτοιο θέμα κατά πόσο είναι σημαντικό για εμάς?? Πέρα από τα αυτονόητα περί ίσων ευκαιριών, καλλιέργειας κλίματος αποδοχής, σεβασμός στα δικαιώματα και τις ιδιαιτερότητές του τι άλλο πρέπει να ξέρουμε?? Δεν θα μας δώσουν και καμιά μελέτη περίπτωσης.. Και εκτός αυτού δεν προβλέπεται σε βαριές περιπτώσεις το παιδί να έρχεται στο σχολείο με συνοδό? Εμένα μου φαίνεται απίθανο να πέσει τέτοιο θέμα, πολλαπλής πάλι δεν αποκλείω, έχει μπει άλλωστε...
Φτάσε εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις..

Αποσυνδεδεμένος Fringer Pint

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 09:54:31 pm »
Σχετικά με την ειδική αγωγή που αναφέρθηκε τι ακριβώς πρέπει να γνωρίζουμε?? Εγώ θα ρίξω μια ματιά στο νόμο της ειδικής αγωγής και δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω, γιατί θεωρώ πως ναι μεν παιδιά με ειδικές ανάγκες πλέον εντάσσονται σε τμήματα μαζί με παιδιά τυπικής ανάπτυξης, αλλά ένα τέτοιο θέμα κατά πόσο είναι σημαντικό για εμάς?? Πέρα από τα αυτονόητα περί ίσων ευκαιριών, καλλιέργειας κλίματος αποδοχής, σεβασμός στα δικαιώματα και τις ιδιαιτερότητές του τι άλλο πρέπει να ξέρουμε?? Δεν θα μας δώσουν και καμιά μελέτη περίπτωσης.. Και εκτός αυτού δεν προβλέπεται σε βαριές περιπτώσεις το παιδί να έρχεται στο σχολείο με συνοδό? Εμένα μου φαίνεται απίθανο να πέσει τέτοιο θέμα, πολλαπλής πάλι δεν αποκλείω, έχει μπει άλλωστε...
δυστυχώς δε μπορώ να σε διαφωτίσω...για την ακρίβεια μου δημιούργησες επιπρόσθετες απορίες... οταν λες "ενα τέτοιο θέμα κατα πόσο σημαντικό είναι για εμας??" τι ακριβώς εννοείς? νομίζω οτι θα είναι θέμα υψίστης σημασίας -οταν με το καλό διοριστείς- κ μεσα στη ταξη σου έχεις παιδί με π.χ. υπερκινητικό συνδρομο.
 Στο λεω αυτό με καλή διάθεση μη παρεξηγήσεις.
  Πρόσφατα μια μητέρα μου έλεγε οτι τα παιδιά της που φοιτουν σε ολοήμερο, αντιμετωπίζουν--οπως κ τα υπόλοιπα παιδιά-- "σοβαρά προβλήματα" καθώς μαζι τους είναι κ ενα παιδάκι με υπερκινητικό συνδρομο...το πρόβλημα απ'ότι καταλαβα εγω το εχει η νηπ/γος που οχι μονο δε ξέρει πως να χειριστεί το θεμα της συνεκπαίδευσης αλλά δεν το επιθυμεί κιολας..
 σου ξαναλέω προς αποφυγην παρεξήγησης οτι στα αναφέρω αυτά καλοπροαίρετα κ με μια δόση προβληματισμού καθώς η συζήτηση που είχα με τη συγκεκριμένη μητέρα οχι απλα με προβλημάτισε αλλά με τρομοκράτησε..
"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book."
Groucho Marx

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 10:15:35 pm »
Δε αναφερόμουν σε παιδιά με υπερκινητικότητα, αλλά σε πιο βαριά περιστατικά όταν είπα πόσο μας αφορά, γιατί το "ειδική αγωγή" εμένα προσωπικά με παραπέμπει εκεί, λάθος μου μάλλον!! Απλά και εγώ δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα, δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης, συζήτηση κάνουμε..
Φτάσε εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις..

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 10:26:11 pm »
Με όλη την αγαπη και το σεβασμο και στα δυο μου τα κοριτσια που εχουμε γινει φιλεναδες απο εδω
ασεποφιλαρακια ;) jacqueline kai lalexaki
πρεπει να ειμαστε ενημερωμενες καταρχας για να διαπιστωσουμε τυχον προβληματα καποιου παιδιου
γιαυτο και καναμε τουλαχιστον εμεις στα γιαννενα τοσα μαθηματα με τον σταυρου με μαθησιακες δυσκολιες αποκλινουσες συμπεριφορες κτλ
πλεον τα παιδια με ειδικες αναγκες δεν πρεπει να απομωνονται σε ειδικες ταξεις αλλα να αντιμετωπιζονται ισοτιμα στο συνολο της ταξης να εντασσονται και να ειναι αποδεκτα τοσο απο την ιδια τη νηπιαγωγο (που θα αποτελεσει το προτυπο ) οσο και στα ιδια τα παιδια ας πουμε σε μια επισκεψη θα πρεπει να λαβουμε υποψη το πως θα μετακινηθει ενα παιδι με κινητικα προβληματα και αλλα πολλα που γλυκα μου δεν μπορω να γραψω αυτη τη στιγμη γιατι πρεπει να διαβασω
αυριο που εχω στο προγραμμα να διαβασω ειδικη θα σας πω τι αλλα εμαθα
αυτα που εγραψα ειναι στο ποδαρι και με αγχος για να συνεχισω το διαβασμα ελπιζω να βοηθησα λιγακι  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 22, 2009, 10:30:31 pm από MairyLiscious »
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 10:32:04 pm »
Για την ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες στο νηπιαγωγείο μπορείτε να ανατρέξετε στο βιβλίο της Ντολιοπούλου "Σύγχρονα προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας", όπου υπάρχει σχετικό κεφάλαιο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)