0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
η ευέλικτη ζώνη στο νηπιαγωγείο αναπτύσσεται με τα σχέδια εργασίας...στην αγωγή υγείας η κυκλοφοριακή αγωγή βρίσκεται στους άξονες της και μάλιστα την εντάσσει στα ειδικά θέματα της με σκοπό να κατανοήσουν τα παιδιά πως επηρεάζεται η συμπεριφορά τους σε θέματα υγείας...όμως στο δεππς έχω και ξεχωριστό κομμάτι κυκλοφοριακής αγωγής με ειδικότερους συγκεκριμένους στόχους για την ανάπτυξή της..πως θα την εντάξω?ως παρακλάδi της αγωγή υγείας ή σαν κεντρικό μόνο του?Μήπως εγώ έχω κάπου μπερδευτεί?
Παράθεση από: ath79 στις Ιανουαρίου 23, 2009, 10:57:21 amη ευέλικτη ζώνη στο νηπιαγωγείο αναπτύσσεται με τα σχέδια εργασίας...στην αγωγή υγείας η κυκλοφοριακή αγωγή βρίσκεται στους άξονες της και μάλιστα την εντάσσει στα ειδικά θέματα της με σκοπό να κατανοήσουν τα παιδιά πως επηρεάζεται η συμπεριφορά τους σε θέματα υγείας...όμως στο δεππς έχω και ξεχωριστό κομμάτι κυκλοφοριακής αγωγής με ειδικότερους συγκεκριμένους στόχους για την ανάπτυξή της..πως θα την εντάξω?ως παρακλάδi της αγωγή υγείας ή σαν κεντρικό μόνο του?Μήπως εγώ έχω κάπου μπερδευτεί? Σε ποιο ΔΕΠΠΣ αναφερεσαι; δεν διαβαζουμε το ιδιο;;;.....
Κοριτσια καλήμερα....και αλλη μια μερα εδώ...!καπιοες αξιόλογες σελίδες που να εχει πολλες δραστηριότητες γνωρίζετε?πως γράφουμε μια ολοκληρημένη δραστηριότητα που να εχει τα παντα.. αφόρμιση , σχεδιασμό, υλοποίηση , αξιολόγηση..!φροντ. δεν πήγα.. γιατι δεν θεωρώ σιγουρη την επιτυχία.. αλλα ας το αφήσουμε αυτο το θέμα.κι ετσι τώρα που πήγα να κάνω μόνη μου κατι νιώθω οτι χρείζομαι κάποιες ιδέες..αν ξερετε η αν εχετε κάποιες ετοιμες θα με βοηθούσατε πολυ .Ευχαριστώ.
Παράθεση από: elena_s20 στις Ιανουαρίου 23, 2009, 01:03:42 pmΚοριτσια καλήμερα....και αλλη μια μερα εδώ...!καπιοες αξιόλογες σελίδες που να εχει πολλες δραστηριότητες γνωρίζετε?πως γράφουμε μια ολοκληρημένη δραστηριότητα που να εχει τα παντα.. αφόρμιση , σχεδιασμό, υλοποίηση , αξιολόγηση..!φροντ. δεν πήγα.. γιατι δεν θεωρώ σιγουρη την επιτυχία.. αλλα ας το αφήσουμε αυτο το θέμα.κι ετσι τώρα που πήγα να κάνω μόνη μου κατι νιώθω οτι χρείζομαι κάποιες ιδέες..αν ξερετε η αν εχετε κάποιες ετοιμες θα με βοηθούσατε πολυ .Ευχαριστώ. κ γω είμαι στην ιδια φαση με σενα..χωρίς φροντιστήριο κ χωρίς υλικό..προσωπικά στηρίζομαι στον οδηγο κ στο δεππς. τι εννοω? O Οδηγός εχει καποιες δραστηριότητες τις οποίες αναλύω κ προσπαθώ να κάνω "δικές μου" βάζοντας παράλληλα μαθησιακές επιδιώξεις απο το ΔΕΠΠΣ. Οσον αφορα τη διαρθρωση μιας ολοκληρωμένης δραστηριότητας αν ψαξεις στο φορουμ στο κλάδο μας υπάρχει σχετικό θεμα..εγω προσωπικά --παλι-- το κάνω ως εξης:τιτλος,αφόρμηση, ομάδα,υλικα,περιγραφη δραστηριοτητας, επιδιωξεις , αξιολογησηαν ειμαι λαθος ας με διορθώσετε σας παρακαλώοσον αφορα την αφορμηση συγκεκριμένα...δεν υπάρχει κάτι στανταρ, εννοω οτι εκει πρεπει να βάλεις τη φαντασία σου για το πως προεκυψε το θεμα κ να φαινεται βεβαια οτι βασίζεσαι στις αναγκες κ στα ενδιαφεροντα των παιδιων καλό θα ναι να αναφέρουμε και το χώρο στον οποίο η δραστηριότητα πραγματοποιείται. η σειρά που νομίζω εγώ ειναιστόχοι - επιδιώξειςομάδαυλικάχώροςπεριγραφήαξιολογησηκαι όσον αφορα την αφόρμηση θεωρώ ότι ειναι το πιο "εύκολο" κομματι. οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς μπορει να αποτελέσει αφόρμηση για να ξεκινήσεις τη δραστηριότητα.
Παράθεση από: Jacqueline στις Ιανουαρίου 23, 2009, 01:51:19 pmΠαράθεση από: elena_s20 στις Ιανουαρίου 23, 2009, 01:03:42 pmΚοριτσια καλήμερα....και αλλη μια μερα εδώ...!καπιοες αξιόλογες σελίδες που να εχει πολλες δραστηριότητες γνωρίζετε?πως γράφουμε μια ολοκληρημένη δραστηριότητα που να εχει τα παντα.. αφόρμιση , σχεδιασμό, υλοποίηση , αξιολόγηση..!φροντ. δεν πήγα.. γιατι δεν θεωρώ σιγουρη την επιτυχία.. αλλα ας το αφήσουμε αυτο το θέμα.κι ετσι τώρα που πήγα να κάνω μόνη μου κατι νιώθω οτι χρείζομαι κάποιες ιδέες..αν ξερετε η αν εχετε κάποιες ετοιμες θα με βοηθούσατε πολυ .Ευχαριστώ. κ γω είμαι στην ιδια φαση με σενα..χωρίς φροντιστήριο κ χωρίς υλικό..προσωπικά στηρίζομαι στον οδηγο κ στο δεππς. τι εννοω? O Οδηγός εχει καποιες δραστηριότητες τις οποίες αναλύω κ προσπαθώ να κάνω "δικές μου" βάζοντας παράλληλα μαθησιακές επιδιώξεις απο το ΔΕΠΠΣ. Οσον αφορα τη διαρθρωση μιας ολοκληρωμένης δραστηριότητας αν ψαξεις στο φορουμ στο κλάδο μας υπάρχει σχετικό θεμα..εγω προσωπικά --παλι-- το κάνω ως εξης:τιτλος,αφόρμηση, ομάδα,υλικα,περιγραφη δραστηριοτητας, επιδιωξεις , αξιολογησηαν ειμαι λαθος ας με διορθώσετε σας παρακαλώοσον αφορα την αφορμηση συγκεκριμένα...δεν υπάρχει κάτι στανταρ, εννοω οτι εκει πρεπει να βάλεις τη φαντασία σου για το πως προεκυψε το θεμα κ να φαινεται βεβαια οτι βασίζεσαι στις αναγκες κ στα ενδιαφεροντα των παιδιων καλό θα ναι να αναφέρουμε και το χώρο στον οποίο η δραστηριότητα πραγματοποιείται. η σειρά που νομίζω εγώ ειναιστόχοι - επιδιώξειςομάδαυλικάχώροςπεριγραφήαξιολογησηκαι όσον αφορα την αφόρμηση θεωρώ ότι ειναι το πιο "εύκολο" κομματι. οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς μπορει να αποτελέσει αφόρμηση για να ξεκινήσεις τη δραστηριότητα. εχεις δικιο για τον χώρο, θα το συμπεριλάβω κ γω, ευχαριστώ.τωρα για τη σειρα εχω προβληματιστεί με το που θα μπουν οι επιδιώξεις...η λογική λεει στην αρχη αλλα βλεπω οτι οι περισσοτερες τις εντασσουν προς το τελος..δε ξερω ειλικρινά
Σχετικά με το ΔΕΠΠΣ, φίλη που παρακολούθησε σεμινάρια τους είπανε να διαβάσουν μεχρι και τους πίνακες με τους στόχους και όχι παρακάτω, δηλ. ευέλικτη ζώνη κλπ. Εσείς μάθατε κάτι τέτοιο ή ποιες σελίδες διαβάσατε??