0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απορία: πόσες ώρες διαρκεί η κάθε εξέταση;Και προς τις διορισμένες: πώς προτείνετε να διαθέσουμε τον χρόνο αυτό, ξεκινώντας από τις ερωτήσεις ανάπτυξης ή από εκείνες των πολλαπλών επιλογών; Ευχαριστώ............
Μου έδωσε συναδελφος το φυλλάδιο για τα μαθηματικά που τους έδωσε η σύμβουλος και βρίσκω πολλές αναντιστοιχίες με το ΔΕΠΠΣ.Αναφέρει πως υπάρχουν προαπαιτούμενα και πρέπει να διδάσκουμε τις έννοιες με σειρα δυσκολίες, πχ πρώτα χωρο μετα χρονικές έννοιες και μετα αριθμούς! η αντίθεση δεν ειναι ως προς τον οδηγό στη σελ 157 που αναφέρει πως "τα παιδια κατακτούν συχνά μαθηματικές γνώσεις με σειρά που δεν αντιστοιχει στη σειρά με την όποια τις διδασκονται.........."Δεν διαφωνω πως τα περισσότερα θα γινουν με σειρά, όχι σε καθαρες μεμονωμενες δραστηριότητες όπως του φυλλαδίου, αλλα στα πλαίσια μιας θεματικής προσέγγισης.αυτό είναι που μου κανει εντύπωσηΓι αυτό ρωτώ ξανα ποιες κατευθύνσεις σας έδωσαν...
Παράθεση από: U2 στις Ιανουαρίου 07, 2009, 01:53:44 pmΑπορία: πόσες ώρες διαρκεί η κάθε εξέταση;Και προς τις διορισμένες: πώς προτείνετε να διαθέσουμε τον χρόνο αυτό, ξεκινώντας από τις ερωτήσεις ανάπτυξης ή από εκείνες των πολλαπλών επιλογών; Ευχαριστώ............Καλησπέρα και καλή χρονιά, με υγεία και επιτυχία στον ΑΣΕΠ...!Η εξέταση διαρκεί 4 ώρες..Προτείνω να ρίξετε μία ματιά πρώτα στις ερ. πολλαπλής, για να έχετε μία ιδέα και μετα στα θέματα ανάπτυξης.Να γράψετε στο πρόχειρο τις απαντήσεις των θεμάτων ανάπτυξης (ένα προσχέδιο, κάτι σαν σχεδιάγραμμα) και μετά πάλι στο πρόχειρο τις απαντήσεις των ερωτήσεων πολλάπλής επιλογής, ούτως ώστε, αν τυχόν δεν είστε σίγουροι για την απάντηση, να μην μουτζουρώνετε το πρωτότυπο . Στη συνέχεια αρχίζετε την ανάπτυξη στα θέματα, βλέποντας το πρόχειρο και ταυτόχρονα συμπληρώνοντας ό,τι σας κατεβαίνει στο μυαλό με τη λεγόμενη ιδεοθύελλα.. .Αφού τελειώσετε και είστε σίγουροι για τις απαντήσεις των πολλαπλής, τις αντιγράφετε προσεκτικά, διπλοτσεκάροντας, με τη βοήθεια ενός μικρού χάρακα ή ενός στυλό, γιατί εκείνη την ώρα το μάτι τρεμοπαίζει..Αυτόν τον τρόπο ακολούθησα κι εγώ και πιστέψτε με μου βγήκε σε καλό..Εύχομαι ολόψυχα σε όλες, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Παράθεση από: walse στις Ιανουαρίου 09, 2009, 10:36:45 amΜου έδωσε συναδελφος το φυλλάδιο για τα μαθηματικά που τους έδωσε η σύμβουλος και βρίσκω πολλές αναντιστοιχίες με το ΔΕΠΠΣ.Αναφέρει πως υπάρχουν προαπαιτούμενα και πρέπει να διδάσκουμε τις έννοιες με σειρα δυσκολίες, πχ πρώτα χωρο μετα χρονικές έννοιες και μετα αριθμούς! η αντίθεση δεν ειναι ως προς τον οδηγό στη σελ 157 που αναφέρει πως "τα παιδια κατακτούν συχνά μαθηματικές γνώσεις με σειρά που δεν αντιστοιχει στη σειρά με την όποια τις διδασκονται.........."Δεν διαφωνω πως τα περισσότερα θα γινουν με σειρά, όχι σε καθαρες μεμονωμενες δραστηριότητες όπως του φυλλαδίου, αλλα στα πλαίσια μιας θεματικής προσέγγισης.αυτό είναι που μου κανει εντύπωσηΓι αυτό ρωτώ ξανα ποιες κατευθύνσεις σας έδωσαν... Και σε μας πέρασαν τη φιλοσοφία ότι δε δουλεύουμε απαραίτητα με προαπαιτούμενες γνώσεις (δηλαδή με αυστηρά συγκεκριμένη σειρά). Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα "διδάξουμε" αριθμό αν πρώτα δεν έχουμε διδάξει πχ αντιστοίχιση ένα προς ένα ή έννοια συνόλων. Επειδή το πρόγραμμα και η καθημερινότητα του σχολείου φέρνουν σε επαφή τα παιδιά από την αρχή με πολλών ειδών έννοιες, με αυτό το σκεπτικό δεν αποκλείεις τίποτα. Μπορείς δηλαδή, αν υπάρξει εκυκαιρία ή αφορμή, να ζητήσεις στα παιδιά και στην αρχή της χρονιάς να απαριθμήσουν πχ κάτι. Μία δραστηριότητα όμως που θα την οργανώσεις εσύ με σκοπό να κατανοήσουν τα παιδιά μία έννοια, θα πρέπει να την εντάξεις χρονικά σε κάποια περίοδο που θα ξέρεις ότι έχουν κατακτήσει άλλες, απαραίτητες για την κατανόηση της καινούριας, λογικομαθηματικές έννοιες.Επιπλέον, ποτέ δε λέμε "αυτό το έκανα" και τελειώνουμε. Όλες οι έννοιες των μαθηματικών δουλεύονται καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ανάλογα με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ή που "δημιουργούμε".Περίπου αυτά μας είπαν και αυτό βλέπω και στην πράξη ότι γίνεται...